Navigaatiovalikko

Liperi-tietoa sisältö

Liperi-tietoa

Kunnallishallinnolla on Liperissä yli 140-vuotinen historia.

Ennen uuteen kunnallishallintoon siirtymistä paikallinen hallinto oli valtion ja ennen kaikkea kirkon käsissä. Uuteen kunnallishallintoon Liperissä siirryttiin vuonna 1875, kun seurakunta erotettiin kunnasta. Se merkitsi kunnallisten asioiden hoidon siirtymistä kokonaan kuntalaisille ja päätöksenteon siirtymistä kuntakokouksiin.

Kunnallishallinnon alkamista pidetään myös entisen emäpitäjän, Suur-Liperin, päättymisen ajankohtana, koska uusi kunnallisasetus mahdollisti useampien kuntien muodostamisen kuhunkin pitäjään. Näin entinen Suur-Liperi hajaantui useiksi eri kunniksi ja Liperin kunnan alueeksi jäi Liperin luterilaisen emäseurakunnan alue. 

Kirjaston toiminta alkoi Liperissä jo ennen uutta kunnallishallintoa; vuonna 2015 siitä tuli 170 vuotta.

Liperi tänään

Liperi on kolmen taajaman ja hieman alle 12 000 asukkaan kaunis ja vireä kunta Pohjois-Karjalassa. Sijaitsemme loistavien kulkuyhteyksien äärellä: meille pääsee junalla, bussilla, lentokoneella ja hyviä ulkoilureitistöjä pitkin myös pyörällä ja vaikka patikoiden.

Leipäpitäjänä tunnetussa Liperissä maataloudella on pitkät perinteet ja kunnassamme on tuottajia sekä alku- että lopputuotannossa. Maatalouden lisäksi kunnassamme on paljon teollisuuden yrityksiä, joiden tuotannon markkina-aluetta on koko maailma. Liperin kunnassa on kolme taajamaa: Liperin kirkonkylä, Ylämylly ja Viinijärvi. Lisäksi meillä on lukuisia vireitä kyliä.

Vaakuna

Liperin kunnan symboliksi vakiintuneen vaakunan suunnitteli tilauksesta taiteilija Ahti Hammar. Virallisesti vaakuna vahvistettiin käyttöön otettavaksi vuonna 1954. Vaakuna on ulkoasultaan yksinkertainen ja siinä on käytetty vain yhtä heraldiikan peruskuviota, toistoristiä. Vaakuna kuvaa Liperin emäseurakuntaa ja siitä irtaantuneita neljää luterilaista seurakuntaa: Outokumpu (Kuusjärvi), Kontiolahti, Kaavi ja Polvijärvi.

Joensuun seurakunta erotettiin Kontiolahdesta, ei suoraan Liperistä. Taustalla on entinen Suur-Liperi, joka oli aikansa hallinnollinen keskus niin maallisissa kuin hengellisissäkin asioissa ja josta muut seurakunnat ja pitäjät ovat irtautuneet.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Apulaisrehtorien virat haettavana

Apulaisrehtorien virat haettavana

Apulaisrehtorien virat sijoittuvat Ylämyllyn alueelle uutena muodostettavaan yhtenäiseen peruskouluun. Hakuaika päättyy 23. huhtikuuta 2021 klo 15:00.

Haemme Liperin kuntaan kahta apulaisrehtoria vakituiseen virkasuhteeseen.

Virat sijoittuvat Ylämyllyn alueelle uutena muodostettavaan yhtenäiseen peruskouluun. Syksystä 2021 alkaen koulussa opiskelee noin 920 oppilasta luokilla 1-9.

Opiskelu tapahtuu kolmessa eri rakennuksessa, uudessa yläkoulurakennuksessa sekä Jyrin ja Paloaukean yksiköissä.

Virka-apulaisrehtorit toimivat osana uuden Ylämyllyn koulun johtotiimiä. Johtotiimiin kuuluvat rehtori ja kolme virka-apulaisrehtoria.

Etsimme innostavaa ja kehittämismyönteistä pedagogiikan ammattilaista, jolla on osaamista koulun esimiestehtävistä. Apulaisrehtorilla tulee olla vahvaa osaamista koulun toiminnan eri osa-alueista, kuten opetussuunnitelmasta, oppilashuollon ja oppilaiden tuen järjestämisestä sekä oppilaitosturvallisuudesta.

Haluamme, että työskentelet positiivisen pedagogiikan hengessä lasten ja nuorten parissa sekä teet yhteistyötä työyhteisön jäsenten ja koulua ympäröivien verkostojen kanssa.

Toivomme sinulta kiinnostusta uuden koulun toimintakulttuurin kehittämiseen ja hyviä tieto- ja viestintäteknologisia taitoja.

Koulun kehittämistyössä hyödynnetään ulkopuolisia hanke- /avustusrahoituksia, joiden hallinnointi voi kuulua apulaisrehtorin tehtäviin. Lisäksi apulaisrehtori voi tarvittaessa toimia erilaisissa seudullisissa ja maakunnallisissa työryhmissä ja verkostoissa.

Hakuaika päättyy 23. huhtikuuta 2021 klo 15:00.

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisesti Kuntarekry-järjestelmän kautta. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavain. Hakemusten postitusosoite on Liperin kunta, PL 20, 83101 Liperi.

Liperin kunnan logo harmaalla pohjalla

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute