Kerhot pääkuva

Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Varhaiskasvatus

Kerhot sisältö

Toimintaa perheille

Kunnan varhaiskasvatuksen lisäksi Liperissä on eri toimijoiden ja järjestöjen kerhotoimintaa sekä kokoontumispaikkoja.

Liperin kohtaamispaikka Kota

Liperin kohtaamispaikka Kota on on kaikille perheille avoin tila, jossa voi viettää aikaa rennon ja vapaamuotoisen yhdessäolon merkeissä. Luvassa on myös muun muassa kerhoja, eri alojen ammattilaisten puheenvuoroja sekä tapahtumia.

Kota sijaitsee Ylämyllyn monitoimitalolla osoitteessa Viljatie 1, 80400 Ylämylly.

Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvila

MLL:n iltaperhekahvila kokoontuu 11.1.2023 alkaen parillisilla viikoilla klo 17-18.30 MLL:n Liperin yhdistys ry:n päiväkodilla, Jyrinlenkki 16 A.

Tarkempi tiedottaminen kerroista: Facebook MLL Liperi
 

Liperin seurakunnan päiväkerhot

Liperin seurakunnalla on lapsille ja perheille erilaisia kerhoja kirkonkylällä, Viinijärvellä ja Ylämyllyllä.

Mikäli seurakunnan toiminta palvelee perhettänne, lisätietoja löytyy osoitteesta www.liperinseurakunta.fi tai ottamalla yhteyttä Outi Toppiin, puh. 0400 425 074.

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan perhekerhot

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan perhekerhot järjestetään Kohtaamispaikka Kodalla, Ylämyllyn monitoimitalolla, Viljatie 1, klo 17:15–19:15.

Ohjaajina Outi Juurikainen ja Susanna Nikkanen. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Taipaleen ortodoksisen seurakunnan kanslia p. 050 4718 130 (avoinna ma ja to klo 9-12) tai taipale@ort.fi.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen tuntivarausjärjestelmään muutoksia

Varhaiskasvatuksen tuntivarausjärjestelmään muutoksia

Maksullisen varhaiskasvatuksen ja esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tuntivarausluokkia on päivitetty. Kaikille maksutonta varhaiskasvatusta on tarjolla 80 h/kk.

Liperin varhaiskasvatuksessa on vuodesta 2005 alkaen ollut voimassa tuntiperusteinen maksujärjestelmä. Järjestelmää on laajennettu ja päivitetty vuosien aikana saamamme palautteen perusteella. Käytössä on tähän asti ollut 13 tuntivarausluokkaa kymmenen tunnin välein.

Teimme huhtikuussa ja elokuussa seurannan tuntivarausluokkien käytöstä. Käytössä on selvästi havaittavissa keskittymiä tiettyihin tuntiluokkiin ja osassa tuntiluokista on vain yksittäisiä lapsia. Selvityksen perusteella hyvinvointilautakunta päätti (14.10.2021 § 111) muuttaa tuntivarausjärjestelmää 1.8.2022 alkaen seuraavasti:

Kaikille maksutonta varhaiskasvatusta on tarjolla 80 h/kk. Tällöin kiinteät läsnäolopäivät sovitaan ennakkoon.

Tämän lisäksi on saatavilla maksullista varhaiskasvatusta ja esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta, joista veloitetaan seuraavilla tavoilla:

Maksullinen varhaiskasvatus:

110 h/kk           45 % kokoaikaisesta maksusta

140 h/kk           60 %

160 h/kk           70 %

180 h/kk           75 %

181–210 h/kk 100 %

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus:

50 h/kk              15 % kokoaikaisesta maksusta

70 h/kk              25 %

90 h/kk              35 %

110 h/kk           45 %

130 h/kk           55 %

Perhepäivähoitajien palkka määräytyy varattujen paikkojen ja lasten läsnäolotuntien perusteella. 1.8.2022 alkaen perhepäivähoitoon sijoitetaan lapsia, joilla on 140 h/kk tai sitä enemmän varhaiskasvatuksen tarvetta. Perhepäivähoidossa hoitajan työajan tasausvapaiden ja työloman aikana varhaiskasvatuksen maksut hyvitetään perheille, jos nämä järjestävät lapsen varahoidon itse.

Loma-aikojen hyvityksiin tulee 1.1.2022 alkaen muutoksia. Koulujen syysloma- ja talvilomaviikot hyvitetään jatkossakin asiakasmaksuissa, jos lapset ovat näinä aikoina lomalla. Joulunajan hyvitysjakso ilmoitetaan aina erikseen, riippuen jouluaaton ja loppiaisen sijoittumisesta kalenteriin.

Kesäaikana maksuissa hyvitetään asiakasmaksulain mukaisesti heinäkuu, jos lapsen varhaiskasvatus on alkanut edellisen vuoden elokuussa. Lisäksi hyvitetään 40 toimintapäivän yhtäjaksoinen poissaolo 1.6–31.8 välisenä aikana.

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä

Lisätietoja:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute