Lapsen tuki pääkuva

Navigaatiovalikko

Lapsen tuki sisältö

Lapsen tuki

Tuemme lapsen kehitystä ja oppimista yksilöllisesti.

Jokainen lapsi tarvitsee jossakin elämänsä vaiheessa tukea, kun hän kasvaa ja opettelee uusia taitoja ja asioita.

Kenelle voit puhua, kun huolia herää?

Jos lapsesi kehityksestä, oppimisesta, toimintatavoista tai mistä tahansa muusta herää huolia tai jokin mietityttää, on tärkeää, että otat asiat puheeksi päiväkodissa tai perhepäivähoidossa tuttujen aikuisten kanssa.

Mietitään yhdessä miten voimme auttaa lasta ja perhettänne ratkaisukeskeisesti eteenpäin.  Varhaiskasvatuksen erityisopettaja, hyvinvointipedagogi ja perheohjaaja ovat käytettävissäsi.

Kolmiportainen tuki

  1. Yleinen tuki on laadukasta vasua toteuttavaa toimintaa, joka koskee kaikkia lapsia.
  2. Tehostettu tuki on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja aina määräaikaista. Mukana voi olla esimerkiksi puhe- tai toimintaterapeutti. Tuen tavoitteista sovimme yhdessä lapsen ja vanhempien kanssa.
  3. Erityistä tukea tarvitaan, kun tehostettu tuki ei riitä tai lapsen tuen tarve on suhteellisen pysyvää. Erityisen tuen toteutuksessa on mukana varhaiskasvatuksen perushenkilöstön lisäksi erityisen tason työntekijöitä, kuten erityisopettaja tai kasvatusohjaaja.

Lapsi saa tarvitsemaansa tukea aina omassa ryhmässään.

Jokainen lapsi saa osallistua ryhmän toimintaan omista lähtökohdistaan käsin.

Perheen ja varhaiskasvatuksen yhteistyö on erittäin tärkeää aina ja erityisesti silloin, kun lapsi tarvitsee tukea. Lapsen toiminta ja vuorovaikutus ryhmässä edistyy parhaiten, kun kotona ja hoitopaikassa noudatetaan yhteisiä toimintatapoja.

Tästä voit tutustua Tuen Käsikirjaan.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen opettajan vakituinen ja määräaikainen tehtävä avoinna

Varhaiskasvatuksen opettajan vakituinen ja määräaikainen tehtävä avoinna

Määräaikainen varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä sijoittuu kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun ajalle 1.8.2021-31.5.2024. Vakituinen varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä alkaa 2.8.2021 ja tehtävä sijoittuu ensisijaisesti Puolivälin päiväkodille. Hakuaika päättyy 20. kesäkuuta 2021 klo 23:59.

Haemme Liperin kunnan varhaiskasvatukseen kahta varhaiskasvatuksen opettajaa. Toinen tehtävistä on määräaikainen ja toinen vakituinen.

Määräaikainen varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä sijoittuu kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun ajalle 1.8.2021-31.5.2024.

Paikka on kokeiluryhmässä. Kokeilun aikana lapset ovat kaksi vuotta samassa ryhmässä ja siinä toteutetaan vasta hyväksyttyä kokeiluopetussuunnitelmaa. Kokeiluryhmässä pääset mukaan aivan uudenlaiseen toimintaan kartuttamaan samalla omaa osaamista tulevaisuuden esiopetuksen osalta. Pääset myös vaikuttamaan toiminnan kehittämiseen.

Kelpoisuusvaatimuksena varhaiskasvatuksen opettajan tehtävään esiopetuksessa on varhaiskasvatuksen kandidaatin tutkinto (lastentarhanopettaja) tai luokanopettajan tutkinto.

Vakituinen varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä alkaa 2.8.2021 ja tehtävä sijoittuu ensisijaisesti Puolivälin päiväkodille.

Päiväkotiryhmät meillä ovat 0-5 -vuotiaiden sisarusryhmiä ja toiminta perustuu pienryhmäpedagogiikkaan sekä vertaisoppimiseen. Puolivälin päiväkoti on vuoropäiväkoti. Ryhmissä on kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja lastenhoitaja.

Kelpoisuusvaatimuksena varhaiskasvatuksen opettajan tehtävään on kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (lastentarhanopettaja) tai soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (60 op varhaiskasvatusopintoja) tai aikaisempi vastaava opistotasoinen tutkinto esimerkiksi lastentarhanopettaja tai sosiaalikasvattaja (laki 540/2018).

Hakuaika molempiin tehtäviin päättyy 20. kesäkuuta 2021 klo 23:59.

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisen Kuntarekry-järjestelmän kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen.

Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavain. Hakemuksia ei palauteta. Myös postitse lähetetyt hakemukset käsitellään sähköisesti Kuntarekry-järjestelmässä. Hakemusten postitusosoite on Liperin kunta, PL 20, 83101 Liperi.

Kaksi lasta maalaamassa ja taiteilemassa luokkahuoneessa

Lisätietoja tehtävistä:

Yhteystiedot

Mari Nukarinen

Varhaiskasvatuksen vastaava
 0400 152 880
mari.nukarinen@edu.liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute