Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin entisestä pienten koulusta yhteisötila

Liperin entisestä pienten koulusta yhteisötila

Pro Liperi ry esittää, että pienten koulun tiloja kunnostettaisiin ikäihmisten ja yhdistystoiminnan käyttöön. Kokeiluvaiheessa pienten koulun tilosta remontoitaisiin liikuntasali.

Liperin kunnanhallitus näyttää vihreää valoa Pro Liperi ry:n esitykselle pienten koulusta! Pro Liperi ry toimitti aiemmin syksyllä Liperin kunnanhallitukselle esityksen Liperin kirkonkylällä sijaitsevan pienten koulun kehittämiseksi. Pienten kouluna tunnettu kiinteistö sijaitsee Opintien ja Tutjuntien tuntumassa.

Esitys perusteluineen on kattavasti valmisteltu ja osoittaa halua ja sitoutumista sekä kirkonkylän kehittämiseen että alueen asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen.

Pro Liperi ry esittää, että pienten koulun tiloja kunnostettaisiin ikäihmisten ja yhdistystoiminnan käyttöön. Mikäli suunnitelmat toteutuvat, pienten koulu toimisi kirkonkylän matalan kynnyksen monitoimitalona.

Kokeiluvaiheessa pienten koulun tiloja ei ole tarkoituksenmukaista remontoida kuin välttämättömiltä osin. Näistä olennaisin olisi koulun liikuntasalin kunnostus.

Liikuntasalin lattian hionta tehtäisiin kunnan omana hankkeena, mutta muilta osin kunnostaminen olisi pääosin pintojen maalausta. Pintojen kunnostamista, kuten maalausta voisi tehdä perustettavan yhdistyksen koordinoimana myös talkoilla. Pienten koulua käytetään tällä hetkellä lähinnä varastotilana.

Hieman vastaavanlaisesta toimintamallista on hyviä kokemuksia Viinijärveltä, jossa kyläyhdistys ja kunta tekivät vuonna 2019 käyttöoikeussopimuksen Viinijärven linja-autoasemalla sijaitsevista entisistä Jokirosvon tiloista. Kunta avusti käynnistysvaiheessa kyläyhdistystä, antoi tilat maksutta käyttöön ja maksaa lämmityksestä ja sähköstä aiheutuvat lisäkustannukset.

Viinijärvellä tilan kunnostamiseen osallistui laaja joukko talkoolaisia ja tilan avaaminen sai aikaan positiivista virettä. Viinijärvellä toteutui tavoiteltu osallisuus ja sitoutuminen tilan käyttöönottoon.

 

Useita käsiä yhdessä yhteistyön merkiksi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute