Ohjattu liikunta sisältö

Navigaatiovalikko

Ohjattu liikunta, sisältö

Ohjattu liikunta Liperissä

Liperin kunnan liikuntapalvelut järjestävät kuntalaisille monipuolisia ja laadukkaita liikuntapalveluja. Tavoitteenamme on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä edistävää ja ylläpitävää liikuntaa.

Kauden 2022-2023 liikuntaryhmät näet Liikuntaryhmät-välilehdeltä.

Voit kysyä vapaita paikkoja terveysliikunnanohjaajalta 040 582 6726.

Syyskausi käynnistyy 5.9.2022 ja kevätkausi 9.1.2023.

HUOM! Voit ilmoittautua sekä syys- että kevätkaudelle samaan aikaan.

Osallistumismaksu laskutetaan erikseen syys- ja kevätkauden osalta.

  • Syyskauden osallistumisen Liperin kunnan ryhmiin voi perua syyskuun loppuun mennessä ja kevätkauden osalta tammikuun loppuun mennessä.
  • Syyskauden osallistumismaksujen laskutus lokakuussa, kevätkauden maaliskuussa.
  • Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jonotusjärjestelmää ei ole. Vapautuvista peruutuspaikoista ja kevätkauden vapaista paikoista ilmoitetaan Liperin kunnan verkkosivuilla www.liperi.fi/liikuntaryhmat sekä vapaa-aikapalveluiden somekanavissa.
  • Vapaita paikkoja voi myös tiedustella terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Tarjolla oleviin ryhmiin pääset tutustumaan Liikuntaryhmät -alta sekä elokuussa ilmestyvässä Liiku ja harrasta Liperissä -oppaassa.

Ryhmiä koskevat tiedustelut: Mira Kostamo, 040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi

Talvilomaviikolla Liprakka liikuttaa

Vesijumppamaraton ma 6.3.

Uintiaika 2 tuntia mahdollistaa osallistumisen kahteen peräkkäiseen vesijumppaan. Jokainen jumppa kestää 30 minuuttia, jonka jälkeen on mahdollista jäädä uimaan puolen tunnin ajaksi. Ei ennakkoilmoittautumista, Liprakan uintimaksulla.

  • Kevyt allastreeni kehonpainolla klo 15-15.30

Matalan kynnyksen allasjumppa veden vastusta hyödyntäen. Tunti sisältää lihaskunto-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoitteita. Sopii iäkkäille ja nivelvaivaisille.

  • Tehokas pötköjumppa klo 16-16.30

Tehokas allastreeni lötköpötköä hyödyntäen. Tunti sisältää lihaskuntoharjoitteita ja sykkeennostoja.

  • Allasnyrkkeily klo 17-17.30

Kovatehoinen nyrkkeilytreeni altaassa. Tunti koostuu erilaisista hypyistä, potkuista ja lyönneistä.

  • AllasHIIT klo 18-18.30

AllasHIIT on raskas intervallityyppistä harjoittelua sisältävä tunti. Tunti ei sovellu henkilöille, joilla on sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia.

Vesijuoksutreeni la 11.3. klo 11.15-12

Olitpa aloitteleva tai kokeneempi vesijuoksija, tämä treeni sopii sinulle. Alkuun hiotaan vesijuoksutekniikka kuntoon, jonka jälkeen tehdään reipas vesijuoksutreeni. Uimahallilta löytyy lainaan vesijuoksuvöitä. Uintimaksulla, ei ilmoittautumista.

Vinkkejä kotiliikuntaan

Olemme koostaneet erilaisia tulostettavia ohjeita, joiden avulla voit harjoittaa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Erikoisvälineitä et tarvitse, voit soveltaa harjoituksissa kotoa löytyviä esineitä ja monet harjoituksista voi tehdä pelkästään kehonpainolla.

Kohderyhmänä ovat etenkin seniorit, mutta ohjeita voivat toki soveltaa kaikenikäiset! Ohjeet aukeavat uuteen välilehteen, josta voit ladata tai tulostaa ne itsellesi.

_____

Terveysliikunnalla tarkoitetaan kaikkea sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan terveyteen edullisella tavalla, ja joka ei aiheuta terveydellisiä haittoja. Liperin vapaa-aikapalveluiden terveysliikuntaryhmät on suunnattu kaikille kuntalaisille ja ryhmät ovat matalankynnyksen ryhmiä.

Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Julkaisemme joka syksy oppaan Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä. Huomaathan, että painetun oppaan tiedot on koottu kesällä 2022. Uusi Liiku ja harrasta Liperissä 2022–2023 -opas ilmestyy elokuussa!

 

Ohjattu liikunta, ländäri, kuvallinen nosto

Yhteystiedot

Henkilökuva

Mira Kostamo

terveysliikunnanohjaaja
 040 582 6726
mira.kostamo@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute