Mihin kouluun menen pääkuva

Navigaatiovalikko

Mihin kouluun menen sisältö

Miten koulu määräytyy

Pääsääntöisesti lapset menevät lähikouluunsa. Joissakin tapauksissa ensisijainen koulu voi olla jokin muu kuin lähikoulu.

Kun olet ilmoittanut lapsesi kouluun, saat rehtorin päätöksen siitä, mikä on lapsen ensisijainen koulu. Vuonna 2024 koulun ensimmäiselle luokalle ei tarvitse tehdä ilmoitusta itse, vaan hyvinvointipalvelut poimivat väestörekisteristä tulevat ensimmäisen luokan oppilaat.

Ohjaamme lapset lähikouluun eli siihen kouluun, jonka oppilaaksiottoalueella asutte. Joskus perusopetuksen ryhmäkokojen tasaamiseksi on kuitenkin tarpeen osoittaa lapsen ensisijaiseksi kouluksi jokin muu kuin lähikoulu.

Sinulla on oikeus hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muualta kuin lähikoulusta. Silloin koulukuljetusten järjestelyt ja kustannukset jäävät sinulle.

Ensisijainen koulu

Ensisijainen koulu on pääasiassa lähikoulu eli se koulu, jonka oppilaaksiottoalueella lapsesi asuu.

Näet koulupiirit Alueet-valikon alta.

Ensisijaisen koulun päätämme koulumatkajärjestelyjen, koulumatkan turvallisuuden ja koulun perusopetusryhmien määrän perusteella.

Lapsen ensisijaiseksi kouluksi voimme osoittaa kunnan alueella toimiva toisen koulun, jos yksi seuraavista kohdista täyttyy:

  • Osoitteen mukainen lähikoulu on täynnä eli luokassa on yli 24 oppilasta ja kuljetuksen avulla oppilaalle voidaan mahdollistaa koulunkäynti toisessa koulussa,
  • lapsen tukitoimet sitä edellyttävät tai
  • jos kyseessä on maahanmuuttajaopetuksen valmistava jakso.

Toissijainen koulu

Sinulla on oikeus hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muualta kuin lähikoulusta. Ano koulunkäyntioikeutta hyvinvointijohtajalta.

Jos sinulla on kouluvalinnan perusteeksi asiantuntijalausuntoja, laita ne liitteeksi hakemukseen. Lausunto voi olla esimerkiksi perhekeskuksesta, lääkäriltä, psykologilta, sairaanhoitopiiriltä tai oppilashuoltotyöryhmältä, ja se voi liittyä terveydentilaan tai se voi olla jokin muu painava syy.

Kun lapsesi käy toissijaista koulua, vastaat itse lapsen kuljettamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Mihin kouluun menen katos myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Virpi Eronen palaa Liperin kuntaan apulaisrehtoriksi

Virpi Eronen palaa Liperin kuntaan apulaisrehtoriksi

Liperin kunnan hyvinvointipalveluissa on tulossa muutoksia sekä perusopetuksen että vapaa-aikapalveluiden henkilöstöihin.

Liperin koulusta koeaikavirkavapaalla ollut apulaisrehtori Virpi Eronen on ilmoittanut palaavansa entiseen virkaansa hänelle myönnetyn koeaikavirkavapaan jälkeen. Eronen on työskennellyt Polvijärven kunnan perusopetuksen ja lukion rehtorina keväästä 2020 alkaen ja on ollut tähän asti koeajalla kyseiseen virkaan.

Tämän johdosta Liperissä koulujen henkilöstö- ja johtamisjärjestelyt muuttuvat hieman 1. lokakuuta 2020 alkaen.

Liperin koulun apulaisrehtorin viransijaisuutta hoitanut Pirjo Pasanen palaa takaisin erityisluokanopettajan virkaansa Ylämyllyn kouluun. Tiedotamme tarkemmista järjestelyistä niiden vahvistuttua.

Hyvinvointipalveluissa on tulossa muutoksia myös vapaa-aikapalveluihin. Vapaa-aikapäällikkö Anu Koistinen on irtisanoutunut virastaan 1.11.2020 alkaen.

- Irtisanoutumiseni vapaa-aikapäällikön virasta on perheemme yhteinen päätös. Etä-äitiys on haastavaa ja samalla sydäntä raastavaa. Vaikka työ on juuri sitä, mitä odotinkin, niin tässä elämänvaiheessa haluan olla lähellä perhettäni ja jokapäiväisessä arjessa äitinä Siirille, Martalle ja Kertulle. Kiitos Liperi! Anu Koistinen summaa.

Tiedotamme vapaa-aikapäällikön viran hausta myöhemmin.

Ilmakuva Liperin kirkonkylän koulukeskuksesta

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Eeva Karttunen

Koulusihteeri 7-9 lk:t
 040 630 5919
eeva.karttunen@edu.liperi.fi
Laavupolku 2, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute