Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Ajankohtaista

Liperin kunnan järjestämät aikuisten ohjatut sisäliikuntaryhmät on keskeytetty toistaiseksi.

Liperin kunnan kuntosalit ja uimahalli Liprakka pidetään toistaiseksi auki. Kehotamme kävijöitä huolehtimaan turvaväleistä ja huolellisesta käsienpesusta.

 

Liiku ja harrasta Liperissä -esitteeseen tulevat tiedot

Elokuussa ilmestyy joka kotiin jaettava Liiku ja harrasta Liperissä -esite, jossa ilmoitetaan 1.9.21-31.5.22 järjestettävät Liperin kunnan terveysliikuntaryhmät. Myös yhdistykset ja toimintaryhmät voivat ilmoittaa esitteessä lasten- ja perheliikuntaryhmät sekä terveys- ja kuntoliikuntaryhmät. Ryhmien ilmoittaminen Liiku ja harrasta Liperissä -esitteessä on maksutonta. Lähetä tiedot ryhmistä viimeistään pe 11.6. sähköpostilla Mira Kostamolle, sp mira.kostamo@edu.liperi.fi. Lisätietoja Mira Kostamolta sähköpostitse.
Ilmoita ryhmistä seuraavat tiedot:
ryhmän nimi
päivä, kellonaika ja paikka
kauden aloituspäivä
lyhyt kuvaus
järjestäjä
kausimaksu / maksuttomuus
Ilmoittautumistiedot
lisätiedot/nettisivunosoite/ facebook

 

Kesän 2021 ohjattu ulkoliikunta

Tule mukaan kesän ulkotreeneihin! Voit käydä yhden kerran tai olla mukana kaikki kerrat. Osallistumismaksu 2 € / kerta, maksu ohjaajalle jumpan alussa. Pieni tihkusade ei haittaa, mutta kaatosateella jumppa on peruttu.

Kesäjumppakausi aloitetaan kesäkuun alusta ja juhannusviikolla jäädään tauolle. Kysynnän mukaan jumppia on mahdollisuus jatkaa heinäkuussa.

Ilmoittautuminen puhelimitse (soitto tai viesti) viimeistään ryhmäpäivänä:
Terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, p. 040 582 6726

 

TOIVEJUMPPA

Kevään viimeisen ulkojumpan teema muokataan ryhmän toiveiden mukaan.

Ma 24.5. klo 10-10:45 Ylämylly: Seurakuntatalon piha, Katajakuja 1.
Ti 25.5. klo 10-10:45 Liperin senioripuisto: Koulutie 3.

Ke 26.5. klo 10-10:45 Viinijärvi: Vinkkarin piha, Kauppatie 4.

 

ULKOTREENI SENIOREILLE

Kuntojumppaa ulkona vaihtuvin teemoin, et tarvitse omia välineitä mukaan. Sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille. Ota mukaan juomapullo!

Klo 10:00-10:45

Maanantaisin 31.5.-21.6. Viinijärvellä, pesäpallokentällä, Kirkkotie 1

Tiistaisin 1.6.-22.6. Ylämyllyllä, Monitoimitalon viereisellä hiekkakentällä, Viljatie 1

Keskiviikkoisin 2.6.-23.6. Liperin Senioripuistossa, Koulutie 3

 

LUONNONVESIJUMPPA

Perinteisessä vesijumpassa jumpataan noin rinnan syvyisessä vedessä. Jokainen voi soveltaa harjoitukset omalle kunnolle sopiviksi. Ota mukaan kaksi isoa muovikassia, joilla tehostetaan liikkeitä vedessä.

Maanantaisin 31.5.-21.6.

Liperin kirkonkylän uimarannassa (Tohtorintie 11a)

Klo 15:30-16:10

 

ULKOTREENI

Ulkotreeniä vaihtuvin teemoin kehonpainoa ja pienvälineitä hyödyntäen. Treeni päätetään lyhyeen kehonhuoltoon. Teemoja on mm. kahvakuula, kehonpaino, toiminnallinen treeni, sauvakävely, mäkitreeni, lenkki. Ryhmän toiveet huomioidaan!

Tiistaisin 1.6.-22.6.

Käsämässä Liprakan ympäristössä, Silmutie 11. Kokoontuminen uimahallin ulko-oven edessä.

Klo 16:30-17:15

 

PORRASTREENI

Haastetaan kehoa monipuolisesti Pärnän portaissa. Tehdään erilaisia askelluksia, koordinaatioharjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä. Aikaisempi ryhmä on suunnattu henkilöille, joille porrastreeni ei ole tuttua ja myöhempi ryhmä on jo aiemmin liikkuneille. Harjoitukset ovat sovitettavissa eri kuntoisille.

Torstaisin 3.6.-24.6.

Pärnävaaran portaissa, Pärnävaarantie 32

Klo 16:45-17:15 Aloittelijat

Klo 17:30-18:00 Konkarit

 

SEURAKUNNAN PIHATREENI

Monipuolista liikuntaa kehonpainolla ja eri välinein. Liikkeitä voi soveltaa eri kuntoisille. Yhteistyössä Liperin kunta ja Liperin seurakunta!

Keskiviikkoisin 12.5.-30.6. klo 17:30-18:30

Ylämyllyn seurakuntatalon pihassa, Katajakuja 1

Ei osallistumismaksua!

Lisätietoja: Mira Kostamo, p. 040 582 6726 tai Minna Turunen p.040 522 2291

 

Pidetään huolta toisistamme: tulethan mukaan vain terveenä!

Muista turvavälit ja maskin käyttö mahdollisuuksien mukaan.

Lasten uimakoulut

UIMAKOULUT
Liprakka, Silmutie 11, Käsämä

Ilmoittautuminen on päättynyt ja kaikki uimakoulupaikat on täytetty.

Ryhmäkoko: enintään 10 lasta / ryhmä
Ilmoittautuneille lähetetään infokirje ennen uimakoulun alkua.

Hinta: 30 € (sisältää myös uintimaksun)
Vanhemmat vastaavat lasten kuljettamisesta ja tarvittaessa lasten avustamisesta puku- ja pesuhuonetiloissa. Tiedustelut mira.piispa@liperi.fi tai p. 040 679 3632.
Järj. Liperin kunta, vapaa-aikatoimi


7.6-11.6:

Vesikirput ryhmä 1 klo 10-10.45
Ankat ryhmä 1 klo 11-11.45
Saukot ryhmä 1 klo 12-12.45

14.6-18.6:

Vesikirput ryhmä 2 klo 10-10.45
Ankat ryhmä 2 klo 11-11.45
Saukot ryhmä 2 klo 12-12.45

21.6-24.6: kesto 4 päivää, ma-to

Ankat 3 (isot: 6 v<) klo. 10-10.45
Delfiinit/Hait ryhmä 1 klo 11-12 (60min)
Hait/Delfiinit ryhmä 2 klo 12-13 (60min)

Ryhmäkuvaukset

Vesikirput 4 v

Ryhmä uimataidottomille lapsille, joille vedessä liikkuminen ei ole tuttua. Ryhmässä tutustutaan veteen toimintaympäristönä ja opetellaan itsenäistä vedessä liikkumista eri tyyleillä. Harjoitellaan kastautumista ja sukeltamista. Tavoitteena rento toimiminen vedessä. Mahdollisuus suorittaa varhaistaito- tai vesitaitomerkki.

Ankat 4 v

Lapsille, joille vedessä liikkuminen on tuttua ja sukeltelu sujuu. Ryhmässä opetellaan uinnin alkeet kellunnasta liu’un kautta potkuihin. Tavoitteena 10 metrin uinti ilman apuvälineitä. Mahdollisuus suorittaa alkeismerkki.

Saukot

Vahvistetaan opittua alkeisuintia. Opetellaan erilaisia uimatyylejä tekniikkaa silmällä pitäen. Otetaan sukellustaidot ja erilaiset hypyt haltuun. Lisäksi tutustutaan vesipelastukseen.  Tavoitteena 25 metrin uintimatka. Mahdollisuus suorittaa harrastusmerkki.

Delfiinit

Opetellaan tekniikkauintia ja totutellaan pidemmän matkan uintiin. Harjoitellaan pidemmän matkan sukellusta ja vesipelastusta. Tavoitteena pohjoismainen uimataito. Mahdollisuus suorittaa tekniikka- tai taitomerkki.

Hait

Hiotaan jo opitut tekniikat priimustasolle.  Tavoitteena uimakandidaatin, uimamaisterin tai priimusmaisterin suorittaminen.

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

 

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikatoimen terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy oppaan Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun oppaan tiedot on koottu kesällä 2020 ja joitain muutoksia on voinut tulla. Olemme tehneet sähköiseen oppaaseen päivityksiä, voit lukea sen alla olevasta linkistä!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

henkilökuva

Kaisa Mäkeläinen

terveysliikunnanohjaaja
 050 413 1480
kaisa.makelainen@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute