Kulttuuritapahtumat pääkuva

Navigaatiovalikko

Kulttuuritapahtumat, sisältö

Kulttuuritapahtumat Liperissä

Maksuttomat päiväkinot

Päiväkinot on Liperin kunnan ja Punaisen Ristin Liperin osaston yhteistyössä tarjoama sarja maksuttomia elokuvia. Esitykset Penttilä-salissa (Koulukuja 1, Liperi). Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen elokuvan alkamista, hinta 3,50 euroa (sis. kahvin ja kahvileivän).

Pe 12.4.2024 klo 13 Harold Fryn toiveikas taival

Elokuva perustuu Rachel Joycen vuonna 2012 julkaistuun samannimiseen romaaniin ja se kertoo elämässään monin tavoin epäonnistuneesta eläkeläismiehestä, Harold Frysta. Haroldin avioliitto on ollut yhtä puhumatonta piinaa vaimonsa kanssa. Pariskunnan elämä on pelkkää saman toistoa ilman yllätyksiä ja elämä kulkee hiljalleen kohti katkeraa loppuaan. Eräänä päivänä Harold saa entiseltä työkaveriltaan Queenielta kirjeen, jossa nainen paljastaa sairastavansa terminaalivaiheen syöpää. Harold saa idean lähteä tuhannen kilometrin marssille kohti saattokotia, jossa Queenie viettää viimeisiä hetkiään.

Ke 15.5.2024 klo 11 Tár (2022)

Elokuva on kuvaus mielen ja vallan rakenteista, jotka murtuvat yhtä aikaa. Kate Blanchett esittää Lydia Tária, kapellimestaria, joka saavutettuaan kaikki alan tärkeimmät palkinnot ja tunnustukset on päässyt unelmiensa asemaan johtamaan Berliinin sinfoniaorkesteria. Uransa terävimmällä huipulla olevan supertähden maailma kuitenkin murenee, kun hänen suojattinsa tekee itsemurhan ja jättää jälkeensä raskaita syytöksiä. Tár on häikäisevä kuvaus vallasta, himosta ja taiteesta. Lydia Tár on palvottu nero, joka joutuu maallisten viettiensä ja halujensa uhriksi. Hän on musiikillinen jumala, jonka ylevyyden takaa paljastuu narsisti ja kontrollifriikki. Blanchett luo Tárista yhtä aikaa välitettävän ja empatiaa synnyttävän sekä halveksittavan ja närkästystä herättävän hahmon.

LiperiOpas

LiperiOpas julkaistaan joka toinen vuosi toukokuussa ja se sisältää julkaisuvuoden kesän tapahtumakalenterin. Välivuoden aikana julkaistaan tapahtumakalenteriosio.

Liperin kunta on mukana myös maakunnallisessa sähköisessä tapahtumakalenterissa, joka on nähtävillä osoitteessa https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/. Maakunnallisessa tapahtumakalenterissa seurat, järjestöt, yhdistykset, yrittäjät ja muut toimijat voivat julkaista maksutta tapahtumiaan. Lue lisää maakunnallisen tapahtumakalenterin käytöstä.

LiperiOpasta on saatavissa muun muassa Liperin kunnanvirastolta, Varolantie 3, Liperi. Painettuja kappaleita jaellaan lisäksi eri toimipisteisiin Liperin kunnan alueella. 

Voit myös lukea opasta sähköisesti alla olevasta linkistä:

Liperiläisiä kulttuuritapahtumia

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Uusi E-kirjasto avataan maanantaina 29.4.

Uusi E-kirjasto avataan maanantaina 29.4.

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Palvelu on käyttäjälle ilmainen.

Kuntien yhteinen E-kirjasto avataan Kirjan ja ruusun päivänä, maanantaina 29.4.2024. Vaara-kirjastot ovat mukana palvelussa heti alusta alkaen. Liperin, Ylämyllyn ja Viinijärven kirjastot ovat osa Vaara-kirjastoja.

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Palvelu on käyttäjälle ilmainen.

Rekisteröityminen

  • E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta ilmaiseksi.
  • E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Kaikki Pohjois-Karjalan kunnat ovat mukana E-kirjastossa.
  • Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella.

Lainaaminen

  • E-kirjastoon tulee luettavaa ja kuunneltavaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä.
  • E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä.
  • Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.
  • Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan.
  • E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia.
  • Uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee palveluun viikoittain.

Muut e-aineistot

E-kirjaston lisäksi Vaara-kirjastoille jää käyttöön omia e-aineistoja, joita voi käyttää mistä tahansa kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Lisäksi kotimaisia sanomalehtiä voi lukea edelleen kirjaston verkossa ePress-palvelussa. Palvelun käyttöön ei tarvita kirjastokorttia.

Vanhoista e-aineistoista Ellibs ja eMagz poistuvat käytöstä E-kirjaston avauduttua.

Lisätietoja Vaara-kirjastojen e-aineistoista ja palveluiden käytöstä saat omasta kirjastostasi.

Lue lisää E-kirjastosta: www.e-kirjasto.fi

Viinijärven kirjaston hyllyjä

Yhteystiedot

Riitta Linkola

kulttuuri-vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute