Tontit ja rakentaminen pääkuva

Navigaatiovalikko

Tontit ja rakentaminen sisältö

Tontit ja rakentaminen Liperissä

Etsitkö paikkaa uudelle kodillesi, tai tarvitsetko yrityksellesi tontin tai toimitilan? Tutustu Liperin viihtyisiin tontteihin. Yrityksille tarjoamme niin toimitiloja kuin tonttimaata. Rakennusvalvonta palvelee lupiin, valvontaan ja neuvontaan liittyvissä asioissa.

Maankäyttöön ja kaavoitukseen liittyvissä asioissa ensisijainen yhteydenotto maankaytto@liperi.fi -sähköpostin kautta. Rakennusvalvonnan tavoittaa rakennusvalvonta@liperi.fi -sähköpostilla.

Liperin kunnan vapaat tontit, yleis- ja asemakaavoitettujen alueiden kaavakartat sekä kaavamääräykset ja muuta hyödyllistä tietoa löydät nyt myös karttapalvelustamme.

Tutustu Liperin Maapoliittiseen ohjelmaan ja Maankäytön toteuttamisohjelmaan täällä.

Rakennusvalvonnan lupa-asiointi hoidetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Rakennusluvat haetaan tammikuusta 2023 alkaen Lupapisteen kautta

Rakennusluvat haetaan tammikuusta 2023 alkaen Lupapisteen kautta

Sähköiseen asiointiin siirtyminen sujuvoittaa lupaprosessia.

Liperin rakennusvalvonnan lupa-asiointi hoidetaan tammikuusta 2023 alkaen sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Lupapiste-palvelun avulla rakennuslupa-asioita voi hallita verkossa koko hakuprosessin ajan, ennakkokyselystä hankkeen päättymiseen asti. Lupapisteen kautta haetaan Liperin kunnassa jatkossa rakennus- ja toimenpideluvat, toimenpideilmoitukset, purkamisluvat, maisematyöluvat sekä poikkeamispäätökset ja suunnittelutarveratkaisut.

Paperisia hakemuksia tai asiakirjoja ei tarvitse jatkossa toimittaa kuntaan, vaan dokumentit voidaan lisätä hakemukselle Lupapisteen kautta digitaalisena. Sähköiseen asiointiin siirtyminen sujuvoittaa lupaprosessia, sillä palvelun kautta kaikki hankkeen kanssa työskentelevät näkevät prosessin etenemisen ja voivat esimerkiksi tarvittaessa pyytää tai toimittaa lisätietoa. Asiakkaat voivat asioida palvelussa vuorokauden ympäri ja paikasta riippumatta.

Lupapisteen käyttäminen on luvan hakijalle maksutonta. Luvan hakija huolehtii itse vain luvan kuluista kuten tähänkin saakka.

Näin asioit Lupapisteessä:

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Sen jälkeen pääset kirjautumaan sisään sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Valitse rakennushankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Palvelu ohjaa sinua tarpeidesi mukaan joko tekemään kyselyn hankkeseen liittyen tai luomaan lupahakemuksen.
  3. Kutsu tarvittavat tahot hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Hyväksyneiden tiedot voidaan valita suoraan hakemukselle. Jos hankkeelle vaaditaan pääsuunnittelija, on hän pääsääntöisesti vastuussa hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti. Voit tarvittaessa keskeyttää ja jatkaa täydentämistä myöhemmin.
  5. Voit kysyä neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Viestit”-ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Vuodenvaihteen tienoilla lupa-asioita voi edistää lähettämällä tiedustelut ja luonnospiirustukset kommenteille sähköpostitse osoitteeseen rakennusvalvonta@liperi.fi, minkä jälkeen rakennusvalvonta neuvoo hankkeen edistämisessä.

Tukea Lupapisteen käyttöön:

Lupapiste-palvelun on kehittänyt kotimainen asiantuntijayritys Cloudpermit Oy.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.

Lisätietoja

Yhteystiedot

Jouni Martikainen

rakennustarkastuspäällikkö
 050 401 4536
jouni.martikainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Marja-Liisa Piironen

Maankäyttösihteeri
 040 630 0944
marja-liisa.piironen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Kirsi Kuronen

Lupavalmistelija
 040 630 0182
kirsi.kuronen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Kari Hirvonen

Kartoittaja
 050 448 9894
kari.hirvonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Sari Kettunen

ympäristötarkastaja
 0400 428 653
sari.kettunen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva.

Jukka Haltilahti

Kaavoituspäällikkö
 0400 125 152
jukka.haltilahti@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Somejako

Sivu arviointi ja palaute