Lomituspalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

Lomituspalvelut sisältö

Lomituspalveluiden ajankohtaiset asiat

Liperin kunta tuottaa lomituspalvelut Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien sekä Joensuun ja Outokummun kaupunkien alueella.

Maatalousyrittäjän vuosiloman hakeminen vuodelle 2021

Vuosilomien haussa on siirrytty sähköiseen hakumenettelyyn. Vuosilomahakemuksen yhteydessä tulee AINA päivittää tilan eläintiedot tilan tiedot linkistä. Lomahakemuksen ja tilantiedot pääset täyttämään henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla lomitusnetissä: https://www.mela.fi/fi/asiointipalvelut

Mikäli et pysty tekemään hakemusta sähköisesti, otathan yhteyttä lomatoimistoon, neuvomme mielellämme asiassa.

Vuosilomahakemus on aina tehtävä kirjallisesti. LPL 18 §(30.12.2015/1663), LPL 23 a §(30.12.2015/1663).

 

Lomituspalvelujen hakeminen

Lomituspalveluja käyttävän maatalousyrittäjän on haettava lomituspalveluja kirjallisesti paikallisyksiköltä. Hakemuksesta ja sen liitteistä on käytävä ilmi lomituspalvelun myöntämiseksi tarvittavat tiedot. Vuosilomaa koskeva hakemus on tehtävä maatalousyrityksittäin paikallisyksikön määräämän hakuajan kuluessa. Vuosiloman 2021 hakuaika päättyy 30.11.2020. LPL 18 § (30.12.2015/1663), LPL 23 a §(30.12.2015/1663).

Paikallisyksikön palveluita käyttävän maatalousyrittäjän on hakemuksessa ilmoitettava aiotut vuosiloman ajankohdat kunkin maatalousyrittäjän osalta. Maatalousyrittäjällä on oikeus täydentää tai muuttaa hakemustaan määräajan päätyttyäkin. Lomahakemuksen yhteydessä lomituspyynnöt kannattaa tehdä koko vuoden ajalle. Lomavaraukset viedään maatalouslomittajien työlistoille saapumisjärjestyksessä.

 

Lomituspalvelut pyritään turvaamaan

Toivomme jatkossakin asiakkaidemme suosivan sähköistä asiointia ja puhelinasiointia, kiitos!

Lomituspalveluissa kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia: https://www.mela.fi/asiointipalvelut/ tai sopia puhelimitse tapaamisesta klo 9-15 välillä p. 040 167 9100 lomatoimistoon. Tähän numeroon voit myös lähettää sijaisapua koskevat liitteet.

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa myös maataloudessa työskentelevien arkeen. Vuosilomia ja sijaisapua sekä tuettua maksullista lomitusta lomittajatilanteen mukaan kannattaa ja voi pitää turvallisin mielin myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Me lomituspalveluisa teemme kaikkemme, että tiloilla keskeytymätön tuotanto pystytään turvaamaan.
Koronavirukseen varautuminen maataloudessa

Miten koronavirus vaikuttaa maatalouslomitukseen?
 

Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää lomitus@liperi.fi näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.

----------

Lomituspalvelujen yhteystiedot

Posti- ja käyntiosoite:
Liperin kunta, Lomituspalvelut
Kirkkotie 5, 83400 Viinijärvi

Avoinna arkisin klo 9.00-15.00

Sähköposti: lomitus@liperi.fi

Päätöksenteko, neuvonta, laskutus:

Lomituspäällikkö Salla Heinonen, p. 040 105 4040, salla.heinonen@tohmajarvi.fi

Asiakaspalvelu, lomituspyynnöt ja hakemukset sekä työnjohto:

Puhelinaika ma–pe klo 12.00–15.00
Ilomantsin, Joensuun, Kontiolahden, Liperin alueet puh. 040 630 5899
Outokummun ja Polvijärven alue: puh. 040 1679 100

Lomitusnetti

Suosittelemme asioimaan lomitukseen liittyvissä asioissa sähköisesti Lomitusnetin kautta. Käyttöön tarvitset vain internetyhteyden ja henkilökohtaiset pankkitunnukset. Lomitusnetin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Lomitusnetissä

  • näet maatilan tiedot ja voit ehdottaa niihin muutoksia
  • voit tarkistaa lomitusvarauksesi, toteutuneet lomituksesi ja lomasaldosi
  • voit tehdä hakemukset ja lomituspyynnöt, jotka näkyvät heti reaaliajassa lomatoimistossa.

Mela

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela koordinoi ja valvoo lomitustoimintaa Suomessa. Melan verkkosivuilla on kattavasti tietoa lomituksesta.

Hankkeet

Liperi on mukana Osaava lomittaja -hankkeessa, joka on 1.3.201930.5.2020 voimassa oleva EU-rahoitteinen hanke. Hankkeen koulutusmateriaaleihin voit tutustua hankkeen omalla sivulla Nurmeksen verkkosivuilla. Jaamme hankkeen kuulumisia myös kunnan Facebook-kanavalle!

 

Yhteystiedot

Ilomantsi, Joensuu, Kontiolahti ja Liperi

Outokumpu ja Polvijärvi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute