Liikuntaneuvonta pääkuva

Navigaatiovalikko

Liikuntaneuvonta, sisältö

Liikuntaneuvonta

Liperin kunta järjestää maksutonta liikuntaneuvontaa eri ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville kuntalaisille. Uutuutena tarjoamme syksystä 2022 liikuntaneuvontaa myös pienryhmissä!
  • Liikutko terveyden kannalta riittävästi?
  • Kaipaatko tukea ja opastusta liikunnan aloittamiseen?
  • Haluaisitko kokeilla uutta harrastusta turvallisesti osaavassa ohjauksessa?
  • Haluaisitko lisätä arkeesi liikuntaa, mutta et tiedä mitä mahdollisuuksia Liperissä on?

Ota ensimmäinen askel kohti liikunnallisempaa arkea ja varaa aika maksuttomaan, henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaamme!

Liikuntaneuvonnassa etsimme ja kokeilemme yhdessä asiakkaan kanssa hänelle soveltuvia liikuntamuotoja.

Tapaamiskertoja on viisi ja kontrollikäynnin voi sopia noin kuukauden päähän ohjausjakson päätyttyä. Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan asiakkaan lähtötilanne ja edetään asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Yksi tapaaminen kestää 60-90 minuuttia. Saavu sovittuun tapaamiseen ajoissa, vähintään 5 minuuttia ennen tapaamisen alkua.

Liikuntaneuvonta on suunnattu liikuntaa aloitteleville ja painonhallinnan kanssa kamppaileville henkilöille, joilla ei ole akuuttia hoitoa tai kuntoutusta vaativaa sairautta.

Liikuntaneuvonnassa saat tietoa alueen liikuntamahdollisuuksista sekä tukea liikunnan aloittamista varten.

Ajanvaraus liikuntaneuvontaan tapahtuu varaamalla henkilökohtainen aika terveysliikunnanohjaajalta. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta ja liikuntaneuvontapalveluiden kuvausten yhteydestä.

Etsitään yhdessä juuri Sinulle mielekäs tapa liikkua!

Opastusta kuntosalilla

Varaa aika maksuttomaan laiteopastukseen tai henkilökohtaiseen ohjaukseen kuntosalille. Ohjaaja opettaa laitteiden turvallista käyttöä sekä antaa tekniikkavinkkejä. Halutessasi voit sopia ohjaajan kanssa ajan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan.

Ota yhteys terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726 tai mira.kostamo@edu.liperi.fi

Lähetään liikkeelle! -liikuntaneuvonta pienryhmissä

Kaipaatko tukea ja tsemppausta liikunnan aloittamiseen? Koetko, että yhdessä toisten vertaisten kanssa se olisi mukavampaa? Lähde mukaan uuteen toimintamalliin, liikuntaneuvontaan pienryhmissä.

Liikuntaneuvonta pienryhmissä on suunnattu 30-60 -vuotiaille vähän liikkuville kuntalaisille, jotka kaipaavat apua ja tukea sekä vertaistukea liikkumiseen ja hyvinvointiin. Tavoitteena on saada liikkuminen osaksi arkea ja löytää jokaiselle mieluisat tavat liikkua. Neuvonta on maksutonta.

Aloitukset syyskuussa ja helmikuussa. Tapaamiskertoja on 6 sisältäen hyvinvointi-iltoja, yhteistä ajatustenvaihtoa, lajikokeiluja sekä tutustumista yhdessä Liperin lähiliikuntapaikkoihin. Seuraava haku kevään 2023 pienryhmään aukeaa tammikuussa 2023! Pienryhmä käynnistyy helmikuussa 2023 Liperin kirkonkylällä.

 

Lisätietoja terveysliikunnanohjaajalta Mira Kostamo, 040 582 6726 tai mira.kostamo@edu.liperi.fi

Perheliikuntaneuvonta

Perheliikuntaneuvonta on suunnattu kaikille liperiläisille varhaiskasvatusikäisten lasten perheille, jotka haluavat lisätä liikettä omaan arkeensa. Liikuntaneuvontaan voi tulla pienen tai ison kysymyksen kanssa ja jokainen käynti räätälöidään perhekohtaisesti. Liikuntaneuvontaa toteutetaan tapaamisina ja puhelinneuvontana. Varaa aika maksuttomaan perheliikuntaneuvontaan suoraan liikuntaneuvojalta.

Tapaamispaikka- ja aika sovitaan ajanvarauksen yhteydessä.

Perheliikuntaneuvonta alkoi osana Kaikki yhes koos – Liikutaan yhdessä -hanketta. Hanke päättyi loppuvuodesta 2020, mutta perheliikuntaneuvonta jatkuu edelleen!

Ota yhteyttä:

Mira Kostamo, terveysliikunnanohjaaja
mira.kostamo@edu.liperi.fi, 040 582 6726

Ada Pöyhönen, hyvinvointipedagogi

ada.poyhonen@edu.liperi.fi, 050 566 9328

Aika maksuttomaan perheliikuntaneuvontaan voidaan varata myös vasukeskustelujen yhteydessä tai lastenneuvolan palveluissa.

Uutisen lisäys (ylläpito)

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute