Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Joulun ajan toiminta

Lempeä kehonhuolto

ke 21.12. klo 17.30-18.30 Liperin Yhteisötalon liikuntasalissa (Opintie 2, Liperi).

Tule huoltamaan kehoa ja mieltä lempeällä liikkeellä koko keholle. Tunti aloitetaan mielen rauhoittamisella, jatketaan lempeällä liikkeellä koko keholle ja päätetään loppurentoutukseen. Ota mukaan oma alusta!

Maksuton! Ilmoittaudu mukaan ma 19.12. mennessä terveysliikunnanohjaajalle mira.kostamo@edu.liperi.fi tai 040 582 6726.

Liprakassa tapahtuu

Testaa uimataitosi ja suorita merkkejä

ma 19.12. uimahalli ja kuntosali avoinna yleisölle poikkeuksellisesti kello 13-19.30

Mahdollisuus suorittaa uimataitopinssejä koko päivän ajan:

Tule testaamaan uimataitosi – Hyväksytysti suoritetusta matkauinnista saat uintisuoritusta vastaavan pinssin. Pinssiin oikeuttava uintisuoritus on yhtäjaksoinen ja tehty ilman apuvälineitä.

Suoritettavissa olevat pinssit: Lasten uintimerkki 25 m, nuorten uintimerkki 50 m, yleinen uintimerkki 100 m, yleinen uintimerkki 200 m / uimataitomerkki 200 m, uintimerkki 500 m.

1 suoritus / henkilö. Uintimaksulla, ei ilmoittautumista.

Tontut piilosilla

ti ja ke 20.-21.12.

Tontut kurkkivat myös Liprakassa. Pidä silmä tarkkana uimahalli- ja kuntosalikäyntisi ajan – Löydettyä tonttua vastaan saat hakea Liprakan uinninvalvonnasta makean jouluyllätyksen!

Kynttiläuinti

to 22.12. klo 14-20 (kuntosali avoinna poikkeuksellisesti vain kyseisen ajan)

Liprakassa rauhoitutaan joulun viettoon kynttiläuinnin merkeissä. Jouluista tunnelmaa altaalle tuovat kynttilät ja jouluiset koristeet. Tule rauhoittumaan ja rentoutumaan joulun kiireiden keskellä!

Matalan kynnyksen kuntosalitreeni

ke 28.12. klo 9-10

Tunti sisältää lämmittelyn, kuntosalilaitteisiin tutustumisen sekä treeniosuuden. Kuntosaliharjoitus tehdään kiertoharjoitteluna. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta kuntosaliharjoittelusta. Liprakan kertamaksulla, ei ilmoittautumista.

Toiminnallinen treeni

ke 28.12. klo 10.30-11.30

Tunti kuormittaa kehoa kokonaisvaltaisesti – Syke nousee ja lihaskunto kohoaa. Tunnilla hyödynnetään oman kehon painoa ja erilaisia välineitä kuten kahvakuulia ja käsipainoja. Tunti sisältää hyppyjä, eikä siten sovellu tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville. Liprakan kertamaksulla, ei ilmoittautumista.

Koko perheen vesipeuhupäivä

ma 2.1. klo 13-19.30

Rataköydet saavat väistyä hauskuuden tieltä, kun Liprakan vesipeuhupäivä starttaa. Tapahtumapäivä tarjoaa monipuolista tekemistä perheille toimintapisteistä temppuratoihin. Vesipetoja varten on varattu erilaisia vesileluja kuten vesipyssyjä, uimarenkaita ja rantapalloja vapaaseen käyttöön.

Vesipeuhupäivässä viihtyvät lapset ja lapsenmieliset!

Kevyt allastreeni

ti 3.1. klo 9-9.40 (uimahalli avoinna vain jumppiin osallistuville)

Matalan kynnyksen allasjumppa veden vastusta hyödyntäen. Tunti sisältää lihaskunto-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoitteita. Tunti sopii iäkkäille ja nivelvaivaisille. Liprakan kertamaksulla, ei ilmoittautumista.

Vauhdikas allastreeni

ti 3.1. klo 10-10.40

Tunti sisältää sykkeenkohotusta ja lihaskuntoliikkeitä välinettä hyödyntäen. Tunti soveltuu henkilöille, joilla on jo hieman aiempaa kokemusta vesiliikunnasta. Liprakan kertamaksulla, ei ilmoittautumista.

Reipas vesijuoksutreeni

ke 4.1. klo 9-9.40

Tunnilla tutustutaan vesijuoksun tekniikkaan ja tehdään monipuolinen vesijuoksuharjoitus vyön kanssa. Vesijuoksuvöitä voi lainata uimahallilta. Liprakan kertamaksulla, ei ilmoittautumista.

Syvän veden allastreeni

ke 4.1. klo 10-10.40

Tunti tehdään vesijuoksuvyöllä altaan syvässä päässä. Tunti sisältää vesijuoksua, sykkeennostoja ja lihaskuntoliikkeitä. Osallistujalla tulee olla uimataito. Liprakan kertamaksulla, ei ilmoittautumista.

 

Kauden 2022-2023 liikuntaryhmät

Voit kysyä vapaita paikkoja terveysliikunnanohjaajalta 040 582 6726.

Syyskausi käynnistyy 5.9.2022 ja kevätkausi 9.1.2023.

HUOM! Voit ilmoittautua sekä syys- että kevätkaudelle samaan aikaan. Poikkeuksena on Viinijärven Senioritreeni, johon on tilasta johtuen mahdollista ilmoittautua vain syyskaudelle.

Osallistumismaksu laskutetaan erikseen syys- ja kevätkauden osalta.

  • Syyskauden osallistumisen Liperin kunnan ryhmiin voi perua syyskuun loppuun mennessä ja kevätkauden osalta tammikuun loppuun mennessä.
  • Syyskauden osallistumismaksujen laskutus lokakuussa
  • Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jonotusjärjestelmää ei ole. Vapautuvista peruutuspaikoista ja kevätkauden vapaista paikoista ilmoitetaan Liperin kunnan verkkosivuilla www.liperi.fi/liikuntaryhmat sekä vapaa-aikapalveluiden somekanavissa.
  • Vapaita paikkoja voi myös tiedustella terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Tarjolla oleviin ryhmiin pääset tutustumaan Liikuntaryhmät -alta sekä elokuussa ilmestyvässä Liiku ja harrasta Liperissä -oppaassa.

Ryhmiä koskevat tiedustelut: Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikapalveluiden terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy oppaan Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun oppaan tiedot on koottu kesällä 2022. Uusi Liiku ja harrasta Liperissä 2022–2023 -opas ilmestyy elokuussa!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Uutisen lisäys (ylläpito)

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute