Kuntalaisten tarinat pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntosaliryhmä kuntalaistarina

”Ryhmässä voi olla oma itsensä”

Liperin kunnan vapaa-aikapalveluiden järjestämiin liikuntaryhmiin kaikki ovat tervetulleita matalalla kynnyksellä.

 

Kuva 1: Mira Kostamo opastaa Leena Kauhasta liikkeen suorittamisessa.

 

Keskiviikkoisin Jyrin kuntosalilla kokoontuvassa XXL-kuntosaliryhmässä tehdään kiertoharjoittelua. Terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamo näyttää liikkeet malliksi.

- Vieläkö me muistetaan nämä kaikki, ryhmäläisiä naurattaa.

- Kysykää vaan sitten, Kostamo rohkaisee.

Yhteisen lämmittelyn jälkeen ryhdytään tuumasta toimeen. Yhdellä pisteellä punnerretaan tanko suorille käsille pään päälle, toisella askelletaan steppilaudalle - erilaiset kuntosalilaitteet ja liikkeet tulevat tutuiksi.

Kuva 2: Siskokset Hanne Mähönen ja Leena Kauhanen ovat kuntosaliryhmän vakiokävijöitä.

 

Jyrinkyläläinen Leena Kauhanen on mukana jo kolmatta vuotta.

- Ahkerasti on tullut käytyä. Ryhmä on sopivan pieni, jotta Mira ehtii näyttää ja opastaa liikkeet kaikille. Itse tykkään käydä salilla mieluummin ryhmässä kuin yksikseen. Seurassa tulee tehtyä liikkeetkin paremmin!

Kauhasen innoittajana toimi aikanaan oma sisko, Lautasuolla asuva Hanne Mähönen, joka puolestaan löysi kuntosaliryhmän liikuntaneuvonnan kautta.

- Liikuntaneuvonta oli hyvä kaikin puolin: käytiin läpi kaikkea mitä vaan keksin kysyä, ja Miralla oli aina vinkkejä ja neuvoja. Tästä kuntosaliryhmästä löytyi sellainen oma juttu, Mähönen kehuu.

- Ryhmä on hyvään kellonaikaan, tähän ehtii mukaan töiden jälkeen.

Kuva 3: Ritva Pajarisen toi kuntosaliryhmään liikuntaneuvonta.

 

Myös jyrinkyläläinen Ritva Pajarinen löysi kuntosaliryhmään liikuntaneuvonnasta.

- Liikuntaneuvonnan sisältö on lähtenyt omista toiveista, eikä mikään ole tullut pakotettuna. Olen saanut ohjelman porrastreeniin, kuntosalille ja kotijumppaan, ja kävimme myös testaamassa yläkoulun pihalla ulkokuntosalin välineitä, Pajarinen kertaa.

- Miran ehdotuksesta tulin kokeilemaan tätä ryhmää. Meillä on täällä mukava nauravainen porukka, jossa voi olla oma itsensä.

Vapaa-aikapalveluiden ohjatut liikuntaryhmät: www.liperi.fi/ohjattu-liikunta

Kaipaatko tukea ja neuvontaa liikkumiseen ja terveellisiin elintapoihin? Tutustu liikuntaneuvontaan: www.liperi.fi/liikuntaneuvonta

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute