Koulukuljetukset pääkuva

Navigaatiovalikko

Koulukuljetukset sisältö

Koulukuljetukset

Järjestämme peruskoululaisten koulukuljetukset ensisijaisesti reittiliikenteen linja-autoilla. Koulukuljetukseen hyväksytyt oppilaat saavat bussikortin.

Mikäli reittiliikennettä ei ole tai oppilas ei muun syyn perusteella voi sitä käyttää, järjestämme kuljetuksen tilauslinja-autolla tai koulutaksilla. Oppilaan kuljetusaikataulut löytyvät Wilmasta kohdasta Lomakkeet -> Koulukuljetustiedot (Huom! Tietoihin pääset vain ohjelman selainversiosta.)

Mitkä matkat koulukuljetus kattaa

Maksuton koulukuljetus kattaa matkan kodin ja koulun välillä. Hoitopaikkakuljetuksia emme siis järjestä. Koulumatkan pituus mitataan kotiportilta koulun portille lyhintä jalankulkukelpoista reittiä pitkin. Talviaikaan tällaiseksi reitiksi katsotaan talvihoidettu kevyen liikenteen väylä tai autotie.

Yhteishuoltajuustapauksissa kuljetus kouluun on siitä osoitteesta, jossa lapsi on virallisesti kirjoilla, mikäli lapsi on siitä osoitteesta oikeutettu koulukuljetukseen. Toisen lähihuoltajan luota voimme järjestää koulukuljetuksen harkinnan mukaan, jos kyytiin mahtuu eikä siitä synny lisäkustannuksia.

Matka pysäkille

Varauduthan siihen, että lapsesi joutuu kulkemaan omin neuvoin kuljetusreitin varteen.

Kävelymatka linja-auton tai taksin kulkureitin varteen voi olla peruskoululaisella enimmillään kolme kilometriä ja esikoululaisella enimmillään yksi kilometri.

Kävelymatkaan käytettäväksi ajaksi määritellään:

  • 1–2-luokkien oppilaat 15 min/km
  • 3–9-luokkien oppilaat 12 min/km

Odotusaika

Pyrimme aina järjestämään kuljetusaikataulut niin, että odotusaikaa tulee mahdollisimman vähän. Odotusajan lapsesi voi viettää koululla valvotussa toiminnassa, jota koulut järjestävät tarpeen mukaan.

Lain mukaan koulumatka odotusaikoineen voi kestää 2,5 tuntia päivässä, jos oppilas ei ole lukuvuoden alkaessa täyttänyt 13 vuotta. Jo 13 vuotta täyttäneen oppilaan koulumatka odotuksineen voi kestää kolme tuntia päivässä. Odotusaikaa on myös arvioitu kävelyaika kodin ja pysäkin välillä.

Poikkeusaikataulut

Tarkistathan etukäteen mahdolliset poikkeuspäivät kuljetuksissa. Poikkeuksia aiheuttavat esimerkiksi urheiluiltapäivät ja muut koulujen erikoisaikataulut.

Koulukuljetukset katso myös nämä

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Maija Niemeläinen

Hallintosihteeri
 050 407 9575
maija.niemelainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute