Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ylämyllylle toteutetaan katettu oleskelupaikka nuorten käyttöön

Ylämyllylle toteutetaan katettu oleskelupaikka nuorten käyttöön

Oleskelupaikka on vastaus paikallisten nuorten toiveeseen. Paikka voi kausiluonteisesti palvella myös muita kuntalaisia.

Ylämyllyn taajamaan Liperin kuntaan on tulossa katettu oleskelupaikka nuorten käyttöön.

Katoksella vastataan liperiläisten nuorten pitkäaikaiseen toiveeseen paikasta, jossa voisi viettää aikaa ulkona kavereiden kanssa. Idea tuli esille syksyllä 2021, kun nuorisopalvelut piti ensimmäisen nuorille suunnatun, myös muille kuntalaisille avoimen K13-miitin Jyrin koulun katoksessa. Tästä lähti liikkeelle suunnittelu, jossa myöhemmin syksyllä 2021 oli mukana vanhempainyhdistys, luottamushenkilöitä ja kunnan viranhaltijoita. Suunnittelutapaaminen oli avoin kaikille kuntalaisille. Nuorten ja kunnanvaltuutettu Emilia Kangaskolkan yhdessä asiasta tekemä valtuustoaloite meni läpi valtuustossa loppuvuonna 2021.

Suunnitteilla on kevytrakenteinen katos, joka voisi toimia kausiluonteisesti myös muiden kuntalaisten ilona. Talvella katoksen suojaan voisivat pysähtyä tauolle vaikkapa moottorikelkkailijat tai hiihtäjät. Oleskelupaikka tulee sijaitsemaan Varikontien ja Rykmentintien risteyksen eteläpuolisella alueella.

Nuorten omana toiveena oli, että paikka olisi etäämmällä keskustasta mutta riittävän lähellä, että siellä on helppo käydä. Nuorten kanssa yhdessä valittu sijainti koettiin hyväksi muun muassa siksi, että tässä paikassa nuorten äänet eivät häiritsisi hiljaisuutta, koska lähellä olevat Kuopiontie ja rautatie aiheuttavat jo itsessään melua.

Nuoria kutsutaan mukaan myös paikan valmisteluun ja nimeämiseen. Yhteisenä toiveena on, että kaikki kunnioittavat toisiaan, aikuiset nuoria ja nuoret asukkaita. Katos toteutetaan tässä vaiheessa kokeiluluontoisesti valittuun paikkaan, ja toimintaa seurataan. Katoksen ja opasteiden pystyttämisen on tarkoitus alkaa loppuvuonna 2022.

 
Nuoria ihmisiä istumassa rivissä niin, että kuvassa näkyy vain jalkoja ja alavartaloja. Osalla on sylissä kannettava tietokone tai puhelin.

Lisätietoja antaa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute