Koulut pääkuva

Navigaatiovalikko

Koulut sisältö

Koulut

Täällä voit tutustua Liperin kunnan kouluihin.

Kunnassamme on kuusi koulua, joista alakouluja ovat Liperin koulu, Mattisenlahden koulu, Salokylän koulu ja Viinijärven koulu.

Ylämyllyn koululla alakoulun opetus on Jyrin yksikössä (esiopetus ja 1.–2. luokat) ja Paloaukean yksikössä (3.–6. luokat sekä kaksi koko kunnan pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaiden pienluokkaa).

Ylämyllyllä sijaitseva Honkalammen koulu tarjoaa esi-, perus- ja lisäopetusta muun muassa vaikeimmin vammaisille, autistisille sekä psykososiaalista tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Kunnan yläkoulu on Ylämyllyn koulun Patteriston yksikkö.

Tutustu kouluihin niiden omilla sivuillaan!

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Wilma-sovelluksessa tietoturvaloukkaus

Wilma-sovelluksessa tietoturvaloukkaus

Tietoturvaloukkaus on johtunut sovelluksen ylläpitäjän virheestä rajapinnan määrittelyssä. Virallisen Wilma-sovelluksen käyttäminen on edelleen turvallista.

Kouluissa käytössä olevassa Wilma-järjestelmässä olevia tietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa Wilma Plus -sovelluksessa. Vanhemman tai oppilaan on ollut mahdollista nähdä huollettavansa opetusryhmän muiden oppilaiden nimet sekä opetustoimen henkilöstöä koskevia tietoja. Liperin kunnalla ei ole tietoa, että Wilma Plus -sovelluksen käyttäjiä olisi Liperin alueella.

Wilma on kodin ja koulun välinen yhteydenpitoväline. Sitä ylläpitää ja kehittää Visma Enterprise Oy. Wilma Plus on käyttänyt Wilma-sovelluksen rajapintaa, jonka avulla voidaan esimerkiksi noutaa tai tuoda tietoja ohjelmistosta toiseen.

Vismalla on tapahtunut rajapinnan määrittelyssä virhe, jonka vuoksi tietoja on voinut näkyä väärässä paikassa. Visma poisti 24. elokuuta toiminnon, joka mahdollisti muiden oppilaiden nimien näkymisen ja maanantaina 12. syyskuuta Visma poisti kolmansien osapuolien rajapinnan käytön kokonaisuudessaan.

Liperin kunta muistuttaa, että Wilma-tunnuksilla ei tule kirjautua mihinkään muuhun sovellukseen kuin Visman viralliseen Wilma-sovellukseen, jonka käyttö on edelleen turvallista.

Vaikka Liperin kunta ei ole omilla toimenpiteillään voinut estää tapahtunutta, selvitämme asiaa ja pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia.

Koulutarvikkeita ja älypuhelin puupöydällä

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute