Pärnävaaran urheilukeskus sisältö

Navigaatiovalikko

Pärnävaaran urheilukeskus, sisältö

Pärnävaaran urheilukeskus

Pärnävaaran urheilukeskus sijaitsee Ylämyllyllä, osoitteessa Pärnävaarantie 32. Talvisin Pärnävaaralla on hoidettuja latuja kymmeniä kilometrejä. Pärnävaaralla on myös asfaltoitu maastorata rullaluistelijoille ja -hiihtäjille. Urheilukeskukselta pääset helposti myös Kinttupolkujen luontoliikuntareitistölle.

Talvikausi

Urheilukeskukselta pääset helposti kattavalle latuverkostolle sekä retkeilijöille ja fatbike-ajajille suunnatulle talvipolulle. Urheilijoiden ja liikkujien tarpeita palvelevat pukuhuone- ja voitelutilat, jotka ovat avoinna joka päivä klo 6–22.

Pärnävaaran pulkkamäen laskulinja on vaihtunut, seuraa opasteita paikan päällä. Entinen laskulinja stadionalueen suuntaan ei ole enää turvallisuussyistä käytössä.

Valaistus Pärnävaaralla sammuu klo 21.

Talvikaudella Pärnävaaran valaistu latu on varattu koiravaljakkohiihtoa varten seuraavasti:

  • Maanantaisin klo 20–21
  • Keskiviikkoisin klo 20–21
  • Perjantaisin klo 20–21

Latujen, talvipolkujen ja luistelualueiden kunnossapitoa voit seurata reaaliaikaisesta seurantajärjestelmästä. Huom! Uusi ensilumenlatu ei ole vielä mukana seurantajärjestelmässä, mutta sitä kunnostetaan säännöllisesti.

Klikkaamalla kartalla valitsemaasi ladun kohtaa näet reaaliajassa, milloin latu on viimeksi kunnostettu latukoneella.

Lumeton kausi

Kesällä asfaltoitu viiden kilometrin mittainen valaistu rata tarjoaa turvallisen ympäristön rullilla liikkumiseen. Vastaavasti muut latupohjat palvelevat lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä.

Kuntolatujen varrelta löytyy laavuja ja stadionalueelta nuotiokota, joten alue sopii mainiosti perheiden ja ryhmien retkeilyyn ja ulkoiluun.

Huom. Asfaltoitu kuntorata on toistaiseksi suljettu radan kunnostustöiden vuoksi. Ampumarata on käytössä niin kauan kuin kunnostustöiden eteneminen sinne asti kestää.

Pärnävaaralta voit aloittaa Kinttupolkujen vaelluksen ja sieltä on yhteys Lykynlammelle ympäri vuoden.

Myös Heinälammen talvipolulle (noin 6,5 km) ja Pärnä Bike Park -alamäkipyöräilyreiteille pääset lähtemään Pärnävaaran kodalta (Urheilutie 5).

Pärnävaaralta on merkitty yhteys myös Jaama trail -reitille. Pärnävaaralla on lukittu kota, jonka voi varata sähköpostitse osoitteesta varaukset@edu.liperi.fi ja myös avoin kota, joka on kaikkien kävijöiden vapaassa käytössä.

Pärnävaaralta on myös patikointiyhteys Kinttupolkujen varrella oleville Harijärven kodalle (N62 37.797 E29 31.715), Sompalammen laavulle (N62 37.097 E29 31.503), Vaaralammen kodalle (N62 38.028 E29 37.129) ja Huttulammen kodalle (N62 38.260 E29 22.877) sekä Pienen Heinälammen laavulle (N62 39.038 E29 32.335) ja Surmilammin laavulle (N62 39.666 E29 33.588).

Tapahtumat ja tilavaraukset

Jos haluat järjestää Pärnävaaralla tapahtumia, tarkista varaustilanne ja tee varauspyyntö sähköisessä tilavarausjärjestelmässämme.

Lisätietoja varauksista ja tilojen hinnastot löydät alempaa tältä sivulta.

Alueen palvelut

Voit pysäköidä joko yläparkkiin Pärnävaaran päärakennusten tuntumaan tai alaparkkiin (Urheilutie 5). Laduille ja reitistöille pääset opastetusti molemmista paikoista.

Pärnävaaran urheilukeskuksella ja sen lähialueella on palveluita hiihtäjille, retkeilijöille ja majoittujille.

Pärnävaaran alue uudistuu ja kehittyy parhaillaan! Pärnävaaran master plan eli laaja aluesuunnitelma on valmistunut tammikuussa 2023. Tutustu aineistoon alla olevasta linkistä (pdf-tiedosto aukeaa uuteen välilehteen).

MOBO-mobiilisuunnistusreitit

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Android, iPhone sekä Windows Phone-puhelimilla. Liperissä on kolme MOBO-suunnistukseen tehtyä rataa, joista yksi sijaitsee Pärnävaaralla.

Tarkemmat tiedot lähialueen palveluista löydät Visit Liperi -sivustolta sekä Pärnävaaralla toimivien yritysten sivuilta

Pärnävaaran tilojen varaushinnasto, sisältö

Pärnävaaran tilojen varaushinnasto ja ohjeet

Pärnävaaran urheilukeskus katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute