Kulttuuri lapset ja nuoret pääkuva

Navigaatiovalikko

Lapset ja nuoret, sisältö

Kulttuuria lapsille ja nuorille

Toteutamme Liperin kunnassa lasten ja nuorten kulttuuritapahtumia ja kulttuurikasvatusta ennen kaikkea yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa.

Liperin kulttuurikasvatussuunnitelma on hyväksytty perusopetuksen opetussuunnitelmaan. Kulttuurikasvatussuunnitelma koskee kaikkia varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen piirissä olevia lapsia ja nuoria. Sen tavoitteena on sekä tukea kulttuurin keinoin lasten ja nuorten kasvua että taata kaikille lapsille mahdollisuus kokea erilaisia kulttuuritapahtumia.

Kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisten kulttuuritilaisuuksien järjestämisestä vastaavat omalta osaltaan varhaiskasvatus ja perusopetus ja osa tapahtumista toteutetaan Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston, Kulttuurin virran kautta.

Kulttuurin virta

Kulttuurin virta on Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkosto, johon Liperikin kuuluu. Liperin oma Kulttuurin virta tarjoaa tasa-arvoisesti ja tavoitteellisesti kulttuurisia kohtaamisia ja elämyksiä kaikille liperiläisille varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsille ja peruskoulun 1. – 9. luokkien oppilaille. Lapset ja nuoret tutustuvat taiteen ja kulttuurin osa-alueisiin kuten musiikkiin, kirjallisuuteen, sanataiteeseen, kuvataiteeseen, muotoiluun, mediaan, historiaan ja kulttuurihistoriaan.

Koulujen loma-ajat

Teemme tiivistä yhteistyötä nuorisopalveluiden kanssa.

Yhteistyössä järjestämme esimerkiksi toimintaa lapsille ja nuorille koulujen loma-aikoina.

Kulttuuriharrastusten pariin löydät tästä.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Uusi E-kirjasto avataan maanantaina 29.4.

Uusi E-kirjasto avataan maanantaina 29.4.

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Palvelu on käyttäjälle ilmainen.

Kuntien yhteinen E-kirjasto avataan Kirjan ja ruusun päivänä, maanantaina 29.4.2024. Vaara-kirjastot ovat mukana palvelussa heti alusta alkaen. Liperin, Ylämyllyn ja Viinijärven kirjastot ovat osa Vaara-kirjastoja.

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voi lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Palvelu on käyttäjälle ilmainen.

Rekisteröityminen

  • E-kirjastoa käytetään E-kirjasto-sovelluksella, jonka voi ladata puhelimelle tai tabletille sovelluskaupasta ilmaiseksi.
  • E-kirjastoa voivat käyttää ne henkilöt, joiden kotikunta on liittynyt E-kirjastoon. Kaikki Pohjois-Karjalan kunnat ovat mukana E-kirjastossa.
  • Kirjastokorttia ei tarvita, vaan palveluun rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella.

Lainaaminen

  • E-kirjastoon tulee luettavaa ja kuunneltavaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi ja jonkin verran muilla kielillä.
  • E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä.
  • Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.
  • Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi joutua jonottamaan.
  • E- ja äänikirjoihin voi tehdä varauksia.
  • Uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee palveluun viikoittain.

Muut e-aineistot

E-kirjaston lisäksi Vaara-kirjastoille jää käyttöön omia e-aineistoja, joita voi käyttää mistä tahansa kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Lisäksi kotimaisia sanomalehtiä voi lukea edelleen kirjaston verkossa ePress-palvelussa. Palvelun käyttöön ei tarvita kirjastokorttia.

Vanhoista e-aineistoista Ellibs ja eMagz poistuvat käytöstä E-kirjaston avauduttua.

Lisätietoja Vaara-kirjastojen e-aineistoista ja palveluiden käytöstä saat omasta kirjastostasi.

Lue lisää E-kirjastosta: www.e-kirjasto.fi

Viinijärven kirjaston hyllyjä

Yhteystiedot

Riitta Linkola

kulttuuri-vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute