Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Kesäkausi 2023

Liperin kunnan liikuntapalveluiden kesäkausi 22.5.-22.6.2023

Voit osallistua yhden kerran tai olla mukana kaikki kerrat.

  • Osallistumismaksu 2€/ kerta. Maksu paikan päällä käteis- tai korttimaksulla. Allastreeni uintimaksulla. Seurakunnan pihajumppa on maksuton.
  • Ilmoittautumiset ohjaajalle viimeistään ryhmää edeltävänä päivänä. Allastreeniin ja seurakunnan pihajumppaan ei tarvitse ilmoittautua.
  • Ulkoryhmät säävarauksella, huonolla säällä peruutus ilmoittautuneille 2 tuntia ennen ryhmän alkua.

Ilmoittautumiset: terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, mira.kostamo@edu.liperi.fi tai p. 040 582 6726.

Lempeä aamujooga

Tule herättelemään mieltä ja kehoa lempeällä aamujoogalla. Harjoitus aloitetaan mielen rauhoittamisella ja läsnäololla, jatketaan lempeällä liikkeellä koko keholle ja päätetään harjoitus loppurentoutukseen. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Ota mukaan oma joogamatto/ alusta. Ennakkoilmoittautuminen!

Maanantaisin klo 8-8.45 Yhteisötalon liikuntasalissa (Opintie 2, Liperi)

Allastreeni

Tehokas matalan veden allastreeni veden vastusta ja erilaisia välineitä hyödyntäen. Soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, jokainen voi soveltaa harjoitukset itselle sopivaksi. Ei ilmoittautumista!

Maanantaisin klo 13-13.40 Liprakassa (Silmutie 11, Käsämä)

Senioreiden pihajumppa

Kehoa ja mieltä virkistävää jumppaa ulkona vaihtuvin teemoin. Sopii kaiken tasoisille liikkujille. Ennakkoilmoittautuminen!
Klo 10-10.45

  • Tiistaisin Ylämyllyllä, Viljatien hiekkakenttä (Viljatie 1, Ylämylly)
  • Keskiviikkoisin Liperissä, Senioripuisto (Koulutie 3, Liperi)
  • Torstaisin Viinijärvellä, pesäpallokentän hiekkakenttä (Kirkkotie 1, Viinijärvi)

Kahvakuulatreeni

Koko kehoa monipuolisesti kuormittavaa kahvakuulatreeniä ulkoilmassa. Ryhmä soveltuu kaiken tasoisille liikkujille. Ota mukaan oma alusta sekä kahvakuula. Kuulia löytyy myös lainattaviksi. Ennakkoilmoittautuminen!

Tiistaisin klo 17.30-18.30 Liprakan viereisellä nurmialueella (Silmutie 11, Käsämä)

Pihajumppa

Monipuolista liikuntaa kehonpainolla ja eri välinein. Soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, liikkeitä sovelletaan jokaiselle sopivaksi.

Yhteistyössä Liperin seurakunta ja Liperin kunta. Maksuton, ei ilmoittautumista!

Keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 Ylämyllyn srk-talon pihalla (Katajakuja 1, Ylämylly)

Toiminnallinen ulkotreeni

Haastetaan kehoa monipuolisesti toiminnallisin harjoituksin kehonpainoa, erilaisia pienvälineitä ja lähiliikuntapaikan välineitä hyödyntäen. Soveltuu kaikentasoisille liikkujille. Harjoitukset on sovellettavissa jokaiselle sopivaksi. Ennakkoilmoittautuminen!

Torstaisin klo 17-18 yläkoulun pihan lähiliikuntapaikalla (Laavupolku 2, Ylämylly)

Kevätretki Villa Ruusulaan ja Koivuniemeen

Tule mukaan keväiselle retkelle tutustumaan Villa Ruusulaan ja Koivuniemeen Rääkkylässä maanantaina 15.5.2023! Ilmoittautuminen 10.5. mennessä. Lue lisää kevätretkestä!

Syys- ja kevätkausi 2022-2023 

Liikuntaryhmien esittelyt näet Liikuntaryhmät-välilehdeltä.

Voit kysyä vapaita paikkoja terveysliikunnanohjaajalta 040 582 6726.

Syyskausi 5.9.-17.12.2022 ja kevätkausi 9.1.-13.5.2023.

HUOM! Voit ilmoittautua sekä syys- että kevätkaudelle samaan aikaan.

Osallistumismaksu laskutetaan erikseen syys- ja kevätkauden osalta.

  • Syyskauden osallistumisen Liperin kunnan ryhmiin voi perua syyskuun loppuun mennessä ja kevätkauden osalta tammikuun loppuun mennessä.
  • Syyskauden osallistumismaksujen laskutus lokakuussa, kevätkauden maaliskuussa.
  • Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jonotusjärjestelmää ei ole. Vapautuvista peruutuspaikoista ja kevätkauden vapaista paikoista ilmoitetaan Liperin kunnan verkkosivuilla www.liperi.fi/liikuntaryhmat sekä vapaa-aikapalveluiden somekanavissa.
  • Vapaita paikkoja voi myös tiedustella terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Tarjolla oleviin ryhmiin pääset tutustumaan Liikuntaryhmät -alta sekä elokuussa ilmestyvässä Liiku ja harrasta Liperissä -oppaassa.

Ryhmiä koskevat tiedustelut: Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fit

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikapalveluiden terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy oppaan Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun oppaan tiedot on koottu kesällä 2022. Uusi Liiku ja harrasta Liperissä 2022–2023 -opas ilmestyy elokuussa!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute