Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liperin kunta palkittu Urheilugaalassa vuoden liikunta- ja urheilukuntana

Liperin kunta palkittu Urheilugaalassa vuoden liikunta- ja urheilukuntana

Perusteluissa tuotiin esille muun muassa kunnan tekemiä laajoja panostuksia liikuntapaikkojen kehittämiseen vuoden 2021 aikana sekä kunnan tarjoamia maksuttomia liikuntaneuvontapalveluita.

Liperin kunta on saanut Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa vuoden liikunta- ja urheilukunnan palkinnon. Tilaisuus pidettiin perjantaina 25.2.2022.

Perusteluissa nostettiin esille kunnan tekemiä panostuksia liikuntamahdollisuuksien kehittämiseen ja parantamiseen. Uuden yläkoulun valmistuminen toi kuntaan uuden liikuntasalin, luistelualueita, lähiliikuntapaikan ja urheilukentän.

Kevään 2021 aikana valmistui kokonaisuus, johon kuuluvat Kinttupolkujen luontoliikuntareitistö, Pärnä Bike Park -alamäkipyöräilyreitit ja Heinälammen talvipolut. Kunta kunnosti vuoden aikana kaikki Kinttupolkujen taukopaikat.

Kirkonkylällä sijaitsevaan Nopsakkiin valmistui vuoden 2021 lopulla treeniportaat ja sekä Nopsakin että kirkonkylän alueiden liikuntaolosuhteiden yleissuunnitelmat laadittiin vuoden 2021 aikana. Myös Pärnävaaran urheilukeskuksen hankinta ja kehittämistyön aloittaminen nostettiin perusteluissa esille.

Liikuntapaikkojen lisäksi perusteluissa tuotiin esille kunnan tarjoamat liikuntaneuvonnan palvelut. Liperi tarjoaa kuntalaisille maksutta liikuntaneuvontaa sekä monipuolisesti ryhmäliikuntamahdollisuuksia eri ikäisille kuntalaisille.

Kunta on ottanut uudelleen käyttöön Liprakan uimahallin, jota on pystytty pitämään auki myös epidemian aikana. Hallissa toteutetaan vesiliikuntaryhmiä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Perheiden liikuntatottumuksiin on vaikutettu monipuolisella Kaikki yhes koos -kehittämishankkeella, jonka myötä kunta on tehnyt tiivistä yhteistyötä eri järjestöjen, kuten esimerkiksi Liperin Kokkoveikkojen kanssa. Hankkeen myötä päiväkoteihin on saatu hankittua liikuntavälineitä, joita perheet voivat lainata. Lisäksi vapaa-aikapalveluilla on välinelainaamo, josta kuntalaiset voivat lainata maksutta eri liikuntavälineitä. Liperi tarjoaa liikuntatilojen ja -salien käytön maksutta paikallisille yhdistyksille ja seuroille.

Liperin kunnan puolesta palkinnon Urheilugaalassa vastaanottivat vapaa-aikapäällikkö Reetta Partanen ja Liperin hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Kirsi Nousiainen.

Liperin vuoden 2021 liikuttaja on Liperin Kokkoveikot

Liperin kunnan vuoden 2021 liikuttajana Urheilugaalassa palkittiin partiolippukunta Liperin Kokkoveikot. Liperin Kokkoveikkojen toiminnassa on viikoittain mukana laaja joukko liperiläisiä lapsia ja nuoria. Perusteluissa tuodaan esille, kuinka lasten ja nuorten liikkumista ja fyysistä aktiivisuutta edistetään luontevasti osana muuta luonnossa tapahtuvaa toimintaa. Samalla edistetään positiivisen luontosuhteen syntymistä. Viikoittaisen toiminnan lisäksi Kokkoveikoilla on tarjolla eri mittaisia leirejä sekä muita järjestön yhteisiä tapahtumia ja tempauksia.

Kokkoveikot tekevät aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden ja hankkeiden kanssa. Toimintaa on kehitetty idearikkaasti, esimerkiksi hyödyntämällä sosiaalisen median mahdollisuuksia "Ei pöntömpää" -tempauksessa sekä toiminnan pelillistämistä "Metsätontun matkassa" -seikkailussa.

Kokkoveikot ovat kehittäneet vuoden 2021 aikana toimintamahdollisuuksia kunnostamalla Reponiemen partiomajaa ja laavua. Lisäksi Kokkoveikot ovat tehneet vuosien varrella verkkoon esittelyjä Liperin luontopoluista sekä retkipaikoista ja näin välittäneet tietoa liikkumismahdollisuuksista kuntalaisille ja laajemmallekin yleisölle.

Liperin kunnan logo harmaalla taustalla