Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Kesäkausi 13.5.-21.6.2024

Tule mukaan liikkumaan! Voit osallistua yhden kerran tai olla mukana vaikka kaikki kerrat.

Osallistumismaksu 3 €/ kerta tai 15 €/ koko kesäkausi (6 kertaa). Maksu paikan päällä käteis- tai korttimaksulla. Allastreeni uintimaksulla. Seurakunnan pihajumppa on maksuton.

Ilmoittautuminen viimeistään ryhmää edeltävänä päivänä suoraan ohjaajalle. Allastreeniin ja seurakunnan pihajumppaan ei tarvitse ilmoittautua. Ulkoryhmät toteutuvat säävarauksella, huonolla säällä peruutus ilmoittautuneille 2 tuntia ennen ryhmän alkua.

Ilmoittautumiset terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, mira.kostamo@edu.liperi.fi tai 040 582 6726

Allastreeni

Tehokas matalan veden allastreeni veden vastusta ja erilaisia välineitä hyödyntäen. Soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, jokainen voi soveltaa harjoitukset itselle sopivaksi. Ei ennakkoilmoittautumista!

Maanantaisin klo 13-13.40 Liprakassa (Silmutie 11, Käsämä)

 • 13.5. ja 20.5. allastreeni veden vastuksella
 • 27.5. ja 3.6. allastreeni välineillä
 • 10.6. ja 17.6. allastanssi

Kimppakävelyt Ylämyllyllä ja Viinijärvellä

Porukassa ulkoillen, jokainen omalla tahdillaan, noin 2 kilometrin kävelylenkki. Yhteiset alku- ja loppuverryttelyt ohjaajan johdolla. Ennakkoilmoittautuminen!

 • Tiistaisin klo 10-10.45 Ylämyllyllä (kokoontuminen Honkamontun parkkipaikalla, Honkatie 8)
 • Torstaisin klo 10-10.45 Viinijärvellä (kokoontuminen Vinkkarin pihalla, Kauppatie 4)

Senioreiden pihajumppa Liperi

Kehoa ja mieltä virkistävää jumppaa ulkona vaihtuvin teemoin. Sopii kaiken tasoisille liikkujille. Ennakkoilmoittautuminen!
Keskiviikkoisin Klo 10-10.45 Liperin Senioripuistossa (Koulutie 3, Liperi)

Pihajumppa

Monipuolista liikuntaa kehonpainolla ja eri välinein. Soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, liikkeitä sovelletaan jokaiselle sopivaksi.

Yhteistyössä Liperin seurakunta ja Liperin kunta. Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista!

Keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 Ylämyllyn srk-talon pihalla (Katajakuja 1, Ylämylly)

Kahvakuulatreeni

Koko kehoa monipuolisesti kuormittavaa kahvakuulatreeniä ulkoilmassa. Ryhmä soveltuu kaiken tasoisille liikkujille. Ota mukaan oma jumppa-alusta sekä kahvakuula. Kuulia löytyy myös lainattaviksi. Ennakkoilmoittautuminen!

Torstaisin klo 17.30-18.30 Liprakan viereisellä nurmialueella (Silmutie 11, Käsämä)

Kesäkurssit 2.7.-30.7.2024

Matalan kynnyksen juoksukoulu 4krt. tiistaisin klo 17-18

Matalan kynnyksen juoksukoulussa käydään läpi oikeanlaisen juoksutekniikan perusteita, tehdään oheisharjoitteita ja erilaisia juoksu/kävely harjoituksia. Aikaisempaa kokemusta juoksemisesta ei tarvitse olla. Voit osallistua mukaan yhteen kertaan tai kaikkiin.

Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä suoraan ohjaajalle, vastaava uimavalvoja/-opettaja Riikka Nuutinen riikka.nuutinen@liperi.fi tai 050 4357025. Huom. Harjoituksissa on säävaraus, mahdollinen peruutus tapahtuu tekstiviestillä noin 2 tuntia ennen harjoituksen alkua. Hinta 3€/kerta tai 10€/4krt. Maksu paikan päällä kortilla tai käteisellä.

 • ti 2.7. kokoontuminen Liprakan parkkipaikka, Silmutie 11
 • ti 9.7. kokoontuminen Liperin kirkonkylä, Tutjuntie 8
 • ti 16.7. kokoontuminen Ylämylly, Laavupolku 2
 • ti 23.7. kokoontuminen Liprakan parkkipaikka, Silmutie 11

Kokeile triathlonia kesäkurssi 5krt. tiistaisin klo 18.30-19.30

Kurssilla kokeillaan rennolla mielellä triathlonin lajeja (uinti avovedessä, pyöräily ja juoksu) ja viimeisellä kerralla tehdään kaikki lajit yhdistelmäharjoituksena lyhyinä matkoina.

Kurssille osallistuvalla tulee olla n. 200 m uintitaito ja uskallus uida avovedessä, muuta aikaisempaa kokemusta triathlonista ei tarvitse olla.

Mukaasi tarvitset: uima-asun, uimalasit, juoksuun soveltuvat kengät, polkupyörän ja pyöräilykypärän (pakollinen) ja juomapullon.

Ilmoittautumiset kurssille 1.7. mennessä vastaava uimavalvoja/-opettaja Riikka Nuutinen riikka.nuutinen@liperi.fi tai 050 4357025.

Huom. Harjoituksissa on säävaraus, mahdollinen peruutus tapahtuu tekstiviestillä noin 2 tuntia ennen harjoituksen alkua. Koko kurssin hinta 12,50 €/5 krt. Maksu paikan päällä kortilla tai käteisellä.

 • ti 2.7. kokoontuminen Liprakan parkkipaikka, Silmutie 11 (juoksu)
 • ti 9.7. kokoontuminen Honkalammen uimaranta, Honkaranta 2E (uinti)
 • ti 16.7. kokoontuminen Liprakan parkkipaikka, Silmutie 11 (pyörä)
 • ti 23.7. kokoontuminen lajitoiveen mukaan
 • ti 30.7. (yhdistelmäharjoitus; uinti, pyörä, juoksu) kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin

Syys- ja kevätkausi 2024-2025

Liikuntaryhmien esittelyt näet Liikuntaryhmät-välilehdeltä sekä elokuussa ilmestyvästä sähköisestä ja jakelupisteiltä saatavasta paperisesta Liiku ja harrasta Liperissä -esitteestä.

Ilmoittautuminen ryhmiin avautuu ma 12.8.2024 klo 12.

Syyskausi 2.9.-14.12.2024 ja kevätkausi 7.1.-26.4.2025.

HUOM! Ilmoittautuminen samalla sekä syys- että kevätkaudelle.

Osallistumismaksu laskutetaan erikseen syys- ja kevätkauden osalta.

 • Syyskauden osallistumisen Liperin kunnan ryhmiin voi perua syyskuun loppuun mennessä ja kevätkauden osalta tammikuun loppuun mennessä.
 • Syyskauden osallistumismaksujen laskutus lokakuussa, kevätkauden maaliskuussa.
 • Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jonotusjärjestelmää ei ole. Vapautuvista peruutuspaikoista ja kevätkauden vapaista paikoista ilmoitetaan Liperin kunnan verkkosivuilla www.liperi.fi/liikuntaryhmat sekä vapaa-aikapalveluiden somekanavissa.
 • Vapaita paikkoja voi myös tiedustella terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamolta, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Tarjolla oleviin ryhmiin pääset tutustumaan Liikuntaryhmät -alta sekä Liiku ja harrasta Liperissä -esitteestä.

Ryhmiä koskevat tiedustelut: Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikapalveluiden terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy esitteen Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun esitteen tiedot on koottu kesällä 2023. Uusi Liiku ja harrasta Liperissä 2023–2024 -opas on nyt ilmestynyt!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

Riikka Nuutinen

vastaava uimavalvoja/uimaopettaja
 050 435 7025
riikka.nuutinen@liperi.fi
Silmutie 11, 83430 Käsämä

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute