Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus pääkuva

Navigaatiovalikko

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus sisältö

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

Esiopetuksen lisäksi tarvittavaa täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään esiopetusryhmien yhteydessä klo 6.30-17.00. Mikäli lapsen molemmat vanhemmat tai muut huoltajat ovat vuorotyössä, lapsen esiopetus sekä esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus järjestetään Puolivälin päiväkodissa.

Tarvittaessa lapsesi voi olla varhaiskasvatuksessa ennen ja jälkeen esiopetuksen. Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus on samassa paikassa esiopetuksen kanssa myös kaksivuotisessa esiopetuskokeilussa, joten lapsen ei tarvitse siirtyä toiseen paikkaan päivän aikana. Näin varhaiskasvatus ja esiopetus muodostavat lapsen näkökulmasta ehjän kokonaisuuden.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa

Esiopetuksen lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta ei tarvitse erikseen hakea, jos lapsesi on jo kunnan varhaiskasvatuksessa. Silloin riittää, että ilmoitat palvelusuunnittelijalle sähköpostilla tarvitsemanne tuntimäärän kuukaudessa. Tuntimäärän voi valita kymmenen tunnin välein 50-130 tunnin väliltä.

Muussa tapauksessa hae lapsellesi paikkaa varhaiskasvatukseen sähköisellä varhaiskasvatuksen hakemuksella.

Kaksivuotisen esiopetuskokeilun lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta tulee hakea sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella. Lisätietokenttään voit kirjoittaa "kaksivuotinen esiopetuskokeilu".

  • Ilmoita lapsesi esiopetus- ja varhaiskasvatusaika etukäteen sähköisessä järjestelmässä, viimeistään edellisen viikon tiistaihin mennessä. 
  • Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen aikaa ei tarvitse eritellä, ilmoita päivän kokonaisaika ja ohjelma vähentää siitä esiopetuksen ajan 4 tuntia päivässä. 
  • Voit käyttää varhaiskasvatukseen sen tuntimäärän, jonka olet ennakkoon varannut ja jonka perusteella varhaiskasvatuksen maksupäätös on tehty. 

 

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus katso myös nämä

Katso myös nämä

Yhteystiedot

Hanna Ruotsalainen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
hanna.ruotsalainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Kunnanvirasto

Varolantie 3, 83100 Liperi
Katso sijainti

PL 20, 83101 Liperi
 

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute