Navigaatiovalikko

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Myllyn alueen maankäyttösopimus allekirjoitettu

Myllyn alueen maankäyttösopimus allekirjoitettu

Maankäyttösopimus ja sen myötä asemakaava vievät eteenpäin vanhan meijeri-myllyranta-alueen muutosta.

Liperin kunta ja Aavakax Oy allekirjoittivat keskiviikkona 16.8.2023 Myllyn alueen asemakaavaan ja alueen kehittämiseen liittyvän maankäyttösopimuksen. Maankäyttösopimuksen hyväksyminen ja asemakaavan hyväksyminen ovat Liperin kunnanhallituksen esityslistalla kokouksessa 21.8.2023. Mikäli sopimus hyväksytään, on se ja asemakaava edelleen valtuuston 28.8.2023 päätöskäsittelyssä.

Maankäyttösopimuksen ja asemakaavan kautta mahdollistuu vanhan meijeri-myllyranta-alueen muuttuminen teollisesta ympäristöstä uudeksi hoidetuksi asumisen ja palveluiden alueeksi. Alueen toteutuminen virkistää osaltaan koko Liperin kirkonkylän ilmettä ja on rakentamisen määrän suhteen merkittävä uudisrakennusalue.

Maankäyttösopimuksella määritetään kunnalle maksettavien maankäyttökorvausten määrä sekä jaetaan alueen kadunrakentamisen, kunnallistekniikan ja vesihuollon kustannuksia kunnan ja maanomistajan kesken muodostuvan hyödyn suhteessa. Sopimuksella linjataan korvausperusteita myös muita tulevia hankkeita ajatellen, mikä korostaa nyt laaditun sopimuksen merkittävyyttä.

Kuvassa kunnanjohtaja Hannele Mikkanen, tekninen johtaja Jouni Pekonen ja Aavakax Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kärki.

Mikkanen, Pekonen ja Kärki kättelevät Liperin kunnanviraston edustalla.

Penkki rannassa Liperin Kirkkolahdella.

Lisätietoja antaa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute