Lastensuojelu ja perheneuvola pääkuva

Navigaatiovalikko

Lastensuojelu ja perheneuvola sisältö

Lastensuojelu ja perheneuvola

Arjen pulmissa ja isommissa kriisitilanteissa apu on lähellä.

Perheneuvola

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun soten perheneuvolapalvelut auttavat lapsen tai perheen pulmatilanteissa tai jos jokin lapsen kasvussa, kehityksessä tai oppimisessa huolettaa. Perheneuvola tukee myös esimerkiksi kriisitilanteissa ja avioeron hetkellä.

Liperissä perheneuvolapalvelut sijaitsevat Ylämyllyllä, Honkalampi-keskuksen yhteydessä olevissa tiloissa, Ylämyllyntie 94. Katso yhteystiedot täältä.

Lastensuojelu

Lastensuojelu kuuluu Siun soten palveluihin. Lastensuojelu tukee ja neuvoo perheitä erityisesti elämän kriisitilanteissa. Lastensuojelu on vanhemmuuden tukemista, paikkaamista tai äärimmillään sen korvaamista.

Tärkein tavoite on, että jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeelliseen kasvuympäristöön, tasapuoliseen ja monipuoliseen kehittymiseen sekä erityiseen suojeluun ja huolenpitoon.

Lapsiperheiden palvelujen ja lastensuojelun palvelutarpeen arviointi, p. 013 330 2806. Numerosta saat ohjausta lapsiperheiden sosiaalipalveluista ja lastensuojelun palveluista.

Lape

Lape tarkoittaa lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa. Se on valtakunnallinen kärkihanke, jonka tavoitteena on kehittää palveluja lapsi- ja perhelähtöisiksi sekä vahvistaa lapsen asemaa ja oikeuksia.

Lape-työn tarkoituksena on tehdä perheiden arjesta sujuvaa ja tuoda palvelut lähelle, helposti tavoitettaviksi.

Perheiden ja lasten sirpaleisesta palvelujärjestelmästä haluamme Lape-ohjelmalla siirtyä ehjään palveluiden kokonaisuuteen.

Lape-työstä Liperin kunnassa vastaa hyvinvointijohtaja Riitta Lappalainen.

Lastensuojelu ja perhekeskus katso myös nämä

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute