Kulttuuritapahtumat pääkuva

Navigaatiovalikko

Kulttuuritapahtumat, sisältö

Kulttuuritapahtumat Liperissä

Maksuttomat päiväkinot

Päiväkinot on Liperin kunnan ja Punaisen Ristin Liperin osaston yhteistyössä tarjoama sarja maksuttomia elokuvia. Esitykset Penttilä-salissa (Koulukuja 1, Liperi). Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen elokuvan alkamista, hinta 3,50 euroa (sis. kahvin ja kahvileivän).

Pe 12.4.2024 klo 13 Harold Fryn toiveikas taival

Elokuva perustuu Rachel Joycen vuonna 2012 julkaistuun samannimiseen romaaniin ja se kertoo elämässään monin tavoin epäonnistuneesta eläkeläismiehestä, Harold Frysta. Haroldin avioliitto on ollut yhtä puhumatonta piinaa vaimonsa kanssa. Pariskunnan elämä on pelkkää saman toistoa ilman yllätyksiä ja elämä kulkee hiljalleen kohti katkeraa loppuaan. Eräänä päivänä Harold saa entiseltä työkaveriltaan Queenielta kirjeen, jossa nainen paljastaa sairastavansa terminaalivaiheen syöpää. Harold saa idean lähteä tuhannen kilometrin marssille kohti saattokotia, jossa Queenie viettää viimeisiä hetkiään.

Ke 15.5.2024 klo 11 Tár (2022)

Elokuva on kuvaus mielen ja vallan rakenteista, jotka murtuvat yhtä aikaa. Kate Blanchett esittää Lydia Tária, kapellimestaria, joka saavutettuaan kaikki alan tärkeimmät palkinnot ja tunnustukset on päässyt unelmiensa asemaan johtamaan Berliinin sinfoniaorkesteria. Uransa terävimmällä huipulla olevan supertähden maailma kuitenkin murenee, kun hänen suojattinsa tekee itsemurhan ja jättää jälkeensä raskaita syytöksiä. Tár on häikäisevä kuvaus vallasta, himosta ja taiteesta. Lydia Tár on palvottu nero, joka joutuu maallisten viettiensä ja halujensa uhriksi. Hän on musiikillinen jumala, jonka ylevyyden takaa paljastuu narsisti ja kontrollifriikki. Blanchett luo Tárista yhtä aikaa välitettävän ja empatiaa synnyttävän sekä halveksittavan ja närkästystä herättävän hahmon.

LiperiOpas

LiperiOpas julkaistaan joka toinen vuosi toukokuussa ja se sisältää julkaisuvuoden kesän tapahtumakalenterin. Välivuoden aikana julkaistaan tapahtumakalenteriosio.

Liperin kunta on mukana myös maakunnallisessa sähköisessä tapahtumakalenterissa, joka on nähtävillä osoitteessa https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/. Maakunnallisessa tapahtumakalenterissa seurat, järjestöt, yhdistykset, yrittäjät ja muut toimijat voivat julkaista maksutta tapahtumiaan. Lue lisää maakunnallisen tapahtumakalenterin käytöstä.

LiperiOpasta on saatavissa muun muassa Liperin kunnanvirastolta, Varolantie 3, Liperi. Painettuja kappaleita jaellaan lisäksi eri toimipisteisiin Liperin kunnan alueella. 

Voit myös lukea opasta sähköisesti alla olevasta linkistä:

Liperiläisiä kulttuuritapahtumia

Yhteystiedot

Riitta Linkola

kulttuuri-vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute