Kulttuuritapahtumat pääkuva

Navigaatiovalikko

Kulttuuritapahtumat, sisältö

Kulttuuritapahtumat Liperissä

Maksuttomat päiväkinot

Päiväkinot on Liperin kunnan ja Punaisen Ristin Liperin osaston yhteistyössä tarjoama sarja maksuttomia elokuvia. Esitykset Penttilä-salissa (Koulukuja 1, Liperi). Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen elokuvan alkamista, hinta 3,50 euroa (sis. kahvin ja kahvileivän).

Ke 13.9.2023 klo 11: Mies nimeltä Otto

Otto on sodassa koko ympäröivän maailman kanssa. Rivitalokompleksin nurkanvahtina eläkepäiviään viettävä mies murahtelee kaikelle ja kaikille, kunnes symppis maahanmuuttajaperhe asettuu naapuriin. Vähitellen harmaa vaihtuu pieniin väripilkahduksiin, joiden kautta elämässä alkaa taas olla järkeä.

Pe 13.10.2023 klo 13: Van Gogh - ikuisuuden porteilla

Elokuva keskittyy taidemaalari Vincent van Goghin viimeisiin vuosiin ja Ranskan Arlesissa viettämään tuotteliaaseen kauteen. Matkaa sävyttivät myrskyisä ystävyys Paul Gauguinin kanssa ja van Goghin oman mielenterveyden järkkyminen. Epäilijöistä ja pilkkaajista välittämättä van Gogh loi joukon maailman rakastetuimpia taideteoksia.

Ke 8.11.2023 klo 11: Tämä maa

Katalonialaista pikkukylän persikanviljelijäperhettä uhkaa häätö ja elämää mullistava muutos, kun maankäytön suunnitelmiin kuuluu persikkapuiden korvaaminen aurinkopaneeleilla. Katalonialaisten amatöörinäyttelijöiden ansiosta elokuva on ravisteleva kunnianosoitus katoaville perinteille.

Pe 8.12.2023 klo 13: Emily

Emily kertoo yhden kaikkien aikojen tunnetuimman kirjailijan, Emily Brontën, kuvitteellisen elämäntarinan siitä, kuinka hän löytää oman äänensä ja kirjoittaa klassikkoteoksen Humiseva harju. Elokuvassa seurataan Emilyä innoittaneita ihmissuhteita: Emilyn karkeaa ja kiihkeää suhdetta sisariinsa Charlotteen ja Anneen, kiellettyä rakkautta William Weightmaniin sekä huolehtivaa suhtautumista kapinalliseen veljeensä Branwelliin.

LiperiOpas

LiperiOpas julkaistaan joka toinen vuosi toukokuussa ja se sisältää julkaisuvuoden kesän tapahtumakalenterin. Välivuoden aikana julkaistaan tapahtumakalenteriosio.

Liperin kunta on mukana myös maakunnallisessa sähköisessä tapahtumakalenterissa, joka on nähtävillä osoitteessa https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/. Maakunnallisessa tapahtumakalenterissa seurat, järjestöt, yhdistykset, yrittäjät ja muut toimijat voivat julkaista maksutta tapahtumiaan. Lue lisää maakunnallisen tapahtumakalenterin käytöstä.

LiperiOpasta on saatavissa muun muassa Liperin kunnanvirastolta, Varolantie 3, Liperi. Painettuja kappaleita jaellaan lisäksi eri toimipisteisiin Liperin kunnan alueella. 

Voit myös lukea opasta sähköisesti alla olevasta linkistä:

Liperiläisiä kulttuuritapahtumia

Yhteystiedot

Riitta Linkola

kulttuuri-vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute