Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Syyslomaviikko 2022 Liprakassa

Lisätietoja viikosta Liprakan uinninvalvojat, 040 679 3632

Vesijumppamaraton ma 17.10. Liprakassa

Uintiaika 2 tuntia mahdollistaa osallistumisen kahteen peräkkäiseen vesijumppaan. Jokainen jumppa kestää 30 minuuttia, jonka jälkeen on mahdollista jäädä uimaan puolen tunnin ajaksi. Ei ennakkoilmoittautumista, uintimaksulla.
15-15.30 Kevyt allastreeni
16-16.30 Allastanssi
17-17.30 Syvänveden treeni
18-18.30 Tehokas allastreeni

Ohjattu sauvakävely ke 19.10. kello 13-14 Käsämässä (lähtö Liprakan pääovilta)

Syyslenkki Huttulammen maastossa sauvakävelyn tekniikkaan tutustuen. Tunti sisältää alku- ja loppuverryttelyt sauvoja hyödyntäen. Omat sauvat mukaan, tarvittaessa löytyy myös joitakin lainasauvoja.
Ei ilmoittautumista, maksuton. Säänmukainen varustus.

Ohjaaja Liprakan kuntosalilla ke 19.10. kello 14.30-16.30

Haluaisitko tutustua kuntosaliharjoitteluun ohjatusti? Ohjaaja on paikalla opettamassa laitteiden turvallista käyttöä ja antamassa tekniikkavinkkejä. Voit olla aloitteleva tai jo kokeneempi kuntosalikävijä.
Ei ilmoittautumista, Liprakan kertamaksu.

Testaa uimataitosi – lapsille ja nuorille to 20.10. klo 14-17 Liprakassa

Tule testaamaan uimataitosi – hyväksytysti suoritetusta matkauinnista saat uintisuoritusta vastaavan pinssin.

1 uintisuoritus / henkilö.
Suoritettavissa olevat pinssit: Lasten uintimerkki 25 m, nuorten uintimerkki 50 m, yleinen uintimerkki 100 m, yleinen uintimerkki 200 m / uimataitomerkki 200 m. Suoritukset ottaa vastaan Liprakan uinninvalvoja. Ei ennakkoilmoittautumista. Saavu paikalle, kun sinulle sopii. Uintimaksulla, pinssistä ei veloiteta erikseen.

AllasHIIT la 22.10. klo 11.15-11.55 Liprakassa

AllasHIIT on raskas intervallityyppistä harjoittelua sisältävä tunti. Tunnilla syke nousee, sydän- ja verenkiertoelimistö kuormittuu ja lihaskunto kohoaa! Tunti sopii parhaiten henkilöille, joilla on aiempaa kokemusta allasliikunnasta. Tunti ei sovellu henkilöille, joilla on sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia.
Ei ennakkoilmoittautumista, uintimaksulla.

 

Kauden 2022-2023 liikuntaryhmät

Voit kysyä vapaita paikkoja terveysliikunnanohjaajalta 040 582 6726.

Syyskausi käynnistyy 5.9.2022 ja kevätkausi 9.1.2023.

HUOM! Voit ilmoittautua sekä syys- että kevätkaudelle samaan aikaan. Poikkeuksena on Viinijärven Senioritreeni, johon on tilasta johtuen mahdollista ilmoittautua vain syyskaudelle.

Osallistumismaksu laskutetaan erikseen syys- ja kevätkauden osalta.

  • Syyskauden osallistumisen Liperin kunnan ryhmiin voi perua syyskuun loppuun mennessä ja kevätkauden osalta tammikuun loppuun mennessä.
  • Syyskauden osallistumismaksujen laskutus lokakuussa
  • Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jonotusjärjestelmää ei ole. Vapautuvista peruutuspaikoista ja kevätkauden vapaista paikoista ilmoitetaan Liperin kunnan verkkosivuilla www.liperi.fi/liikuntaryhmat sekä vapaa-aikapalveluiden somekanavissa.
  • Vapaita paikkoja voi myös tiedustella terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Tarjolla oleviin ryhmiin pääset tutustumaan Liikuntaryhmät -alta sekä elokuussa ilmestyvässä Liiku ja harrasta Liperissä -oppaassa.

Ryhmiä koskevat tiedustelut: Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikapalveluiden terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy oppaan Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun oppaan tiedot on koottu kesällä 2022. Uusi Liiku ja harrasta Liperissä 2022–2023 -opas ilmestyy elokuussa!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute