YTYÄ-blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

YTYÄ logokuvat

YTYÄ-blogit, sisältö

Tutustu YTYÄ-hankkeen blogeihin

Lue lisää YTYÄ-hankkeen toiminnasta, tavoitteista ja tuloksista blogien kautta. Uusimman blogitekstin löydät suoraan alta, aiemmat tekstit tulevat alasvetovalikoihin sivun loppuun.

   

YTYÄ -blogi, marraskuu 2022, osa 2

Huhuu, työpaikka! Missä olet?

          "Kyllä töitä tekevälle löytyy!" Et liene välttynyt kuulemasta tätä lausahdusta? Monelle meistä se on syöpynyt muistissa samaan lokeroon suomen kielen sisä- ja ulkopaikallissijojen kanssa. Kyseinen toteamus saa työnhaun kuulostamaan hyvin simppeliltä. Kuitenkin meillä Pohjois-Karjalassa on työttömiä edelleen yli 71 000 (TEM Työllisyyskatsaus 09/2022) eli 11,8 % työvoimasta. Se on toki vähemmän kuin 30 vuoteen maakunnassamme, mutta ei muuta sitä tosiasiaa, että YTYÄ-hankekunnissakin on paljon ihmisiä, jotka tuskailevat sopivan työpaikan löytämisen kanssa.

Tiesitkö, että julkisesti ilmoitetut avoimet työpaikat kattavat vain pienen osan kaikista avoimista tehtävistä? Ne ovat se kuuluisa jäävuoren huippu. Niin sanotut piilotyöpaikat muodostavat sen suuren pinnanalaisen massan. Eikä niitä löydä TE-palvelujen sivuilta, Duunitorista tai Oikotieltä. Missä piilotyöpaikat sitten ovat ja miten niihin voi päästä käsiksi? Kannattaako niitä edes etsiä?

Piiloleikki, jossa etsijä ei edes oikein tiedä, mitä etsii, miten leikkialue rajautuu ja mitkä ovat leikin säännöt.

Nainen istuu kivellä erämaassa ja katselee maisemaa kiikareilla.Sillä tavalla piilotyöpaikka sanana näyttäytyy useille. Onko siis mikään ihme, jos koko asia koetaan pelottavana ja vaikeana? Kyse on kuitenkin tästä: työnantajalla on tarve työntekijälle, mutta tästä tarpeesta ei ole ilmoitusta työpaikkasivustoilla tai sanomalehdessä. Tällaisesta työpaikasta voi sen sijaan saada tietoa sosiaalisesta mediasta, työnantajan palveluksessa työskenteleviltä henkilöiltä eli verkostojen kautta, suoraan työnantajalta kysymällä tai vaikkapa YTYÄ-hankkeen työhönvalmentajalta!

Riittääkö, että tietää, mitä kautta piilotyöpaikkoja voi löytää? No eihän se aivan riitä. Työnhakijan pitää myös tietää, mitä hän työnantajalle tarjoaa. Tässä on jälleen itsetuntemuksella valtava merkitys. Liikkeelle voi lähteä siitä, että miettii, mitä haluaisi työkseen tehdä ja mitä osaamista tarjoaa työnantajalle. On myös hyvä ajatus tutustua työnantajaan esimerkiksi nettisivujen kautta, jotta voi räätälöidä oman tarjouksensa juuri kyseiseen työpaikkaan. Sillä halusimme tai emme, työnhaku on oman osaamisen myymistä, ja kun tietää valmiiksi, mitä tuo mukanaan uuteen työpaikkaan, on huomattavasti helpompi lähestyä potentiaalisia työnantajia.

Joten enää on jäljellä vain se monelle vaikein osuus: varsinainen yhteydenottaminen työnantajaan tai tämän edustajaan. Ai että, me suomalaisethan olemme tunnettuja siitä, kuinka suuresti rakastamme jutella vieraiden ihmisten kanssa spontaanisti. Löytyy niitäkin, joille tämä ei tuota mitään vaikeuksia, mutta tiedän, että on paljon niitä, jotka ahdistuvat jo silkasta ajatuksesta. Mutta jospa voisin vähän auttaa. Mieti ensin, ketä lähestyt: tunnetko kyseisestä työpaikasta jo valmiiksi jonkun, johon voisit olla yhteydessä, tai löydätkö tiedon, kuka voisi olla mahdollinen tuleva esihenkilösi. Tai ehkä sait somen kautta tietää, että työnantaja etsii juuri sinunlaistasi tekijää, ja hän kertoi samalla, keneen olla yhteyksissä asiaan liittyen.

Voiko työnantajaan tai tämän edustajaan ottaa yhteyttä ja tarjota omaa työpanostaan, vaikka sitä ei ole pyydetty?

Työpöydällä on tietokone ja toimistotarvikkeita, mutta ketään ei näy.Usein tuntuu paljon helpommalta vastata työpaikkailmoitukseen. Silloinhan työnantaja on avoimesti kertonut etsivänsä työntekijää. Voit kuitenkin tehdä rohkeasti aloitteen ja ottaa itse yhteyttä. Ei pidä ajatella, että siinä olisi jotenkin vaivaksi. Parhaassa tapauksessa työnantaja on ehtinyt vasta huomata apukäsien tarpeen, ja olet ensimmäinen, joka tarjoutuu. Jos olet sopiva henkilö tehtävään ja sinut palkataan suoraan ilman raskasta rekrytointiprosessia, säästää työnantaja paljon sekä aikaa että rahaa. Rekrytointi kun ei ole pelkkää hakemusten vastaanottamista ja haastattelujen pitämistä, vaikka nekin jo itsessään vaativat resursseja. Pahimmassa tapauksessa taas olet vienyt hetken työnantajan edustajan aikaa, mutta he ovat saaneet kuitenkin niin sanotusti reserviin potentiaalisen työntekijän. Ehkä muutaman kuukauden päästä tekijälle onkin tarvetta! Mitä siis voit hävitä?

Voit olla työnantajaan yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse, somen kautta tai käymällä paikan päällä. Vaihtoehtoja on monia, ja jokainen voi valita itselleen sopivan. Piilotyöpaikat ovat upea mahdollisuus: saatat olla ainoa työpaikan kyselijä, kun taas avointa työpaikkaa on ehkä hakenut lisäksesi 50 muuta hakijaa. Pienessä joukossa on helpompi erottua! Usein teet vaikutuksen ihan jo sillä, että otat oma-aloitteisesti yhteyttä.

Meillä YTYÄ-hankkeessa on loistavia työhönvalmentajia, jotka auttavat löytämään ja hakemaan piilotyöpaikkoja. Hyvä työkalu on esimerkiksi hissipuhe: hyvä hissipuhe auttaa oman osaamisen myynnissä, ja sitä voi hyödyntää niin puhelimessa, sähköpostissa kuin tavatessakin. Valmentaja voi auttaa oman hissipuheen hiomisessa. Lisäksi teemme hankkeessa yritysvierailuja, joiden seurauksena tietoomme tulee mm. työnantajien rekrytointitarpeita, joita ei välttämättä vielä ole markkinoitu missään. Työnantajat voivat myös itse olla suoraan meihin yhteydessä, jolloin voimme auttaa heitä löytämään sopivan työntekijän juuri heille. Miksi siis jäädä yksin leikkimään piilosta työpaikkojen tai työnhakijoiden kanssa, kun saatavilla on lämminhenkistä, osaavaa ja asiakaslähtöistä apua?

Lämpimästi tervetuloa meille hakemaan uutta YTYÄ!

Tiina Asikainen
hankesuunnittelija
YTYÄ! - YhteisTYÖLLÄ tuloksiin –hanke

YTYÄ-blogi, marraskuu 2022, osa 1

YTYÄ-blogi, marraskuu 2022, osa 1

YTYÄ -blogi, lokakuu 2022, osa 2

YTYÄ -blogi, lokakuu 2022, osa 2

YTYÄ -blogi, lokakuu 2022, osa 1

YTYÄ -blogi, lokakuu 2022, osa 1

YTYÄ -blogi, elokuu 2022

YTYÄ -blogi, elokuu 2022

YTYÄ -blogi, heinäkuu 2022

YTYÄ -blogi, heinäkuu 2022

YTYÄ-blogi, kesäkuu 2022

YTYÄ-blogi, kesäkuu 2022

YTYÄ-blogi, toukokuu 2022

YTYÄ-blogi, toukokuu 2022

YTYÄ-blogi, huhtikuu 2022

YTYÄ-blogi, huhtikuu 2022

Yhteystiedot

Henkilökuva

Tiina Asikainen

hankesuunnittelija
 050 569 8736
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute