Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Ajankohtaista

Liperin kunnan järjestämät aikuisten ohjatut sisäliikuntaryhmät on keskeytetty toistaiseksi.

Liperin kunnan kuntosalit ja uimahalli Liprakka pidetään toistaiseksi auki. Kehotamme kävijöitä huolehtimaan turvaväleistä ja huolellisesta käsienpesusta.

Kesän 2021 ohjattu ulkoliikunta heinäkuussa

Tule mukaan kesän ulkotreeneihin! Voit käydä yhden kerran tai olla mukana kaikki kerrat. Osallistumismaksu 2 € / kerta, maksu ohjaajalle jumpan alussa. Pieni tihkusade ei haittaa, mutta kaatosateella jumppa on peruttu.

Kesäjumppakausi aloitetaan kesäkuun alusta ja juhannusviikolla jäädään tauolle. Osa ryhmistä jatkuu vielä heinäkuulle.

Ilmoittautuminen puhelimitse (soitto tai viesti) viimeistään ryhmäpäivän aamuna:
Terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726

 

ULKOTREENI SENIOREILLE

Kuntojumppaa ulkona vaihtuvin teemoin, et tarvitse omia välineitä mukaan. Sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille. Ota mukaan juomapullo!

Tiistaisin 29.6.-27.7. klo 10:00-10:45 Ylämyllyllä, Monitoimitalon viereisellä hiekkakentällä, Viljatie 1

 

ULKOTREENI

Ulkotreeniä vaihtuvin teemoin kehonpainoa ja pienvälineitä hyödyntäen. Teemoja on mm. kahvakuula, kehonpaino, toiminnallinen treeni, sauvakävely, mäkitreeni, lenkki. Ryhmän toiveet huomioidaan!

Tiistaisin 29.6.-13.7. klo 16:30-17:15

Käsämässä Liprakan ympäristössä, Silmutie 11. Kokoontuminen uimahallin ulko-oven edessä.

 

PORRASTREENI

Haastetaan kehoa monipuolisesti Pärnän portaissa. Tehdään erilaisia askelluksia, koordinaatioharjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä. Harjoitukset ovat sovitettavissa eri kuntoisille.

Torstaisin 1.7.-15.7. klo 16:45-17:30

Pärnävaaran portaissa, Pärnävaarantie 32

Pidetään huolta toisistamme: tulethan mukaan vain terveenä!

Muista turvavälit ja maskin käyttö mahdollisuuksien mukaan.

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

 

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikatoimen terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy oppaan Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun oppaan tiedot on koottu kesällä 2020 ja joitain muutoksia on voinut tulla. Olemme tehneet sähköiseen oppaaseen päivityksiä, voit lukea sen alla olevasta linkistä!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

henkilökuva

Kaisa Mäkeläinen

terveysliikunnanohjaaja
 050 413 1480
kaisa.makelainen@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute