Viestintä alisivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Viestintä sisältö

Kunnan viestintä

Liperin kunnan viestintää johtaa kunnanhallitus ja kunnanjohtaja. Kunnan tiedottamisesta vastaa kunnanjohtaja ja palvelualueiden tiedottamisesta vastaavat palvelualueiden johtajat. Viestinnän koordinoinnista, ohjauksesta ja kehittämisestä vastaa keskushallinnon alaisuudessa toimiva viestinnän yksikkö.

Kunta viestii monipuolisesti ja monikanavaisesti. Verkkosivujen lisäksi kunnalla on käytössään sosiaalinen media ja perinteiset viestintäkanavat. Erilaisia viestinnän muotoja ovat muun muassa tiedotteet, ilmoitukset, kuulutukset ja kuntalais- ja tiedotustilaisuudet. Kunnan viestintä on objektiivista, avointa ja ajantasaista.

Kunnan viestintäohje on hyväksytty vuonna 2023 ja se antaa suuntaviivat kunnan viestinnälle. 

Materiaalipankki

Kunnan logon käyttäminen on aina luvanvaraista. Voit ottaa yhteyttä viestinnän suunnittelijaan tai viestintäsihteeriin logoa koskevissa asioissa!

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan koronatilanne hipoo leviämisalueen tunnusmerkkejä

Pohjois-Karjalan koronatilanne hipoo leviämisalueen tunnusmerkkejä

Vaikka maakunnan rokotuskattavuus on kokonaisuutena hyvä, on 12 vuotta täyttäneissä pohjoiskarjalaisissa vielä reilut 22 000 täysin rokottamatonta. Tartunnanjäljityksen ruuhkaa on saatu purettua.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on edelleen huono, mutta leviämisalueen tunnusmerkit eivät vielä kokonaisuutena täyty.

– Kokonaisuutena arvioiden emme vielä ole leviämisalue, mutta lähellä ollaan. Lähipäivät ja viikot näyttävät, mihin suuntaan epidemia kääntyy, tiivistää ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

– Olisi toivottavaa, että nyt lomakauden lähestyessä käytäisiin hakemassa puuttuvat tehosterokotteet ja nekin, jotka ovat rokotteen ottamisessa tähän saakka epäröineet, menisivät rokotuksensa hakemaan.

Vaikka maakunnan rokotuskattavuus on kokonaisuutena hyvä, on 12 vuotta täyttäneissä pohjoiskarjalaisissa vielä reilut 22 000 täysin rokottamatonta. Lisäksi rokottamatta ovat kaikki alle 12-vuotiaat, joille ei vielä ole rokotusta edes saatavilla.

Leviämisalueen kriteereistä täyttyvät koronaviruksen ilmaantuvuus väestössä, jossa raja on 100 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Lisäksi Joensuun Kuhasalon jätevesiseurannassa koronavirusta esiintyy selvästi enemmän kuin koskaan aiemmin epidemian aikana.

Siun soten tartunnanjäljitys on ollut viime viikot hyvin haasteellisessa tilanteessa tartuntojen ja altistuneiden suuren määrän takia. Ruuhkaa on kuitenkin saatu viime päivinä purettua.

– Joensuun seudun laaja kouluissa ja harrastuksissa levinnyt tartuntaketju ollaan saamassa hallintaan. Uusia koulualtistumisia todetaan kuitenkin edelleen jatkuvasti, eri puolilla maakuntaa, kertoo Heikkinen.

– Koska tartunnoista suurin osa on toistaiseksi todettu lapsilla ja nuorilla, ei sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä ole onneksi kasvanut samassa suhteessa tartuntojen määrän kanssa. Rokote puolestaan antaa vanhemmille hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan. Huolestuneena kuitenkin seuraamme tilannetta, Heikkinen toteaa.

Pohjois-Karjalan koronavirustartuntojen määrä oli viime viikolla koko epidemia-ajan korkein. Maakunnassa todettiin viikolla 46 yhteensä 121 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 107. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 120. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 35 ja karanteenissa oli noin 230 henkilöä.

Todetuista koronatartunnoista 69 % todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja seitsemän prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. Noin 24 % tartunnoista todettiin täysin rokotetuilla.

Tartuntoja todettiin viikolla 46 Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 90 % tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kuusi.

Eniten tartuntoja oli viime viikolla 0–9-vuotiailla, seuraavaksi eniten 10–19-vuotiailla. Kolmanneksi eniten tartuntoja todettiin 30–39-vuotiailla.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui arvioimaan epidemiatilannetta sekä tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen suositusten ja rajoitusten riittävyyttä 25.11. Työryhmän seuraava kokous on torstaina 2.12.2021.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

Yhteystiedot

Maija Palojärvi

Viestinnän suunnittelija
 040 095 7619
maija.palojarvi@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva.

Heini Myller

Viestintäsihteeri
 050 471 1716
heini.myller@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute