Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat ja -jäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Viinijärven koulun sisäilmaselvitys etenee

Viinijärven koulun sisäilmaselvitys etenee

Joululoman aikana koululla tehdään vielä rakenteisiin liittyviä lisätutkimuksia. Arvioiden mukaan tarvittavat loppuraportit ja lausunnot saadaan tammikuun puolivälin tienoilla.

Viinijärven koululla on syksyn 2021 aikana toteutettu sisäilmaan liittyvät oppilaiden ja henkilöstön oirekyselyt sekä rakennusteknisiä tutkimuksia. Joululoman aikana koululla tehdään vielä rakenteisiin liittyviä lisätutkimuksia.

Viimeisten lisätutkimusten tulosten jälkeen saamme sisäilma-asiantuntijan, työterveyslääkärin ja terveystarkastajan lausunnot tilanteesta. Lisäksi saamme kokonaisarvion koulun rakennusteknisestä kunnosta.

Arvioiden mukaan saamme tarvittavat loppuraportit ja lausunnot tammikuun puolivälin tienoilla, jonka jälkeen voimme kartoittaa vaihtoehtoja ja päättää käytännön toimenpiteistä. Tiedotamme näistä vielä erikseen.

Tutkimusaineisto ja lausunnot ovat pohjatietona myös koulun peruskorjaussuunnittelussa.

Viinijärven koulun sisäpihaa ja kiipeilyteline kesäisenä päivänä

Lisätietoja sähköpostilla:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute