YTYÄ-blogi pääkuva

Navigaatiovalikko

YTYÄ logokuvat

YTYÄ-blogit, sisältö

Tutustu YTYÄ-hankkeen blogeihin

Lue lisää YTYÄ-hankkeen toiminnasta, tavoitteista ja tuloksista blogien kautta. Uusimman blogitekstin löydät suoraan alta, aiemmat tekstit tulevat alasvetovalikoihin sivun loppuun.

YTYÄ -blogi, elokuu 2022

 

Työkavereilla on merkitystä

 

Törmäsin artikkeliin, jossa sanottiin työn merkityksistä suomalaisille ehdottomasti tärkeimmän olevan raha.
Se on epäilemättä toimeentulon kannalta tärkeä asia itse kullekin, mutta viime aikoina olen kovasti pohtinut ihmisten välistä vuorovaikutusta työpaikoilla.
Mikäli työyhteisö tarjoaa positiivia ihmissuhteita, tuntuu työ merkitykselliseltä. Eikö totta?

Ihminen tarvitsee muita ihmisiä voidakseen hyvin. Hyvä ystävä kulkee rinnalla hyvinä ja huonoina päivinä. Hän jaksaa kuunnella murheitamme, sietää virheitämme ja antaa anteeksi kun mokaamme.
Kun ihmisellä on ystäviä, hän ei jää yksin ongelmiensa kanssa. Huolien jakaminen, kuulluksi tuleminen, ystävien neuvot ja konkreettinen apu keventävät henkistä taakkaa vaikeissa elämäntilanteissa ja auttavat toipumaan kriiseistä ja sairauksista.

Hyvien ihmissuhteiden merkitys korostuu nykypäivän työelämässä, jossa jatkuvat muutokset, tiukat tulostavoitteet ja epävarmuus työpaikan säilymisestä synnyttävät kovia henkisiä paineita.
Koska vietämme työpaikalla suuren osan ajastamme, on selvää, että myös työpaikan ihmissuhteet vaikuttavat mielialaamme.
Jos oikein hyvin käy, työpaikalta voi myös löytää hyvän ystävän, joka seuraa mukanasi elämän eri käänteissä vaikka tiet työn puolesta erkanesisivatkin.
Olen itse niin onnekkaassa asemassa, että olen löytänyt elämääni työyhteisöjen kautta tällaisia ystäviä useamman. Kiitos teille siitä ❤

Arvostan suuresti työssäni sitä, että työtoverit sekä yhteistyökumppanit kyselevät aina aika ajoin kuulumisia ja ovat valmiita tarjoamaan apuaan tiukan työrupeaman keskellä. 
On hienoa huomata, että puhelu kollegalle maakunnan toiselle laidalle, antaa itselle uusia ajatuksia/eväitä jatkaa sillä hetkellä haasteelliselta tuntuvaa tehtävää.
Tai, että lounas työtoverin kanssa piristää kummasti, kun voi vaikka nauraa hulvattomasti maha kippurassa hassuille jutuille ja ottaa siten ”etäisyyttä” sen hetkiseen työtehtävään.
Entäs se tunne, kun pystyt olemaan kollegalle luottamuksen arvoinen ja tukemaan häntä vaikkapa elämänkriisin kohdatessa?

YTYÄ!-hankkeessa työskennellessäni on suorastaan mahtavaa se, että olen saanut tutustua huippuihin tyyppeihin laaja-alaisesti maakunnassa ja että meillä on hyvä tiimi työskentelemässä moniammatillisesti meidän työnhakijoiden parhaaksi.
Yhteistyössä on voimaa ja sillä päästään tuloksiin!
Erityiskiitokset YTYÄ!-työhönvalmentajille työstänne hankkeen eteen👍

Pitäkäämme siis huolta itsestämme ja toisistamme!

Minna Ikonen
Hankekoordinaattori
YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke

 

Useampi henkilö pitää toisiaan kädestä.

 

 

 

YTYÄ -blogi, elokuu 2022

YTYÄ -blogi, elokuu 2022

YTYÄ -blogi, heinäkuu 2022

YTYÄ -blogi, heinäkuu 2022

YTYÄ-blogi, kesäkuu 2022

YTYÄ-blogi, kesäkuu 2022

YTYÄ-blogi, toukokuu 2022

YTYÄ-blogi, toukokuu 2022

YTYÄ-blogi, huhtikuu 2022

YTYÄ-blogi, huhtikuu 2022

Uutisen lisäys (ylläpito)

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute