Pärnävaaran urheilukeskus sisältö

Navigaatiovalikko

Pärnävaaran urheilukeskus, sisältö

Pärnävaaran urheilukeskus

Pärnävaaran urheilukeskus on ihanteellinen paikka harrastaa ulkoilua ympäri vuoden. Pärnävaara tarjoaa hyvät puitteet maastohiihdolle, rullaluistelulle, rullahiihdolle, suunnistukselle tai pyöräsuunnistukselle, lumikenkäilylle ja patikoinnille. Urheilukeskuksen monipuoliset ladut tarjoavat riittävästi haastetta niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoillekin.

Pärnävaaran urheilukeskus sijaitsee Ylämyllyllä, osoitteessa Pärnävaarantie 32.

Talvisin Pärnävaaralla on hoidettuja latuja kymmeniä kilometrejä, joista valaistua latua on viisi kilometriä. Pärnävaaralta löytyy myös 5 kilometrin asfaltoitu maastorata rullaluistelijoille ja -hiihtäjille.

Talviaikaan Pärnävaaran valaistu latu on varattu valjakkohiihtoa varten seuraavasti:

  • Maanantaisin klo 20 alkaen
  • Keskiviikkoisin klo 20 alkaen
  • Perjantaisin klo 20 alkaen

Kesällä asfaltoitu viiden kilometrin mittainen valaistu rata tarjoaa turvallisen ympäristön rullilla liikkumiseen. Vastaavasti muut latupohjat palvelevat lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä.

Kuntolatujen varrelta löytyy laavuja ja stadionalueelta nuotiokotia, joten alue sopii mainiosti perheiden ja ryhmien retkeilyyn ja ulkoiluun.

28-paikkainen ampumahiihdon harjoittelualue tarjoaa laadukkaat puitteet ampumahiihdon harrastajille. Pienimpien liikkujien iloksi stadionalueella on liuku-/pulkkamäki. Myös sisätiloja Pärnävaaralta löytyy monenlaisiin tarpeisiin.

Urheilijoiden ja liikkujien tarpeita palvelevat pukuhuone- ja voitelutilat. Pukuhuoneet ja voitelutilat ovat avoinna joka päivä klo 6–22.

Jos haluat järjestää Pärnävaaralla tapahtumia, tiedustele tilavarauksia sähköpostitse osoitteesta varaukset@edu.liperi.fi. Lisätietoja varauksista ja tilojen hinnastot löydät alempaa tältä sivulta.

Pärnävaaran urheilukeskuksen voitelupalvelua hoitaa Pärnävaaran suksihuolto Antti Toivola, p. 0400 672113, katso lisätietoja alempaa sivulta!

Latujen kunnossapidon seuranta

Pärnävaaran urheilukeskuksen, Ylämyllyn latujen ja Liperin muiden valaistujen latujen osalta voit seurata latujen kunnossapitoa seurantajärjestelmästä.

Klikkaamalla kartalla valitsemaasi ladun kohtaa näet reaaliajassa, milloin latu on viimeksi kunnostettu latukoneella.

Pärnävaaran suksihuolto

Suksihuoltoa Pärnävaaralla tekee yrittäjä Antti Toivola, p. 0400 672 113.

Patikointiyhteydet

Pärnävaaralta voit aloittaa Kinttupolkujen vaelluksen ja sieltä on yhteys Lykynlammelle ympäri vuoden.

Myös Heinälammen talvipolulle (noin 6,5 km) ja Pärnä Bike Park -alamäkipyöräilyreiteille pääset lähtemään Pärnävaaran kodalta.

Pärnävaaralta on merkitty yhteys myös Jaama trail -reitille. Pärnävaaralla on lukittu kota, jonka voi varata sähköpostitse osoitteesta varaukset@edu.liperi.fi ja myös avoin kota, joka on kaikkien kävijöiden vapaassa käytössä.

Pärnävaaralta on myös patikointiyhteys Kinttupolkujen varrella oleville Harijärven kodalle (N62 37.797 E29 31.715), Sompalammen laavulle (N62 37.097 E29 31.503), Vaaralammen kodalle (N62 38.028 E29 37.129) ja Huttulammen kodalle (N62 38.260 E29 22.877) sekä Pienen Heinälammen laavulle (N62 39.038 E29 32.335) ja Surmilammin laavulle (N62 39.666 E29 33.588).

 

Pärnävaaran tilojen varaushinnasto, sisältö

Pärnävaaran tilojen varaushinnasto ja ohjeet

Pärnävaaran urheilukeskus katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute