Navigaatiovalikko

Digituki työnhakijoille, sisältö

Työnhakijoille suunnattu digituki

Tiesitkö, että Liperin kunnassa eri toimijat tarjoavat maksutonta digineuvontaa! Jos sinulla on kysymyksiä tai haasteita sähköisiin palveluihin, tiedonhakuun, digilaitteisiin tai ohjelmistoihin liittyvissä asioissa, niin ota yhteyttä seuraaviin toimijoihin tai pyörähdä paikan päällä!

Digineuvontaa tarjoavat: 

Liperin kunnan työllisyyspalvelut

  • Työnhakuun ja sähköisiin palveluihin liittyvissä asioissa. Duunitalo Linkki: Ylämyllyntie 62b, 80400 Ylämylly. Avoinna arkisin klo 9-11 ja 12-15, suljettu klo 11-12 välisen ajan. Duunitalo Linkin päivystysnumero p. 050 528 3554 (arkisin 9-15), duunitalo@liperi.fi

Liperin kunnan palvelupiste

  • Myös Liperin kunnan palvelupisteellä (Varolantie 3) on mahdollista hoitaa Kelan palveluiden asiointia ja sieltä löydät myös asiakaspäätteen sähköistä asiointia varten. Avoinna ma-pe klo 9-11.

Kirjastot

  • Liperin alueella voit käyttää kirjaston palveluja jokaisessa taajamassa: Liperin kirkonkylällä, Ylämyllyllä ja Viinijärvellä. Kirjastoissa autetaan kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa sekä asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisen mukaan. Lue lisää: Digiopastus Vaara-kirjastoissa | Vaara-kirjastot (finna.fi)

______________________________________

Yhteisenä tavoitteena digiosallisuuden edistäminen

Erilaiset yhteiskunnan toiminnot ja palvelut ovat enenevissä määrin digitaalisia. Digitaalisuus voi olla haaste tai mahdollisuus osallisuudelle: Esimerkiksi laitteiden tai taitojen puute tekee asioimisesta hankalaa ellei jopa mahdotonta. Toisaalta etäyhteydet voivat mahdollistaa toimintaan osallistumisen heille, joiden olisi muutoin vaikea tulla lähitapaamisiin. Lue lisää digiosallisuuden edistämisestä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.

 

Aktiivinen yhteistyö on tuonut digitaitojen merkitystä ja digituen tarvetta näkyväksi!

Ytyä! ja Karelia ammattikorkeakoulun SoTyDigi eli Sosiaali- ja työllisyysalan digipalvelut ja etäohjaus pitkien välimatkojen maakunnassa -hankkeiden yhteistyön aikana digitaitojen merkitys etenkin työllistymisen näkökulmasta on noussut yhä vahvemmin esille. Yhteistyön aikana olemme toteuttaneet muun muassa erilaisia kampanjoita, kyselyitä sekä digitaitovalmennusta. Näistä saadut tulokset ovat antaneet myös suuntaa sille, miten paikallisia digituen palveluita tulisi kehittää tarpeita vastaavaksi.

Liperin kunnan työllisyyspalvelut sai keväällä 2023 Karelia ammattikorkeakoululta lahjoituksena kannettavia tietokoneita asiakaskäyttöön. Lahjoituskoneiden avulla asiakkaat pääsevät harjoittelemaan digitaitoja valmennuksen yhteydessä. Ensisijaisesti koneita käytetään työnhakuasiakirjojen tekoon, tiedon etsintään sekä sähköisten viranomaispalveluiden käyttöön. Käytössä olevat koneet ovat mahdollistaneet myös ryhmämuotoisten valmennusten toteuttamisen sujuvasti, sillä asiakkaiden ei ole tarvinnut huolehtia välineistä ja niiden toimivuudesta tai niiden puuttuminen ei ole ollut este osallistumiselle.

 

Digi kuuluu kaikille- somekampanja

  • Kampanja toteutettiin ajalla 30.1.-24.2.2023 ja sen tavoitteena oli lisätä tietoisuutta sekä tehdä näkyväksi digiosaamisen ja digituen tarve kuntien työllisyys- ja sosiaalipalveluissa. Kampanja oli osa Karelia Ammattikorkeakoulun SoTyDigi-hankkeen palvelumuotoiluvalmennuksen kehittämiskokeilua.

 

Digituen kehittämiseen liittyen teemme yhteistyötä myös Välke ry:n DigiäNYT!- hankkeen kanssa.

  • Hankkeen yhtenä tavoitteena on etsiä ratkaisuja pysyviin digineuvonnan palveluihin myös Liperin kunnassa.

 

Digitaitojen kartoittamisen konkreettinen työväline: Työnhaun digipakka!

 

YTYÄ!-hankkeessa kehitetty kartoitusväline on tarkoitettu selkeyttämään työnhaussa eduksi olevien digitaitojen läpikäymistä sekä siten digiosaamisen ja mahdollisen digituen tarpeen tunnistamista.

  • Kortit on ensisijaisesti suunniteltu asiakastyötä tekeville.
  • Työnhaun digipakka pitää sisällään taito- ja profiilikortit sekä käyttöohjeet. Halutessasi voit tulostaa tästä kortit itsellesi käyttöön. Tiedostot tulostetaan kaksipuoleisena (käännä pitkä sivu). 
  • Korttien visuaalinen ilme on toteutettu Canvalla. Sisällön on toteuttanut työhönvalmentaja Sanna Härkönen yhteistyössä asiakkaiden sekä muiden YTYÄ!-hankkeen työntekijöiden kanssa.
     

 

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute