Pääkuva kunnan velvollisuudet

Navigaatiovalikko

Kunnan velvollisuudet sisältö

Kunnan velvollisuudet

Kunnalla on omat vastuualueensa katujen kunnossapidossa ja puhtaanapidossa.

Katujen kunnossapito ja puhtaanapito kuuluvat kunnalle niiltä osin, mitä ei ole mainittu tontinomistajan velvollisuudet -kohdassa.

Tontinomistaja ei ole velvollinen pitämään puhtaana ajoradan vastakkaisella puolella olevaa pyörätietä, jalkakäytävää tai yhdistettyä jalankulku- ja pyörätietä. Näiden alueiden puhtaanapito on kunnan vastuulla. 

Kunnan velvollisuutena on pitää puhtaina myös kadulla olevat istutukset, kadun kalusteet, korokkeet, suojakaiteet, liikennemerkit ja muut vastaavat laitteet.

Talvikunnossapitoa koskevat reklamaatiot ja muut yhteydenotot pyydämme osoittamaan Mikko Rouhiaiselle, p. 050 476 0252, mikko.rouhiainen@liperi.fi.

Palautteet valtion hallinnoimista väylistä pyydämme osoittamaan suoraan Väyläviraston tienkäyttäjän linjalle (24h) puhelinnumeroon 0200 2100.

Tienkäyttäjän linjan puhelinnumero löytyy myös esimerkiksi 112 Suomi -sovelluksesta välilehdeltä "Palvelut". Sovelluksen kautta sijaintitieto välittyy automaattisesti.

Katso myös nämä kunnan velvollisuudet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Yksityisteiden kunnossapitoavustukset vuonna 2023

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset vuonna 2023

Yksityisteiden kunnossapitoavustusta on haettava uudestaan vuosittain. Tee hakemus 31. toukokuuta 2023 mennessä.

Yksityisteiden kunnossapitoavustusta on haettava tietojen ajantasaisuuden seurannan vuoksi uudestaan vuosittain, vaikka tiekunta olisi saanut vuonna 2022 myöntävän päätöksen. Huomioithan, että kunnossapitohakemuksen liitteenä on toimitettava tiekunnan viimeisimmän kokouksen pöytäkirjan kopio.

Yksityistielain 60 §:ssä edellytetään, että vuosikokousta vastaava kokous on pidettävä vähintään joka neljäs vuosi, joten tämän on käytävä ilmi tiekunnan kokouksen pöytäkirjan kopiosta. Ilman hakemuksen liitettä hakemusta ei voida hyväksyä, vaikka se muutoin täyttäisikin avustusehdot.

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset ovat haettavana 31.5.2023 mennessä.

Hakemukset käsitellään hakuajan päättymisen jälkeen ja päätös tehdään kesän 2023 aikana. Hakuajan päättymisen jälkeen lähetettyjä hakemuksia ei oteta huomioon vuoden 2023 yksityisteiden kunnossapitoavustushaussa.

Avustusta suositellaan ensisijaisesti haettavan sähköisellä hakemuksella: https://miunpalvelut.fi/liperi/tieavustus tai toimittamalla hakemuksen liitteineen osoitteella Liperin kunta, elinympäristöpalvelut, Varolantie 3, 83100 Liperi tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@liperi.fi otsikolla ”Yksityisteiden kunnossapitoavustushakemus 2023”

Tarkemmat avustusehdot, ohjeet ja hakemuslomake löytyvät Liperin kunnan verkkosivuilta www.liperi.fi/avustukset-kunnossapitoon

Henkilöauto kulkemassa hiekkapintaista tietä, tien vieressä yksityistiestä kertova liikennemerkki

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Pekka Tapio

infrapäällikkö
 050 563 6226
pekka.tapio@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Mikko Rouhiainen

ulkoaluetyönjohtaja
 050 476 0252
mikko.rouhiainen@liperi.fi
Selkärannantie 1, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute