Kulttuuritapahtumat pääkuva

Navigaatiovalikko

Kulttuuritapahtumat, sisältö

Kulttuuritapahtumat Liperissä

Päiväkinot

Päiväkinot on Liperin kunnan ja Punaisen Ristin Liperin osaston yhteistyössä tarjoama sarja maksuttomia elokuvia. Esitykset Penttilä-salissa (Koulukuja 1, Liperi). Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen elokuvan alkamista, hinta 3,50 euroa (sis. kahvin ja kahvileivän).

Ke 1.2.2023 klo 11: Billy Elliot

Pientä Durhamin kaivoskaupunkia piinaavan työttömyyden ja köyhyyden keskellä 11-vuotias Billy löytää elämänilon tanssimisesta, mitä ei umpimiehisessä yhteisössä katsota hyvällä. Temperamentikkaan tanssinopettajan kannustamana Billy pistää balettitossut jalkaan ja kohoaa siivilleen.

Pe 3.3.2023 klo 13: Hidden Figures - Varjoon jääneet

Tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa Katherine Johnson, Dorothy Vaughan ja Mary Jackson työskentelevät 1960-luvun rotuerottelun aikaan matemaatikkoina NASA:lla. Nämä ihmistietokoneiksikin kutsutut naiset kaatoivat aikanaan sukupuoli- ja roturaja-aitoja ja rohkaisivat tulevia sukupolvia tavoittelemaan unelmiaan.

Ke 5.4.2023 klo 11: 45 vuotta

Eläkkeelle jäänyt opettaja Kate Mercer ja hänen miehensä Geoff ovat olleet naimisissa 45 vuotta. Heidän valmistellessaan näyttävää vuosijuhlaa Geoff saa järisyttävän kirjeen, joka pakottaa pariskunnan arvioimaan suhdettaan uudelleen. Kun parissa päivässä pitäisi sisäistää niin paljon uutta, onko viikonloppuna enää liittoa, jota juhlia?

Pe 5.5.2023 klo 13: Minun Afrikkani

Seitsemän Oscarin menestyselokuva kertoo tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin elämästä Afrikassa 1910–luvulta alkaen. Karen menee naimisiin serkkunsa paroni Bror Blixenin kanssa ja perustaa Keniaan kahvifarmin vanhempiensa rahoilla. Jos avioliitto ei tuokaan rakkautta Karenin elämään, hän kuitenkin rakastuu Afrikkaan, ja lohduttajaksi saapuu myös charmikas metsästäjä Denys Finch Hatton.

Runon ja laulun iltapäivä

Tule mukaan nauttimaan runoista, musiikkiesityksistä ja yhteislauluista! Liperin ikäihmisten neuvosto ja Liperin seurakunta järjestävät Runon ja laulun iltapäivän keskiviikkona 15.2.2023 klo 13.00 Ylämyllyn seurakuntatalolla (Katajakuja 1, Ylämylly). Tilaisuuden alussa kahvitarjoilu. Vapaa pääsy!

Joensuun kaupunginteatteri: Hirvimetsä

Joensuun kaupunginteatterin kiertue-esitys "Hirvimetsä" Liperin Penttilä-salissa (Koulukuja 1) lauantaina 11.3.2023 klo 15-16.30.

Liput 15 euroa. Varaa liput ennakkoon: riitta.linkola@edu.liperi.fi tai p. 0400 585 539.

Isän ja Simon saalistusretki menee metsään. Eipä hirvellekään hyvin käy. Hirvimetsä on tarina siitä, millaista on olla vanhana ja nuorena, menneen tai tulevan ajan miehenä, isänä tai poikana, ihmisenä, puolukkana tai hirvisonnina. Ennen muuta kyse on elävien olentojen ikiaikaisesta tarpeesta ymmärtää outoa toista. Lopulta vastaukset löytyvät itsestä. Miehestä on moneksi.

Elli Salon palkittu ja suosittu näytelmä liikkuu perinteisen sukupolvitarinan ja suurten filosofisten kysymysten sokkelossa ketterästi kuin orava. Joensuun kaupunginteatterin tulkinta avautuu selkeänä juonikertomuksena, mutta tarjoaa myös teatterin taikuutta ja yllätyksiä niitä kaipaavalle katsojalle.

Kultainen 60-luku - Oliko se sellainen?

Arto Pippurin johdolla muistellaan 60-lukua katsellen kuvia ja laulaen yhdessä sen ajan lauluja! Tapahtuma Penttilä-salissa (Koulukuja 1) tiistaina 21.3.2023 klo 17-19. Laulupiletti 5 euroa (vain käteismaksu).

  • Aikamiehet lauloivat ”kilpaa” Beatlesien ja tangolaulajien kanssa.
  • Ja kun teeveetä ei ollut kotona, mentiin naapuriin, ja virityskuvasta lähtien kaikki katsottiin.
  • Missikisat olivat koko perheen ohjelma.
  • Ja Euroviisut tietysti hävittiin, kun ei Katri Helenaa letkajenkkoineen laitettu edustamaan Suomea.
  • Elokuvassa löytyi käpy selän alta, komisario Palmu ratkoi rikokset.
  • Teija, Heikki ja Paavo tulivat tutuiksi televisiosta.
  • Rahamiehen maine meni, kun nollat raapaistiin satasten perästä.
  • Anttila toi tavarat maaseudullekin. Ja Keihänen vei suomalaiset ihan ulkomaille.

Meille 60-lukulaisille tuttuja juttuja. Sinä, joka et elänyt tuota aikaa, tule ihmettelemään mitä kaikkea me koimme!

LiperiOpas

LiperiOpas julkaistaan joka toinen vuosi toukokuussa ja se sisältää julkaisuvuoden kesän tapahtumakalenterin. Välivuoden aikana julkaistaan tapahtumakalenteriosio.

Liperin kunta on mukana myös maakunnallisessa sähköisessä tapahtumakalenterissa, joka on nähtävillä osoitteessa https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/. Maakunnallisessa tapahtumakalenterissa seurat, järjestöt, yhdistykset, yrittäjät ja muut toimijat voivat julkaista maksutta tapahtumiaan. Lue lisää maakunnallisen tapahtumakalenterin käytöstä.

LiperiOpasta on saatavissa muun muassa Liperin kunnanvirastolta, Varolantie 3, Liperi. Painettuja kappaleita jaellaan lisäksi eri toimipisteisiin Liperin kunnan alueella. Seuraava LiperiOpas ilmestyy keväällä 2023.

Voit myös lukea opasta sähköisesti alla olevasta linkistä:

Liperiläisiä kulttuuritapahtumia

Yhteystiedot

Riitta Linkola

Vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute