Navigaatiovalikko

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kinttupolkujen luontoliikuntareitistö on valmistunut

Kinttupolkujen luontoliikuntareitistö on valmistunut

Reitistöt on suunniteltu niin, että erillistä karttaa ei maastossa liikkuessa tarvitse, vaan opasteet ja maastossa olevat kartat neuvovat eteenpäin. Reitistöllä saa liikkua myös koirien kanssa, mutta niiden tulee olla kytkettynä.

Kinttupolut -reitistökokonaisuus (65 km) muodostuu seitsemästä rengasreitistä. Reitit soveltuvat lumettoman ajan maastopyöräilyyn, kävelyyn ja polkujuoksuun. Merkityt reitit ovat kaksisuuntaisia ja suurimmaksi osaksi luonnontilaisia polkuja.

Reitit on merkitty maastoon väritunnuksilla, opasviitoilla, opastus- ja varoitusmerkeillä sekä karttatauluilla. Kartoissa ja maastossa käytetään samoja väritunnuksia. Reitistöt on suunniteltu niin, että erillistä karttaa ei maastossa liikkuessa tarvitse, vaan opasteet ja maastossa olevat kartat neuvovat eteenpäin. Reitistöllä saa liikkua myös koirien kanssa, mutta niiden tulee olla kytkettynä.

Kartta ja ohjeistusta reitistöllä liikkumiseen löytyy Liperin kunnan verkkosivuilta www.liperi.fi/kinttupolut sekä edellä kuvatusti suoraan reitistön varrelta.

Kinttupoluilla saa liikkua lihasvoimin, eli esimerkiksi patikoiden, polkujuosten tai maastopyöräillen. Tulenteko on sallittua vain merkityillä paikoilla voimassa olevat varoitukset huomioiden. Moottoriajoneuvoilla liikkuminen reiteillä on kielletty.

Kesän ja syksyn 2021 Liperin kunta ja Joensuun kaupunki kunnostavat kaikki reitistön taukopaikat. Työ on jo osin alkanut, joten ajoittain taukopaikoilla saattaa näkyä remontoijia ja esimerkiksi huussit ja tulipaikat voivat olla hetkellisesti pois käytöstä. Pidemmistä tauoista tiedotamme erikseen. Jyrinjärven rantaan merkitty Pärnä Bike Parkin alapäässä oleva tulipaikka toteutuu vasta syksyllä.

Kinttupolut on suunniteltu ja toteutettu Joensuun seudun Leader ry:n myöntämän hankeavustuksen ja Liperin kunnan oman rahoituksen avulla. Taukopaikkojen kunnostustyön ja uuden rakentamisen mahdollistaa kunnan saama Ympäristöministeriön osoittama avustus lähivirkistysalueiden kehittämiseen ja kunnostamiseen.

Alla Kinttupolkujen reitistöjen kartta:

Kinttupolkujen reitistön kartta kuvamuodossa

Kaksi maastopyöräilijää vehreässä luonnossa rantaa myötäilevällä polulla

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute