rakennusvalvonta pääkuva

Navigaatiovalikko

Rakennusvalvonta sisältö

Rakennusvalvonta

Kunnan rakennusvalvonta hoitaa esimerkiksi rakentamisen valvontaa, neuvontaa ja lupapäätöksiä.

Huom! Lomakaudella 1.-28. heinäkuuta 2024 Liperin kunnanvirasto on suljettu.

Tuona aikana puhelimitse tavoitettavissa:

  • 1.-12.7. isännöitsijä, p. 040 661 3634
  • 16.7.-2.8. kaavoituspäällikkö, p. 0400 125 152

Rakennusvalvonta on kokonaan suljettu 4.-15. heinäkuuta 2024.

Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin kello 9–15 kunnanvirastolla osoitteessa Varolantie 3, 83100 Liperi. Varolantie 3:sta löydät rakennusvalvonnan, maankäytön ja kaavoituksen asiakaspalvelun sekä muut elinympäristöpalvelut. Suosittelemme aina tapaamisajan sopimista etukäteen.

Ennen lupahakemuksen jättämistä varmistakaa suunnittelijanne kanssa, että piirustukset on laadittu Ympäristöministeriön ohjeen YM3/601/2015 mukaan ja lupahakemus liitteineen on täydellinen. Tämä helpottaa sekä luvanhakijoiden että rakennusvalvonnan työtä ja nopeuttaa lupakäsittelyä. Karttapalvelusta löytyvät yleis- ja asemakaavoitettujen alueiden kaavakartat sekä kaavamääräykset.

Rakennusvalvonnan lupa-asiointi hoidetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Palvelun käyttöön liittyvissä ongelmatilanteissa ota yhteyttä Lupapisteen tekniseen tukeen sähköpostitse tuki@lupapiste.fi tai tukipyyntölomakkeella.

Rakentamiseen ja rakennuslupiin liittyvän ohjeistuksen ja lomakkeet löydät Rakentamisen luvat -osiosta.

Täydellisten lupahakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä noin 4 viikkoa.

Rakennusvalvontaan liittyvissä asioissa ensisijainen yhteydenotto rakennusvalvonta@liperi.fi -sähköpostin kautta. Voit lähettää hankkeesi luonnokset tai pääpiirustukset tähän sähköpostiin ennakkokommenteille ennen lupahakemuksen jättämistä.

Vanhat asiakirjat

Voit tilata vanhoja lupa-asiakirjoja lähettämällä asiakirjatilauksen rakennusvalvonta@liperi.fi -sähköpostiin. Tilausta varten tarvitsemme kiinteistön osoitteen tai kiinteistötunnuksen ja vuosien 1950 - 1970 aineistoja koskevissa tilauksissa luvan hakijan nimen. Arkistoselvitystöiden toimitusaika on tällä hetkellä noin 2 viikkoa. Arkistoselvityksistä veloitetaan rakennusvalvonnan taksan mukaisesti.

Pyydämme huomioimaan rakennusvalvonnan asiakaspalvelun heinäkuisen kesätauon, jolloin arkistoselvityksiä ei tehdä. Kesäkuun loppupuolella ja heinäkuussa saapuneisiin asiakirjatilauksiin vastataan elokuussa.

Toimielimet

Rakentamisen neuvontaa ja valvontaa varten kunnassa on rakennustarkastaja. Rakennusvalvonnan viranhaltijat tekevät päätökset mm. rakennus- ja toimenpideluvista sekä käsittelevät toimenpideilmoitukset. Rakennusvalvonnan lupapäätökset löydät Kuulutukset ja ilmoitukset -sivulta:

Liperin kunnan rakennusvalvontaviranomaisena toimii elinympäristölautakunnan lupajaos. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa, kuitenkin enintään kerran kuukaudessa.

Poikkeamiset ja suunnittelutarveratkaisut käsittelee elinympäristölautakunta. Näiden lupien osalta valmistelutyön lautakuntaan tekee kaavoituspäällikkö. Lautakunta kokoontuu yleensä kerran kuukaudessa.

 

rakennusvalvonta katso myös nämä

Sisältöjulkaisija

Yleiset osoitteet

Maankäyttö

maankaytto@liperi.fi

Rakennusvalvonta

rakennusvalvonta@liperi.fi

Yhteystiedot

Jouni Martikainen

rakennustarkastuspäällikkö
 050 401 4536
jouni.martikainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Kari Hirvonen

Kartoittaja
 050 448 9894
kari.hirvonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Kirsi Kuronen

Lupavalmistelija
 040 630 0182
kirsi.kuronen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Sari Kettunen

ympäristötarkastaja
 0400 428 653
sari.kettunen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute