Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Jätelautakunnan taksaehdotus nähtävänä 2.–27.11.2020

Jätelautakunnan taksaehdotus nähtävänä 2.–27.11.2020

Taksan on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021 Joensuun, Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnissa ja se koskee kunnallisen jäteyhtiö Puhaksen järjestämiä jätepalveluita. Maksuihin esitetään korotuksia jätehuollon kustannusten nousun vuoksi.

Joensuun alueellinen jätelautakunta käsitteli jätetaksaehdotusta kokouksessaan 29.10.2020. Taksan on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021 Joensuun, Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnissa ja se koskee kunnallisen jäteyhtiö Puhaksen järjestämiä jätepalveluita.

Taksassa määritetään maksuperusteet ja maksut jätepalveluille, jotka kunta lakisääteisesti järjestää. Maksurakenteeseen ei esitetä muutoksia, vaan jatkossakin kotitalouden jätemaksu muodostuu perusmaksusta sekä astiatyhjennyksistä tai aluekeräysmaksusta.

Maksuihin esitetään korotuksia jätehuollon kustannusten nousun vuoksi. Jätelain mukaan kuntalaisilta laskutettavilla maksuilla on katettava jätehuollon järjestämisestä aiheutuvat kustannukset.

Perusmaksun ja jätekuormien vastaanottomaksujen korotukset perustuvat jätteiden käsittelykustannusten ja palveluiden järjestämisen kallistumiseen. Perusmaksulla katetaan mm. vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely, jäteasemien ylläpito, aluekeräysverkoston kiinteitä kustannuksia sekä jäteneuvonta.

Astiatyhjennysten maksuihin ja aluekeräysmaksuihin korotusta aiheuttaa poltettavan jätteen käsittelykustannusten nousu. Lisäksi 140–1000 litran jäteastioiden tyhjennysmaksuissa on otettu huomioon esitys siirtymisestä jäteastiapalveluun. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa Puhas hankkisi ja toimittaisi asiakkaiden käyttöön käsin siirrettävät pyörälliset jäteastiat rikkoontuneiden astioiden tilalle sekä uusille asiakkaille. Siirtyminen tähän käytäntöön edellyttää jätehuoltomääräysten muuttamista, joka käsitellään samaan aikaan taksaehdotuksen kanssa erillisenä asiana (ks. palvelun kuvaus).

Asiakkaan kustannusmuutoksen suuruuteen vaikuttaa se, miten kiinteistön jätehuolto on järjestetty – esimerkiksi miten usein tyhjennykset tehdään ja taloyhtiöissä se, onko käytössä astiat vai syväkeräyssäiliöt. Tyypillisellä omakotikiinteistöllä, jossa kerätään vain poltettava jäte neljän viikon välein, kustannusvaikutus on 9–12 euroa vuodessa eli korkeintaan euro kuussa.

Jätelautakunta päätti asettaa taksaehdotuksen nähtäväksi ajalle 2.–27.11.2020. Tutustu linkeistä lautakunnan päätökseen ja jätetaksaehdotukseen.

Taksaehdotuksen liitteenä nähtävänä on myös ehdotus kunnan toissijaisen jätehuoltopalvelun maksuiksi. Käsittelyn yhteydessä on koostettu kustannusvertailu nykyisiin maksuihin nähden.

Ennen taksan lopullista hyväksymistä varataan hallintolain 41 §:n mukaisesti kuntalaisille sekä niille, joiden elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin jätetaksalla voi olla huomattava vaikutus, mahdollisuus tutustua ehdotukseen ja lausua asiasta mielipiteensä.

Mielipiteet tulee toimittaa kirjallisesti 27.11.2020 mennessä osoitteella Joensuun alueellinen jätelautakunta, Muuntamontie 5, 80100 Joensuu, tai sähköpostitse osoitteella jatelautakunta@joensuu.fi.

 

Puhaksen jäteastioita

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute