Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kunnan vuoden teoissa näkyy yhteisöllisyys ja osallisuus

Liperin kunnan vuoden teoissa näkyy yhteisöllisyys ja osallisuus

Liperin kunta palkitsi vuoden aikana ansioituneita liperiläisiä toimijoita maanantaina 19. joulukuuta pidetyssä tilaisuudessa.

Ehdotuksia palkittaviksi kerättiin kuntalaiskyselyllä marraskuussa. Vuoden maaseutuyritysteon nimesi maaseutupalvelut ja nuoren yrittäjän Liperin Yrittäjät ry.

Paljon ihmisiä koulun ruokasalissa, kuva otettu yläviistosta, osa istuu pöytien ääressä ja osa on portaikolla

Palkitut toimijat perusteluineen:

Vuoden Teko: Ilmo Kurvinen, Pärnävaaran ensilumenlatu

Ilmo Kurvinen on kantanut kuntalaisvastuuta ainutlaatuisella tavalla ja innostanut omalla tekevällä otteella laajan joukon toimijoita sekä yhteistyökumppaneita mukaan ensilumenladun toteutusprojektiin. Määrätietoisella otteella ja tavoitehakuisella toimintamallilla ensilumenlatu on saatu toteutettua Pärnävaaralle yhteistyön voimin, kohtuullisin kustannuksin ja kunnianhimoisessa aikataulussa.

Ensilumenladun käyttöönotto on innostanut laajasti hiihdosta kiinnostuneita yli kuntarajojen, ja latuprojekti on tuonut valtavasti positiivista medianäkyvyyttä Pärnävaaran ulkoilu- ja urheilukeskukselle.

Vuoden Kulttuuriteko: Keijo Hirvonen, Automuseo Myllyn vanhat autot

Museo on avattu kesällä 1999 ja se on Suomen suurin yksityinen automuseo. Näyttelyssä on kaikkiaan yli 400 erilaista ajoneuvoa, joista suurin osa on henkilöautoja. Museossa on myös moottoripyöriä ja mopoja sekä traktoreita ja kuorma-autoja. Lisäksi museossa on esillä runsaasti pienoismalleja ja käyttötavaroita ja työkaluja eri vuosikymmeniltä.

Museon kokoelma on poikkeuksellisen hieno ja historiallisesti merkittävä. Vuodesta toiseen museoon käy tutustumassa satoja vierailijoita. Museon perustaja Keijo Hirvonen tekee pyyteetöntä työtä kunnan matkailun hyväksi.

Vuoden Lapsi- ja nuorisoteko: Viinijärven Urheilijat, Kunnari-leiri

Kunnari-leiri järjestettiin Liperissä 18.–19.6.2022. Se oli Pesäpalloliiton Itäisen alueen ensimmäinen 6–12-vuotiaiden pesäpallon alueleiri. Kunnari-leirille osallistui noin 450 junioria taustajoukkoineen ja leirin järjestelyyn osallistui noin 100 vapaaehtoista toimijaa. Kunnari-leiri toi iloista vipinää Liperin kesään.

Viinijärven urheilijat osoittivat erinomaista talkoohenkeä ja organisointikykyä leirin järjestelyissä ja toivat ikimuistoisen leiriviikonlopun sadoille pesäpallojunioreille. Leirinjohtajana toimi Marko Huhtanen.

Vuoden Senioriteko: Liisa Karttunen

Liisa on tehnyt vuosia, ellei jo vuosikymmeniä, vapaaehtoistyötä monella saralla, mutta ennen kaikkea vierailemalla palvelutalojen vanhusten luona. Liisa tuo vierailuillaan iloa vanhusten päivään. Liisa Karttusen tekemä pyyteetön vapaaehtoistyö on tärkeää ja merkityksellistä ja hän ansaitsee siitä kauniit kiitokset.

Vuoden Yhteisöteko: Taina Rautiainen, Tuu tutuks- ja Jouluntaikaa-tapahtumat

Tuu tutuks 11.6.2022 ja Jouluntaikaa 10.12.2022 -tapahtumat keräsivät kävijöitä Liperin Ylämyllylle yli kuntarajojen. Tapahtumat loivat koronavuosien jälkeen hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä ja olivat todellisia hyvän mielen tapahtumia.

Tapahtumissa viihtyivät kaikenikäiset ja ne olivat hyvin suunniteltuja ja toteutettuja. Yrittäjät ja muut toimijatahot tekivät hienoa yhteistyötä tapahtumien järjestämisessä. Erityinen kiitos kuuluu tapahtumien rohkealle ja ahkeralle ideoijalle, Taina Rautiaiselle. Ilman hänen suurta työpanosta ja yhteistyökykyä tapahtumat olisivat jääneet toteutumatta.

Vuoden Maaseutuyritysteko: Jussi Jaakkola, Jaakkolan Tähtimarjat

Jussi Jaakkola tehnyt kuluneena vuonna merkittävät investoinnit pensasmustikan tunnelituotantoon. Jaakkola on myös tiettävästi Suomen suurin pensasmustikan tunnelituottaja. Investoinnit ovat olleet noin 400 000 euron luokkaa ja kattaneet tunnelituotannon ja kauppakunnostuksen sekä pakkaamon. Myös markkinointi ja logistiikka menevät Jaakkolan tukun kautta.

Kyseessä on perheyritysrypäs, jonka kautta perheen lapset toimivat Jaakkolan tukussa yrittäjinä. Tämä yritysrypäs – Tähtimarjat, Jaakkolan elintarviketukku ja Liperin juurespakkaamo – jalostaa maakunnan ja lähialueen raaka-aineita toimitettavaksi kauppoihin, horeca-sektorille ja laitoskeittiöiden tarpeisiin. Marjat ovat jatkuvasti kasvava elintarviketuotannon ala.

Vuoden Nuori yrittäjä: Erno Talvela, ET-kone

Erno Talvelan yritys ET-kone Viinijärvellä pitää koneet pelloilla ja toiminnassa leipäpitäjässä, Itä-Suomen vilja-aitassa. Paikallinen, osaava konehuolto on erittäin tärkeässä roolissa maatalouden huoltotöissä.

Asiakkaat kiittelevät Erno Talvelaa laadukkaasta ja joustavasta palvelusta.

Kimalletta tummaa taustaa vasten

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute