Liprakka pääkuva

Navigaatiovalikko

Uimahalli Liprakka, sisältö

Liperin uimahalli Liprakka

Liprakka on Liperin kunnan uimahalli ja kuntosali Käsämässä (Silmutie 11).

Uimahallin puolella on kaksi allasta, joista isompi on 25 metriä pitkä ja syvästä päästä 1,70 metriä syvä. Isossa altaassa on kolme rataa, kaksi vesihierontapistettä sekä vapaassa käytössä oleva allasjumppanäyttö. Pienempi allas on tenava-allas, josta löytyy pieni liukumäki. Uima-altaiden lämpötila on +27 astetta. Kuntosalilta löydät monipuolisesti laitteita kunnon treeniin!

Aukioloajat

Uimahallin aukioloajat

 • Maanantai suljettu
 • Tiistai  klo 13–20.30
 • Keskiviikko-perjantai klo 13–19.30
 • Lauantai-sunnuntai klo 12–17 (Lauantaisin erityisryhmien uintivuoro klo 10–11 ja allasjumppa klo 11.15–11.55.)

Ryhmiä altaalla:

 • Keskiviikkoisin klo 14-15.45 ja 16.30-17.15
 • Torstaisin klo 16.30-17.30

Kyseisinä aikoina yleisön käytössä rata 1 sekä lasten allas. 

Kuntosalin aukioloajat

 • Maanantai suljettu
 • Tiistai klo 9–20.30
 • Keskiviikko-perjantai klo 9–19.30
 • Lauantai-sunnuntai klo 11–17 (Huom! Uimahalli aukeaa yleisölle klo 12.)

Kuntosalikävijöillä uintimahdollisuus vain uimahallin aukioloaikojen puitteissa.

Kuntosali vain ryhmän käytössä:

 • Keskiviikkoisin klo 12.45-13.45
 • Perjantaisin klo 14-15

Poikkeukset aukioloaikoihin

 • Liprakan kuntosali on suljettuna ti 26.9. sekä pe 17.11. klo 9-13. 

Uimakoulut ja liikuntaryhmät

 • Liprakassa järjestettävistä liikuntaryhmistä ja niiden aikatauluista löydät lisää tietoa verkkosivultamme Ohjattu liikunta.

 • Vanhusten viikolla matalan kynnyksen ohjattu sauvakävely to 5.10. klo 14-15.30, lähtö Liprakan pääoven edestä. Sisältää alku- ja loppuverryttelyn sekä sopii kaikille kuntotasosta riippumatta. Lenkin pituus päätetään yhdessä. Säänmukainen varustus ja mahdolliset omat sauvat mukaan. Ei ilmoittautumista! 

Liprakka liikuttaa syyslomaviikolla

Ma 16.10.

Puuhaa koko perheelle Liprakan ympäristössä Maksuton! Ei ennakkoilmoittautumista!

klo 10-11 ulkopelejä ja -leikkejä, Luovin hiekkapintainen pysäköintialue

klo 11-12 kuvasuunnistus, aloitus Liprakan pääoven edestä klo 11

Uimahalli Liprakassa allasjumppaa Vain uintimaksulla! Ei ennakkoilmoittautumista!

klo 13-13.30 allasjumppa välineellä

klo 13.45-14.15 tehokas allasHIIT

Järjestäjänä Itä-Suomen Liikuntaopiston liikuntaneuvojaopiskelija yhteistyössä Liperin kunnan liikuntapalveluiden kanssa.

Yleisövuoro klo 14.15-19.30

Pe 20.10. Vesipeuhupäivä klo 15-19.30

Rataköydet saavat väistyä hauskuuden tieltä, kun Liprakan vesipeuhupäivä on täällä taas! Vesipetoja varten on varattu erilaisia vesileluja kuten vesipyssyjä, uimarenkaita ja rantapalloja vapaaseen käyttöön. Tervetuloa vesipeuhupäivään lapset ja lapsenmieliset!

La 21.10. Yleisövuoro klo 11.00-17.00

Viikon muu ohjelma normaalien aukiolojen mukaan

Syyslomaviikon uimakoulut ma 16.10- pe 20.10. 

 • Ilmoittautuminen Liprakan syysloman uimakouluihin alkaa perjantaina 29.9.2023 klo 12.00 osoitteessa www.nuortenliperi.fi. Ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen uimakoulun alkua tai ryhmien täyttyessä. Mahdollisista vapautuvista paikoista ilmoitetaan Liprakan sosiaalisen median tileillä.
 • Uimakoulun kesto on 5 päivää ja hinta on 30e. Hinta sisältää opetuksen, uintikirjan ja uimataitoa vastaavan uintimerkin. 
 • Uimakouluun liittyvissä asioissa yhteys Liprakan uimaopettajiin liprakka@liperi.fi tai puh. 040 679 3632. Nuorten Liperiin liittyvissä asioissa yhteys Anni Kärjään anni.karja@edu.liperi.fi tai puh. 040 821 8307.

Ryhmäkuvaukset: 

Alkeisryhmä 1, 5-7 v, klo 9-9.40

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joille veteen totuttelu vaatii vielä harjoitusta. Lapsi ei kasta kasvoja veteen ja vaakatasossa liikkuminen voi olla vielä haasteellista. Ryhmässä totuttaudutaan veteen leikinomaisin keinoin ja harjoitteluun kuuluu mm. veteen puhaltamista, kellumista sekä liukujen ja uinnin alkeiden opettelua. Ryhmässä on mahdollista suorittaa varhais-/vesitaitomerkki. Ryhmään osallistujan tulee olla täyttänyt 5 vuotta ryhmän alkuun mennessä.

Alkeisryhmä 2, 5-7 v, klo 10-10.40

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, joille vedessä liikkuminen on ennestään tuttua ja taidot ovat jo hieman kehittyneet. Lapsi osaa liikkua itsenäisesti vaakatasossa apuvälineen kanssa ja uskaltaa laittaa kasvonsa veteen. Ryhmässä harjoitellaan mm. kelluntoja, liukuja, sukeltamista ja alkeisuinteja. Tavoitteena 10 metrin uimataito. Ryhmässä on mahdollista suorittaa vesitaito-/alkeismerkki. Ryhmään osallistujan tulee olla täyttänyt 5 vuotta ryhmän alkuun mennessä.

Jatkoryhmä, Suositus 8 v +, klo 11-11.40

Ryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka osaavat uida sujuvasti 10 metrin uintimatkan ilman apuvälineitä kahdella eri tyylillä. Ryhmässä vahvistetaan jo opittua alkeisuimataitoa ja harjoitellaan erilaisia uintityylejä tekniikkaa silmällä pitäen. Ryhmässä harjoitellaan sukelluksia ja hyppyjä ja tutustutaan vesipelastukseen. Tavoitteena on 25 metrin uimataito. Ryhmässä on mahdollista suorittaa harrastusmerkki. Opetus tapahtuu isossa altaassa, pääosin matalassa päässä (1,20 m)


Liput ja hinnasto

 

Uimahallilla ja kuntosalilla käytetään joko henkilökohtaista kulkukorttia, jolle sarjakortin käyntikerrat ladataan tai ostetaan kertakäynti. Kulkukortin hinta on 4 €. Kertakäynnin ostaja saa oston yhteydessä PIN-koodin, joka on voimassa kaksi tuntia käyttöönotosta Liprakan aukioloaikoina.

Vammaiset ja pitkäaikaissairaat sekä henkilökohtainen avustaja voivat asioida maksutta. Maksuttoman kulkukortin voi saada vain palvelupisteestä Varolantie 3, Liperi. Vammaisliikuntakortista ja avustajakortista on lisää tietoa sivun alaosassa.

Kulkukorttien, sarjakorttien ja kertalippujen osto:

 • Liperin kunnan palvelupiste (Varolantie 3 Liperi), avoinna arkisin klo 9–11.
 • Käsämän Teboil (Käsämäntie 1), maanantaista lauantaihin Teboilin aukioloaikoina.

Kertakäynti

Käyntiaika 2 h/kerta, ajan voi käyttää uimahallissa ja/tai kuntosalissa.

 • Aikuinen 5 €
 • Lapset 5–15-v, opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, työttömät 3,5 €
 • Lapset alle 5-v vanhemman kanssa maksutta.

Sarjakortit

Yhdellä käyttökerralla voit liikkua kahden tunnin ajan Liprakassa sen aukioloaikoina.

 • Aikuinen 10 x kortti 45 €, 30 x kortti 120 €
 • Muut 10 x kortti 32 €, 30 x kortti 80 €

Myyntipisteissä käy käteinen ja pankkikortti. Lisäksi SmartumPay ja ePassi käyvät maksuvälineenä kunnan omassa myyntipisteessä kunnanviraston palvelupisteellä sekä Teboilin lipunmyynnissä.

Voit ladata kortille uinti- ja/tai kuntosalikertoja myös Liprakan verkkokaupassa. Linkki verkkokauppaan on alla.

Kertaliput ja sarjakortit ovat voimassa viisi (5) vuotta ostopäivästä.

Kunnan palvelupisteen yhteystiedot

Arja Puoskari p. 040 652 7707, arja.puoskari@liperi.fi

Näin käytät Liprakan verkkokauppaa:
 1. Avaa Liperin kunnan verkkokauppasivu. Osoite on www.liperi.fi/verkkokauppa.
 2. Klikkaa kohdasta ”Kirjaudu tai luo tunnus”.
 3. Jos olet uusi käyttäjä ja haluat ostaa kertalippuja, luo itsellesi uusi käyttäjätunnus.
 4. Jos olet jo ostanut kortin ja rekisteröinyt sähköpostiosoitteesi, tilaa itsellesi salasana kohdasta ”Unohditko salasanan?” Tilaa salasana sähköpostiosoitteeseen, jonka annoit kortin oston yhteydessä.
 5. Saatuasi uuden salasanan, kirjaudu sisään ja käy halutessasi vaihtamassa salasana mieleiseksi ”Omat tiedot” -välilehdellä.
 6. Liput löydät välilehdeltä ”Palvelut”.

Laajemmat ohjeet löydät verkkokaupan välilehdeltä Verkkokaupan toimitusehdot (ei edellytä kirjautumista).

Kulkukortin ja kertalipun käyttäminen

Pukuhuoneiden ja kuntosalin oven vieressä on lukulaite, jossa kulkukorttia käyttämällä ovi aukeaa. Aulassa on myös erillinen itsepalvelunäyttö, josta voit tarkastaa jäljellä olevien uinti- tai kuntosalikertojen määrän.

Kertalipun voit ostaa Käsämän Teboililta tai Liperin kunnan palvelupisteestä (Varolantie 3). Kertalipussa oleva koodi näppäillään ovilukijaan, jolloin ovi aukeaa. Koodi toimii kahden tunnin ajan sen ensimmäisestä käytöstä.


Vammaisliikuntakortti

 

Liperin kunnan vammaisliikunta- ja vammaisavustajakortit on tarkoitettu vammaisille ja pitkäaikaissairaille liperiläisille henkilöille sekä heidän avustajilleen. Niiden tarkoituksena on kannustaa liikunnan harrastamiseen ja yleisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Kortit ovat maksuttomia ja henkilökohtaisia. Kunnan myöntämät kortit käyvät vain uimahalli Liprakkaan ja sen kuntosalille.

Vammaisliikuntakortin myöntämisperusteet

Kortin myöntämiskriteerit ovat samat kuin liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen. Päätöksen siitä, täyttyvätkö myöntämisen edellytykset, tekee lääkäri. Vammaisliikuntakortti voidaan myöntää, kun yksi seuraavista kriteereistä täyttyy:

 • Sairaudesta tai vammasta johtuvaa haitta, jonka voidaan arvioida estävän henkilöä itsenäisesti liikkumasta ja joka kokonaisuudessaan tarkastellen on arvioitu työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 83 §:n perusteella vähintään haittaluokkaan 11
 • Jos vammaisuus aiheutuu heikentyneestä näöstä, on näöntarkkuuden oltava paremmassa silmässä enintään 0,1, tai näkökyky kokonaisuudessaan arvioiden on vähintään haittaluokan 17 mukainen.

Vammaisliikuntakortti oikeuttaa kortinhaltijan sekä yhden avustajan ilmaiseen käyntiin Liprakassa. Kortti oikeuttaa myös osallistumaan erityisryhmien uintivuorolle.

Vammaisliikuntakortin saaneen henkilön ei tarvitse hakea erikseen vammaisavustajakorttia, sillä vammaisliikuntakortilla myös avustaja pääsee maksutta.

Avustajakortin myöntämisperusteet

Avustajakortti myönnetään henkilölle, jonka kohdalla vammaisliikuntakortin kriteerit eivät täyty, mutta joka vammastaan tai sairaudestaan johtuen tarvitsee mukaansa avustajan.

Avustajalta ei peritä maksua, mutta kortinhaltija maksaa sisäänpääsymaksun. Kortti oikeuttaa yhden avustajan mukana oloon. Vammaisavustajakortti käy vain Liprakassa.

Avustaja

Avustajan ei tarvitse olla virallinen avustaja vaan avustajana voi toimia esimerkiksi läheinen. Avustaja voi myös olla eri kerroilla eri ihminen. Avustajan on kuitenkin oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö. Molemmat kortit oikeuttavat yhden avustajan mukana oloon.

Jos kortinhaltija tarvitsee useamman avustajan, on toisen avustajan maksettava normaali sisäänpääsymaksu.

Huomioithan, että pukuhuone- ja saunatiloissa avustajan tulee olla samaa sukupuolta.

Hakeminen

Hakua varten tarvitaan:

 • Vammaisliikunta- ja avustajakorttihakemus
 • Vammaisliikuntakorttia varten päätös pysäköintiluvasta (kopio) tai jos lupaa ei ole, niin lääkärintodistus, jossa selviää haittaluokka.
 • Vammaisavustajakorttia varten lääkärin, kuntoutuslaitoksen tms. lausunto tai hoitokertomus, josta selviää hakijan avun tarve.

Henkilölle, jolle myönnetään Liperin vammaisliikuntakortti tai avustajakortti, tehdään Liprakan avainkortti.

Käytäntö:

 • Hakemuslomake löytyy sähköisesti täältä. Hakemuslomakkeita on saatavilla myös Liprakassa ja kunnanviraston asiointipisteellä.
 • Hakemus toimitetaan liitteineen Liperin kunnan vapaa-aikapäällikölle, Keskustie 3, 83100 Liperi.
 • Vapaa-aikapäällikkö käsittelee hakemukset ja toimittaa tiedon hyväksytyistä hakemuksista kunnan asiointipisteelle, jossa avainkortti tehdään. Avainkortti on noudettavissa asiointipisteeltä tai tarvittaessa kortti lähetetään postitse hakijalle. Jos hakemus ei täytä kriteerejä, vapaa-aikapäällikkö on yhteydessä hakijaan.

Liperin uimahalli Liprakka on myös EU:n Vammaiskorttikohde.

Meillä:

 • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
 • Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
 • Toimitiloissamme on esteetön WC
 • Toimitiloissamme on selkeät opasteet
 • Toimitilojemme läheisyydessä on mahdollisuus Invapysäköintiin.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi.

Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.


Omaishoitajien maksuton kulkukortti

 

Liperin kunnassa on käynnissä maksuttomien uimahallikäyntien kokeilun liperiläisille omaishoitajille ajalla 1.1.2022–31.12.2023. Kokeilun aikana maksuttomien käyntien määrää seurataan sekä kerätään palautetta kokeilusta.

Omaishoitajan kortilla on rajoittamaton käyttöoikeus sekä kuntosalille että allasosastolle. Kortti on henkilökohtainen ja se on voimassa yhden vuoden myöntämispäivästä. Hakemukseen tulee liittää palkkalaskelma. Kortin voi uusia esittämällä palkkalaskelman. Esitettävä palkkalaskelma saa olla enintään 2 kk aikaisemmin päivätty. Korttia lunastettaessa tulee esittää henkilötodistus.

Omaishoitajan kulkukortin voi hakea Liperin kunnan palvelupisteeltä (Varolantie 3) sen aukioloaikoina arkisin klo 9–11.


Muuta tietoa

 

 • Käytä uimahallissa asianmukaista, uimapukukankaasta tehtyä uima-asua.
 • Peseydy ennen altaaseen menoa ja sido pitkät hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. Käytä saunassa istuma-alustaa. Kertakäyttöisiä istuma-alustoja on telineessä ennen suihkutilaan menoa (yksi alusta/asiakas).
 • Uimahallilta ei voi vuokrata pyyhettä eikä uimapukua.

Kartta uimahallin alueesta. Asiakaspysäköinti on Silmutien varressa oikealla puolella ennen uimahallia. Inva-pysäköinti sijaitsee sisäänkäynnin lähellä rakennuksen oikealla puolella.

Asiakkaiden pysäköintialue on Vaiviontieltä saavuttaessa Silmutien oikealla puolella ennen uimahallin rakennusta. Parkkipaikalta on opastus invaparkkipaikoille uimahallin sisäänkäynnin lähelle. Jätä pelastustiet vapaaksi!

Invaparkin vieressä on esteetön sisäänkäynti, joka avautuu sähköpainikkeella. Alakerran sisääntuloaulassa on inva-wc ja hissi pukuhuonekerrokseen. Inva-wc:t löytyvät myös molemmista suihkutiloista.

Uimahallin yhteydessä ei ole kahviota, mutta Luovin ravintola on avoinna arkisin. Hallin läheisyydessä on Käsämän Teboil palveluineen.

Liprakan ohjatut allas- ja kuntosaliryhmät löydät Liiku ja harrasta -oppaasta sekä ohjattujen liikuntaryhmien sivultamme.

Liperin kunta tarjoaa maksutonta liikuntaneuvontaa. Ota yhteyttä: Terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamoon p. 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi


Ota yhteyttä

Uimahallin ja kuntosalin laitteita tai käyttöä koskevissa asioissa ota yhteyttä kunnan terveysliikunnanohjaajaan tai uimavalvojiin. Yhteystiedot löydät alta. Löytötavaroista voit tiedustella uimavalvojilta.

Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen liprakka@liperi.fi.

Kiinteistöpäivystys 24 h: ISS asiakaspalvelukeskus, p. 0200 155 00.

Allasveden tutkimustulokset haitari

Liprakan allasveden tutkimustulokset

Liprakan uimahallin ja kuntosalin järjestyssäännöt, haitari

Liprakan uimahallin ja kuntosalin järjestyssäännöt

Yhteystiedot

Uimavalvoja Liprakka

uimavalvoja
 040 679 3632
Silmutie 11, 83430 Käsämä

Henkilökuva.

Helena Tietäväinen

poissa 25.9.-22.12.2023
 050 435 7025
helena.tietavainen@liperi.fi
Silmutie 11, 83430 Käsämä

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

Reetta Partanen

Vapaa-aikapäällikkö
 0400 678 799
reetta.partanen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute