Navigaatiovalikko

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Laajat väestörokotukset käyntiin Siun soten toimialueella tiistaina 11. toukokuuta

Laajat väestörokotukset käyntiin Siun soten toimialueella tiistaina 11. toukokuuta

Siun sote avaa tiistaina 11.5.2021 klo 8 koronarokotusten ajanvarauksen vuonna 1961 tai sitä ennen syntyneille henkilöille. Väestörokotuksia laajennetaan nopealla aikataululla rokotteiden sujuvan menekin varmistamiseksi.

Tiistaina varattavissa on lauantain ja maanantain ajanvarauksesta jäljellä olevat koronarokotusajat eli noin tuhat rokotusaikaa.

Rokotusaikoja ei ole vapaana kaikilla Siun soten rokotuspisteillä. Uusia koronarokotusaikoja avataan varattavaksi jälleen lauantaina 10.5.2021 klo 12.

Rokotusvuoroon tulevalle ikäryhmälle lähetetään loppuviikon aikana tekstiviesti, jossa kerrotaan rokotusten käynnistymisestä.

Tiistaista 11.5.2021 lähtien rokotusvuorossa ovat:

  • vuonna 1961 tai sitä ennen syntyneet henkilöt
  • vuonna 1962–2005 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1* ja riskiryhmä 2**)
    • rokotettavan henkilön tulee olla täyttänyt 16 vuotta

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Maanantaisin klo 8 ajanvaraus on mahdollista myös puhelimitse numerosta 013 330 2131.

Rokotuspisteitä keskitetään rokotehävikin estämiseksi

Siun sote on järjestänyt ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien rokotukset yli 20 rokotuspisteellä. Järjestely on ollut mahdollista toteuttaa yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä, koska ikäryhmään kuuluvia henkilöitä asuu tasaisesti kaikkialla maakunnassa.

Nuoremmissa ikäluokissa alueelliset erot kasvavat, jolloin rokotteiden kohdentaminen kaikille nykyisille rokotuspisteille lisää rokotehävikin riskiä.

Tämän vuoksi Siun sote on päättänyt keskittää toistaiseksi rokotuspisteitä hieman nykyisestä. Jatkossakin koronarokote on mahdollista saada kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa.

Keskittämällä rokotuspisteitä Siun sote varmistaa myös resurssien riittävyyttä jokaisen kunnan alueella kesäaikaan.

Koronarokotuksia annetaan viikosta 20 eli maanantaista 17.5.2021 alkaen seuraavilla terveysasemilla: Heinävesi, Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lehmo, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Siilainen ja Tohmajärvi. Joensuun kantakaupungin alueella koronarokotuksia annatetaan myös Malmikatu 9:n rokotuspisteellä sekä PK Terveyden rokotuspisteellä kauppakeskus Prisman yhteydessä.

Muutos ei vaikuta jo annettujen 1. koronarokotteiden tehosterokotteiden rokotuspaikkoihin tai -aikoihin. Ensimmäisen koronarokotuksen yhteydessä annettu rokotusaika- ja paikka pysyvät ennallaan, vaikka kyseisellä rokotuspisteellä ei jatkossa enää annettaisi koronarokotusten 1. rokoteannoksia.

Rokote hoitajan kädessä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute