Perheohjaaja pääkuva

Navigaatiovalikko

Perheohjaaja sisältö

Perheohjaaja

Perheohjaaja on lapsiperheiden tuki.

Varhaiskasvatuksessa työskentelevä perheohjaaja tekee ennaltaehkäisevää perhetyötä ja kulkee tukena lapsiperheiden rinnalla. Perheohjaajalta voit saada tukea esimerkiksi ruuhkavuosina, kun jaksaminen on kortilla. Ohjaaja auttaa löytämään iloa arkeen ja näkemään rikkauden, jota lapset antavat elämään.

Perheohjaajan apu muotoutuu yksilöllisesti sen mukaan, mitä perheessä tarvitaan.

Yksin ei tarvitse selvitä – apu on lähellä!

Älä jää vatvomaan asioita yksin, vaan ota yhteyttä. Perheohjaajan palvelut ovat maksuttomia.

Perheohjaajan tavoitat numerosta 050 307 4625.

Perhatyöntekijä katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kielitaituri-hankkeella edistetään monilukutaitoa

Kielitaituri-hankkeella edistetään monilukutaitoa

Syyskuussa käynnistynyt varhaiskasvatuksen Kielitaituri-hanke on jatkoa elokuussa päättyneelle Teknologiaa ekosti -hankkeelle. Opetushallitus tukee Kielitaituri-hanketta avustuksella.

Opetushallitus on myöntänyt Liperin kunnan varhaiskasvatukselle avustuksen innovatiivisten oppimisympäristöjen kehittämiseen tähtäävään Kielitaituri-hankkeeseen. Opetushallitus tukee hanketta 96 904 eurolla, hankkeen kokonaiskustannukset ovat 110 000 euroa.

Hanke on jatkoa elokuussa päättyneelle Teknologiaa ekosti -hankkeelle, jonka myötä varhaiskasvatuksen oppimisympäristöjä kehitettiin Green Care -ajattelun mukaisiksi. Hankkeen toimissa hyödynnettiin teknologiaa monin eri tavoin.

Kielitaituri-hankkeessa oppimisympäristöjä kehitetään monilukutaitoa edistäviksi. Hankkeen aikana kehitetyt oppimisympäristöt innostavat lapsia ja herättävät kiinnostuksen lukemiseen ja erilaisiin teksteihin. Monilukutaitoa edistetään rakentamalla päiväkoteihin tulevaisuuden kirjastoja, laadukkaita ja monipuolisia virikkeitä tarjoavia musiikkitiloja ja turvalliseen teknologian käyttöön opettavia teknologia-alueita. Hankkeessa vastataan kansalliseksikin huolenaiheeksi nousseeseen lukutaidon heikkenemiseen ja edistetään samalla kuuntelukasvatusta.

Perheellä on myös suuri merkitys lapsen lukutaidon kehittymisessä. Uutta virtaa kotona lukemiseen saa hankkeen aikana koteihin lähetettävistä kirjavinkeistä ja varhaiskasvatuksen satu-podcasteista. Tulevaisuuden kirjastojen ovet ovat auki koko perheelle.

Hankkeen aikana oppimisympäristöjen ääni- ja valoympäristöt kartoitetaan ja niiden merkitys hyvinvoinnin näkökulmasta otetaan uudella tavalla huomioon.

Hanke tekee yhteistyötä eri alojen yritysten ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Kehittämistyön aikana tehdään opinnäytetöitä ja tutkimusta muutosten vaikuttavuudesta. Lisätietoja hankkeesta voi kysyä hankekoordinaattori Taru Koskiselta.

(Uutista päivitetty 30.9.2019, lisätty linkki hankkeen Twitter-tiliin.)

Lapsi tutkimassa älypuhelimella lisätyn todellisuuden sovellusta.

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Kati Mäkisalo

Perhetyöntekijä
 050 307 4625
kati.makisalo@edu.liperi.fi
Viljatie 1, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute