Liprakka pääkuva

Navigaatiovalikko

Uimahalli Liprakka, sisältö

Liperin uimahalli Liprakka

Liprakka on Liperin kunnan uimahalli ja kuntosali Käsämässä (Silmutie 11). Katso aukioloajat ja juhlapyhien poikkeukset alempaa tältä sivulta! Liprakan huoltokatkon aikana 22.6.-31.7. kuntosali ja uimahalli suljettu.

Uimahallin puolella on kaksi allasta, joista isompi on 25 metriä pitkä ja syvästä päästä 1,70 metriä syvä. Isossa altaassa on kolme rataa, kaksi vesihierontapistettä sekä vapaassa käytössä oleva allasjumppanäyttö. Pienempi allas on tenava-allas, josta löytyy pieni liukumäki. Uima-altaiden lämpötila on +27 astetta. Kuntosalilta löydät monipuolisesti laitteita kunnon treeniin!

Aukioloajat

Liprakan uimahalli ja kuntosali on suljettuna kesän huoltotauon ajan 21.6.-31.7.2024. Nähdään jälleen elokuussa!

Liprakka avautuu huoltokatkon jälkeen torstaina 1.8. Uimahalli ja kuntosali avoinna 1.8-30.8 alla olevin aukioloin:

Uimahalli 

Maanantai-perjantai klo 13:00-19:00

Lauantai-sunnuntai suljettu

Kuntosali

Maanantai-perjantai klo 11:00-19:00

Lauantai-sunnuntai suljettu

Ensimmäinen viikonlopun aukiolo 31.8-1.9.: Lauantai-sunnuntai yleisövuoro klo 12:00-17:00, kuntosali avoinna lauantai-sunnuntai klo 11:00-17:00.

Liprakan uintikurssit

Syksy 2024/talvi 2025

Aikuisten alkeiskurssi 6krt.

Maanantai klo 19-19.45

 • 2.9-28.10.2024 (ei viikoilla 38, 39 ja 42)
 • 13.1-17.2.2025

Alkeiskurssi on tarkoitettu uimataidon omaaville aikuisille, jotka haluavat kehittää tekniikkaansa. Kurssilla harjoitellaan pääasiassa vapaauinnin ja rintauinnin tekniikoiden perusteita ja haetaan varmuutta uintiin. Kurssille osallistumisen vaatimuksena on 25 metrin uimataito. Harjoittelu tapahtuu isossa altaassa, jonka syvyys on 1,2– 1,7 metriä.

Aikuisten jatkokurssi 6krt.

Maanantai klo 19-19.45

 • 4.11-9.12.2024
 • 10.3-14.4.2025

Jatkokurssi on tarkoitettu uimataidon omaaville aikuisille, jotka haluavat syventää uinnin tekniikkaa ja opetella uimaan taloudellisemmin, loistava esim. kuntouimareille. Kurssilla harjoitellaan pääasiassa vapaauinnin ja rintauinnin tekniikoita. Kurssille osallistumisen vaatimuksena on yhtäjaksoinen 50 metrin uimataito. Harjoittelu tapahtuu isossa altaassa, jonka syvyys on 1,2-1,7 metriä.

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen ryhmän aloitusta vastaavalle uimaopetta/-valvojalle Riikka Nuutinen riikka.nuutinen@liperi.fi tai p. 050 4357025. Ryhmässä on 10 paikkaa.

Maksu: 18 €/ syyskausi + uintimaksu, 18 €/ kevätkausi + uintimaksu. Kurssimaksu 18€ laskutetaan kurssin päättyessä.

Ohjaaja: Vastaava uimaopettaja/-valvoja Riikka Nuutinen

Järjestäjä: Liperin kunta, Uimahalli Liprakka Silmutie 11, 83430 Käsämä

Lisätietoja: vastaava uimaopettaja/-valvoja Riikka Nuutinen riikka.nuutinen@liperi.fi tai p. 050 4357025.

Lasten uintikerho 6krt.

Maanantai klo 18.15-19.00

 • 2.9-28.10.2024 (ei viikoilla 38, 39 ja 42)
 • 13.1-17.2.2025

Uintikerho on tarkoitettu 8-12 vuotiaille uimataidon omaaville ja uimisesta kiinnostuneille. Uintikerhossa pidetään hauskaa leikkien ja pelaillen, tutustutaan vesipelastustaitoihin ja harjoitellaan erilaisia uintitekniikoita. Kerhossa ei suoriteta uintimerkkejä. Kerhoon osallistumisen vaatimuksena on yhtäjaksoinen 25 metrin uimataito. Harjoittelu tapahtuu pääosin isossa altaassa, jonka syvyys on 1,2– 1,7 metriä.

Lasten ja nuorten tekniikkakurssi 6krt.

Maanantai klo 18.15-19.00

 • 4.11-9.12.2024
 • 10.3-14.4.2025

Tekniikkakurssi on tarkoitettu 10-14 vuotiaille uimataidon omaaville ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Kurssilla keskitytään harjoittelemaan vapaauinnin, rintauinnin ja selkäuinnin tekniikoita ja pidetään myös hauskaa pelein ja leikein. Kurssille osallistumisen vaatimuksena on yhtäjaksoinen 50 metrin uimataito. Harjoittelu tapahtuu isossa altaassa, jonka syvyys on 1,2-1,7 metriä.

Ilmoittautuminen syyskaudelle avautuu 12.8 klo 12. Kevätkauden ilmoittautumisesta tiedotetaan myöhemmin. Ilmoittautuminen osoitteessa www.nuortenliperi.fi. Ryhmässä on 10 paikkaa.

Maksu: 18 €/ syyskausi + uintimaksu, 18 €/ kevätkausi + uintimaksu. Kurssimaksu 18€ laskutetaan kurssin päättyessä.

Ohjaaja: Vastaava uimaopettaja/-valvoja Riikka Nuutinen

Järjestäjä: Liperin kunta, Uimahalli Liprakka Silmutie 11, 83430 Käsämä

Lisätietoja: Vastaava uimaopettaja/-valvoja Riikka Nuutinen riikka.nuutinen@liperi.fi tai p. 050 4357025.

Nuorten Liperi -sivuston käytössä ja teknisissä asioissa opastaa vapaa-aikaohjaaja Anni Kärjä anni.karja@edu.liperi.fi tai p. 050 4217893.


Liput ja hinnasto

Uimahallilla ja kuntosalilla käytetään henkilökohtaista kulkukorttia, jolle sarjakortin käyntikerrat ladataan tai ostetaan kertakäynti. Kulkukortin hinta on 4 €. Kertakäynnin ostaja saa oston yhteydessä PIN-koodin, jolla pääsee kulkemaan pukuhuoneeseen ja kuntosalille. Kertakäynnin koodi on voimassa kaksi tuntia käyttöönotosta Liprakan aukioloaikoina.

Vammaiset ja pitkäaikaissairaat sekä henkilökohtainen avustaja voivat asioida maksutta. Maksuttoman kulkukortin voi saada vain palvelupisteestä Varolantie 3, Liperi. Vammaisliikuntakortista ja avustajakortista on lisää tietoa sivun alaosassa.

Kulkukorttien, sarjakorttien ja kertalippujen osto:

 • Liperin kunnan palvelupiste (Varolantie 3 Liperi), avoinna arkisin klo 9–11.
 • Käsämän Teboil (Käsämäntie 1), maanantaista lauantaihin Teboilin aukioloaikoina.

Kertakäynti

Käyntiaika 2 h/kerta, ajan voi käyttää uimahallissa ja/tai kuntosalissa.

 • Aikuinen 6 €
 • Lapset 5–15 v. opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, työttömät 3,80 €
 • Lapset alle 5 v. vanhemman kanssa maksutta

Sarjakortit

Yhdellä käyttökerralla voit liikkua kahden tunnin ajan Liprakassa sen aukioloaikoina.

 • Aikuinen 10 x kortti 55 €, 30 x kortti 150 €
 • Muut 10 x kortti 35 €, 30 x kortti 95 € 

Myyntipisteissä käy käteinen ja pankkikortti. Lisäksi SmartumPay ja ePassi käyvät maksuvälineenä kunnan omassa myyntipisteessä kunnanviraston palvelupisteellä sekä Teboilin lipunmyynnissä.

Voit ladata kortille uinti- ja/tai kuntosalikertoja myös Liprakan verkkokaupassa. Linkki verkkokauppaan on alla.

Kertaliput ja sarjakortit ovat voimassa viisi (5) vuotta ostopäivästä.

Kunnan palvelupisteen yhteystiedot

P. 050 476 8363 (arkisin klo 9–11) tai arja.puoskari@liperi.fi.

Näin käytät Liprakan verkkokauppaa:
 1. Avaa Liperin kunnan verkkokauppasivu. Osoite on www.liperi.fi/verkkokauppa.
 2. Klikkaa kohdasta ”Kirjaudu tai luo tunnus”.
 3. Jos olet uusi käyttäjä ja haluat ostaa kertalippuja, luo itsellesi uusi käyttäjätunnus.
 4. Jos olet jo ostanut kortin ja rekisteröinyt sähköpostiosoitteesi, tilaa itsellesi salasana kohdasta ”Unohditko salasanan?” Tilaa salasana sähköpostiosoitteeseen, jonka annoit kortin oston yhteydessä.
 5. Saatuasi uuden salasanan, kirjaudu sisään ja käy halutessasi vaihtamassa salasana mieleiseksi ”Omat tiedot” -välilehdellä.
 6. Liput löydät välilehdeltä ”Palvelut”.

Laajemmat ohjeet löydät verkkokaupan välilehdeltä Verkkokaupan toimitusehdot (ei edellytä kirjautumista).

Kulkukortin ja kertalipun käyttäminen

Pukuhuoneiden ja kuntosalin oven vieressä on lukulaite, jossa kulkukorttia käyttämällä ovi aukeaa. Aulassa on myös erillinen itsepalvelunäyttö, josta voit tarkastaa jäljellä olevien uinti- tai kuntosalikertojen määrän.

Kertalipun voit ostaa Käsämän Teboililta tai Liperin kunnan palvelupisteestä (Varolantie 3). Kertalipussa oleva koodi näppäillään ovilukijaan, jolloin ovi aukeaa. Koodi toimii kahden tunnin ajan sen ensimmäisestä käytöstä.

Vammaisliikuntakortti

Vammaisliikunta- ja vammaisavustajakorttien tarkoituksena on kannustaa liikunnan harrastamiseen ja yleisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Kortit ovat maksuttomia ja henkilökohtaisia. Kunnan myöntämät kortit käyvät vain uimahalli Liprakkaan ja sen kuntosalille.
 
Vammaisliikuntakortin myöntämisperusteet
Liperin kunnan vammaisliikunta- ja vammaisavustajakortit on tarkoitettu vammaisille ja pitkäaikaissairaille liperiläisille henkilöille sekä heidän avustajilleen. Kortin myöntämiskriteerit ovat samat kuin liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen. Päätöksen siitä, täyttyvätkö myöntämisen edellytykset, tekee lääkäri.
 
Vammaisliikuntakortti voidaan myöntää, kun yksi seuraavista kriteereistä täyttyy:
 • Sairaudesta tai vammasta johtuvaa haitta, jonka voidaan arvioida estävän henkilöä itsenäisesti liikkumasta ja joka kokonaisuudessaan tarkastellen on arvioitu työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 83 §:n perusteella vähintään haittaluokkaan 11
 • Jos vammaisuus aiheutuu heikentyneestä näöstä, on näöntarkkuuden oltava paremmassa silmässä enintään 0,1, tai näkökyky kokonaisuudessaan arvioiden on vähintään haittaluokan 17 mukainen.

Vammaisliikuntakortti oikeuttaa kortinhaltijan sekä yhden avustajan ilmaiseen käyntiin Liprakassa. Kortti oikeuttaa myös osallistumaan erityisryhmien uintivuorolle.

Vammaisliikuntakortin saaneen henkilön ei tarvitse hakea erikseen vammaisavustajakorttia, sillä vammaisliikuntakortilla myös avustaja pääsee maksutta.

Avustajakortin myöntämisperusteet

Avustajakortti myönnetään henkilölle, jonka kohdalla vammaisliikuntakortin kriteerit eivät täyty, mutta joka vammastaan tai sairaudestaan johtuen tarvitsee mukaansa avustajan.

Avustajalta ei peritä maksua, mutta kortinhaltija maksaa sisäänpääsymaksun. Kortti oikeuttaa yhden avustajan mukana oloon. Vammaisavustajakortti käy vain Liprakassa.

Avustaja

Avustajan ei tarvitse olla virallinen avustaja vaan avustajana voi toimia esimerkiksi läheinen. Avustaja voi myös olla eri kerroilla eri ihminen. Avustajan on kuitenkin oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö. Molemmat kortit oikeuttavat yhden avustajan mukana oloon.

Jos kortinhaltija tarvitsee useamman avustajan, on toisen avustajan maksettava normaali sisäänpääsymaksu.

Huomioithan, että pukuhuone- ja saunatiloissa avustajan tulee olla samaa sukupuolta.

Hakeminen

Hakua varten tarvitaan:

 • Vammaisliikunta- ja avustajakorttihakemus
 • Vammaisliikuntakorttia varten päätös pysäköintiluvasta (kopio) tai jos lupaa ei ole, niin lääkärintodistus, jossa selviää haittaluokka.
 • Vammaisavustajakorttia varten lääkärin, kuntoutuslaitoksen tms. lausunto tai hoitokertomus, josta selviää hakijan avun tarve.

Henkilölle, jolle myönnetään Liperin vammaisliikuntakortti tai avustajakortti, tehdään Liprakan avainkortti.

Käytäntö:

 • Hakemuslomake löytyy sähköisesti täältä. Hakemuslomakkeita on saatavilla myös Liprakassa ja kunnanviraston asiointipisteellä.
 • Hakemus toimitetaan liitteineen Liperin kunnan vapaa-aikapäällikölle, Varolantie 3, 83100 Liperi.
 • Vapaa-aikapäällikkö käsittelee hakemukset ja toimittaa tiedon hyväksytyistä hakemuksista kunnan asiointipisteelle, jossa avainkortti tehdään. Avainkortti on noudettavissa asiointipisteeltä tai tarvittaessa kortti lähetetään postitse hakijalle. Jos hakemus ei täytä kriteerejä, vapaa-aikapäällikkö on yhteydessä hakijaan.

Liperin uimahalli Liprakka on myös EU:n Vammaiskorttikohde.

Meillä:

 • Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme.
 • Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
 • Toimitiloissamme on esteetön WC
 • Toimitiloissamme on selkeät opasteet
 • Toimitilojemme läheisyydessä on mahdollisuus Invapysäköintiin.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi.

Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi.


Omaishoitajien maksuton kulkukortti

 

Liperin kunnassa on käynnissä maksuttomat uimahallikäynnit omaishoitajille.

Omaishoitajan kortilla on rajoittamaton käyttöoikeus sekä kuntosalille että allasosastolle. Kortti on henkilökohtainen ja se on voimassa yhden vuoden myöntämispäivästä. Hakemukseen tulee liittää palkkalaskelma. Kortin voi uusia esittämällä palkkalaskelman. Esitettävä palkkalaskelma saa olla enintään 2 kk aikaisemmin päivätty. Korttia lunastettaessa tulee esittää henkilötodistus.

Omaishoitajan kulkukortin voi hakea Liperin kunnan palvelupisteeltä (Varolantie 3) sen aukioloaikoina arkisin klo 9–11.


Muuta tietoa

 

 • Käytä uimahallissa asianmukaista, uimapukukankaasta tehtyä uima-asua.
 • Peseydy huolellisesti ennen altaaseen menoa ja kastele hiukset tai käytä uimalakkia. Käytä saunassa istuma-alustaa. Kertakäyttöisiä istuma-alustoja on telineessä ennen suihkutilaan menoa (yksi alusta/asiakas).
 • Uimahallilta ei voi vuokrata pyyhettä eikä uimapukua.

Asiakkaiden pysäköintialue on Vaiviontieltä saavuttaessa Silmutien oikealla puolella ennen uimahallin rakennusta. Parkkipaikalta on opastus invaparkkipaikoille uimahallin sisäänkäynnin lähelle. Jätä pelastustiet vapaaksi!

Sisäänkäynnin oikean puolen päädyssä, toisen invaparkin vieressä on esteetön sisäänkäynti, joka avautuu sähköpainikkeella. Alakerran sisääntuloaulassa on inva-wc ja hissi pukuhuonekerrokseen. Inva-wc:t löytyvät myös molemmista suihkutiloista.

Uimahallin yhteydessä ei ole kahviota, mutta Luovin ravintola on avoinna arkisin. Hallin läheisyydessä on Käsämän Teboil palveluineen.

Liprakan ohjatut allas- ja kuntosaliryhmät löydät Liiku ja harrasta -oppaasta sekä ohjattujen liikuntaryhmien sivultamme.

Liperin kunta tarjoaa maksutonta liikuntaneuvontaa. Ota yhteyttä: Terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamoon p. 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi


Ota yhteyttä

Uimahallin ja kuntosalin laitteita tai käyttöä koskevissa asioissa ota yhteyttä kunnan terveysliikunnanohjaajaan tai uimavalvojiin. Yhteystiedot löydät alta. Löytötavaroista voit tiedustella uimavalvojilta.

Voit lähettää myös sähköpostia osoitteeseen liprakka@liperi.fi.

Kiinteistöpäivystys 24 h: ISS asiakaspalvelukeskus, p. 0200 155 00.

Liprakan uimahallin ja kuntosalin järjestyssäännöt, haitari

Liprakan uimahallin ja kuntosalin järjestyssäännöt

Allasveden tutkimustulokset haitari

Liprakan allasveden tutkimustulokset

Yhteystiedot

Uimavalvoja Liprakka

uimavalvoja
 040 679 3632
Silmutie 11, 83430 Käsämä

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

Reetta Partanen

Vapaa-aikapäällikkö
 0400 678 799
reetta.partanen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Riikka Nuutinen

vastaava uimavalvoja/uimaopettaja
 050 435 7025
riikka.nuutinen@liperi.fi
Silmutie 11, 83430 Käsämä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute