Liikuntaneuvonta pääkuva

Navigaatiovalikko

Liikuntaneuvonta, sisältö

Liikuntaneuvonta

Liperin kunta järjestää maksutonta liikuntaneuvontaa eri ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville kuntalaisille. Tarjoamme nyt iikuntaneuvontaa myös pienryhmissä!
  • Liikutko terveyden kannalta riittävästi?
  • Kaipaatko tukea ja opastusta liikunnan aloittamiseen?
  • Haluaisitko kokeilla uutta harrastusta turvallisesti osaavassa ohjauksessa?
  • Haluaisitko lisätä arkeesi liikuntaa, mutta et tiedä mitä mahdollisuuksia Liperissä on?

Ota ensimmäinen askel kohti liikunnallisempaa arkea ja varaa aika maksuttomaan, henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaamme!

Liikuntaneuvonnassa etsimme ja kokeilemme yhdessä asiakkaan kanssa hänelle soveltuvia liikuntamuotoja.

Tapaamiskertoja on viidestä-kuuteen ja kontrollikäynnin voi sopia noin 2 kuukauden päähän ohjausjakson päätyttyä. Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan asiakkaan lähtötilanne ja edetään asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Yksi tapaaminen kestää 60-90 minuuttia. Saavu sovittuun tapaamiseen ajoissa.

Liikuntaneuvonta on suunnattu liikuntaa aloitteleville ja painonhallinnan kanssa kamppaileville henkilöille, joilla ei ole akuuttia hoitoa tai kuntoutusta vaativaa sairautta.

Liikuntaneuvonnassa saat tietoa alueen liikuntamahdollisuuksista sekä tukea liikunnan aloittamista varten.

Ajanvaraus liikuntaneuvontaan tapahtuu varaamalla henkilökohtainen aika terveysliikunnanohjaajalta. Yhteystiedot löydät sivun alalaidasta ja liikuntaneuvontapalveluiden kuvausten yhteydestä.

Etsitään yhdessä juuri Sinulle mielekäs tapa liikkua!

Opastusta kuntosalilla

Varaa aika maksuttomaan laiteopastukseen tai henkilökohtaiseen ohjaukseen kuntosalille. Ohjaaja opettaa laitteiden turvallista käyttöä sekä antaa tekniikkavinkkejä. Halutessasi voit sopia ohjaajan kanssa ajan henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan.

Ota yhteyttä:

terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726 tai mira.kostamo@edu.liperi.fi

Opastastusta vesiliikuntaan

Haluaisitko tutustua vesiliikuntaan liikuntamuotona? Liperin kunta tarjoaa maksutonta opastusta. Vesiliikuntaopastus on suunnattu aloittelijoille. Opastus voi sisältää uintitekniikoiden alkeita, vesijuoksua tai vesijumppaa.

Ota yhteyttä:

Liprakan uinninvalvojat, 040 679 3632 tai liprakka@liperi.fi

Liikuntaneuvonta pienryhmässä

Kaipaatko tukea ja tsemppausta liikunnan aloittamiseen? Koetko, että yhdessä toisten vertaisten kanssa se olisi mukavampaa? Lähde mukaan uuteen toimintamalliin, liikuntaneuvontaan pienryhmässä.

Liikuntaneuvonta pienryhmässä on suunnattu vähän liikkuville kuntalaisille, jotka kaipaavat apua ja tukea sekä vertaistukea liikkumiseen ja hyvinvointiin. Tavoitteena on saada liikkuminen osaksi arkea ja löytää jokaiselle mieluisat tavat liikkua. Neuvonta on maksutonta.

Kerää kaveriporukka tai ilmoita halukkuutesi tulla mukaan pienryhmämuotoiseen liikuntaneuvontaan. Pienryhmiä käynnistellään sitä mukaa, kun sopiva pienryhmä muodostuu. Tapaamiskertoja on 6 sisältäen hyvinvointi-iltoja, yhteistä ajatustenvaihtoa, lajikokeiluja sekä tutustumista yhdessä Liperin liikuntapaikkoihin.

Lue syksyn 2022 pienryhmäläisten kokemuksista!

Lisätietoja terveysliikunnanohjaajalta Mira Kostamo, 040 582 6726 tai mira.kostamo@edu.liperi.fi

Perheliikuntaneuvonta

Perheliikuntaneuvonta on suunnattu kaikille liperiläisille varhaiskasvatusikäisten lasten perheille, jotka haluavat lisätä liikettä omaan arkeensa. Liikuntaneuvontaan voi tulla pienen tai ison kysymyksen kanssa ja jokainen käynti räätälöidään perhekohtaisesti. Liikuntaneuvontaa toteutetaan tapaamisina ja puhelinneuvontana. Varaa aika maksuttomaan perheliikuntaneuvontaan suoraan liikuntaneuvojalta.

Tapaamispaikka- ja aika sovitaan ajanvarauksen yhteydessä.

Perheliikuntaneuvonta alkoi osana Kaikki yhes koos – Liikutaan yhdessä -hanketta. Hanke päättyi loppuvuodesta 2020, mutta perheliikuntaneuvonta jatkuu edelleen!

Ota yhteyttä:

Mira Kostamo, terveysliikunnanohjaaja
mira.kostamo@edu.liperi.fi, 040 582 6726

Aika maksuttomaan perheliikuntaneuvontaan voidaan varata myös vasukeskustelujen yhteydessä tai lastenneuvolan palveluissa.

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute