Navigaatiovalikko

Yrittäjäpalvelut ländäri sisältö

Yrittäjäpalvelut

Yrityspalvelut Liperissä järjestää Lipertek Oy. Yrityspalveluista saat muun muassa yritysneuvontaa.

Yrittäjäpalvelut ländäri kuvallinen nosto

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperiläinen Kotileipomo Sorsa on Vuoden Karelia à la carte -yritys

Liperiläinen Kotileipomo Sorsa on Vuoden Karelia à la carte -yritys

Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain ruokamatkailuverkoston yritysten keskuudesta.

Kotileipomo Sorsa Oy on valittu vuoden 2022 Karelia à la carte -yritykseksi. Kotileipomo Sorsa valmistaa perinteisiä karjalanpiirakoita ja sultsinoita sekä yrityksen itse tuotekehittämiä poropiirakoita. Karjalanpiirakat valmistetaan edelleen perinteitä vaalien käsin rypyttämällä. Tuotteita on saatavilla sekä tuoreena että raakapakasteena.

"Aloitimme hyvin pienestä 40 vuotta sitten. Yrityksen alkutaipaleella asiakaskuntamme koostui lähinnä lähikaupoista sekä paikallisista kouluista, eikä kauppaa käyty kuin tuoreilla karjalanpiirakoilla. Vuosien saatossa raakapakastepiirakoiden kysyntä on kasvanut ja tänä päivänä ne ovatkin meidän suurin myyntituotteemme, eikä asiakaskuntammekaan rajoitu enää ainoastaan Pohjois-Karjalaan, vaan raakapakastepiirakoitamme saa jo ympäri Suomen", kertoo yrittäjä Anna-Liisa Karpathakis.

Kotileipomo Sorsa kiertää aktiivisesti myös ympäri Suomen messuilla ja muissa tapahtumissa, joissa paistetaan karjalanpiirakoita paikan päällä.

"Tapahtumissa Kotileipomo Sorsa on tehnyt hienosti tunnetuksi myös Liperiä, Pohjois-Karjalaa ja Karelia à la carte -verkostoa. He ovat tehneet karjalaisesta perinteestä merkittävää liiketoimintaa ja ovat nyt myös merkittävä työllistäjä", kiittelee Karelia à la carte -verkoston puheenjohtaja, yritysasiantuntija Johanna Rinnekari MKN Itä-Suomesta.

Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain ruokamatkailuverkoston yritysten keskuudesta. Yli 30-vuotiaassa Karelia à la carte -verkostossa on mukana 52 pohjois- ja eteläkarjalaista yritystä. Ravintolat sekä matkailu- ja elintarvikealan yritykset tekevät yhteistyötä Karelia à la carte -brändin alla ja ovat sitoutuneet toiminnassaan paikallisuuteen, karjalaisuuteen, vieraanvaraisuuteen ja luontoarvoihin. Vuoden aikana verkostoon on hyväksytty uusiksi yritysjäseniksi Sari Kaasisen Villa Ruusula Rääkkylästä, Step-koulutus Ruokolahdelta sekä Soinilan Oy Joensuun Hammaslahdesta.

Vuoden yrityksen valitsee Karelia à la carte -verkoston valiokunta, jossa on 13 jäsentä verkoston yrityksistä ja sidosryhmistä.

Karjalanpiirakoita.

Lisätietoja

Yhteystiedot

Jaana Karppanen

Yritysneuvoja
 050 472 8575
jaana.karppanen@liperi.fi
Lipertek, Tehtaantie 8 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute