Kesätyöseteli pääkuva

Navigaatiovalikko

Kesätyöseteli sisältö

Kesätyöseteli 2024

Kun palkkaat kesätöihin nuoren, jolla on käytettävissään kesätyöseteli, kunta maksaa tukea palkkakustannuksiin.

Näin hyödynnät kesätyösetelin:

  • Palkkaa töihin liperiläinen nuori, joka on syntynyt vuosina 2007–2009 ja jolla on Liperin kunnan myöntämä kesätyöseteli.
  • Työllistä nuori vähintään kahdeksi viikoksi (60 työtuntia) kesätöihin.
  • Maksa nuorelle kahden viikon työstä vähintään 375 euroa palkkaa.
  • Seteliä vastaan kunta maksaa 150 euroa palkasta suoraan työnantajalle.

Jaamme kesätyösetelit suoraan nuorille kevään 2024 aikana. 

Seteli on henkilökohtainen, nimetty ja numeroitu ja sen voi käyttää vain kerran. Työnantajana toimiva yritys huolehtii tarvittavista vakuutuksista.
Työnantajan ei edellytetä olevan liperiläinen, eikä sen toiminnan tarvitse sijaita Liperissä.

Tuen hakeminen

Kun olet palkannut nuoren kesätyösetelin avulla, hae tuki 31.10.2024 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei käsitellä. Voit hakea tuen sähköisellä lomakkeella. 

Hakemuksen liitteeksi tarvitset:

  • kopio maksetusta palkasta
  • kesäseteli
  • yhteystiedot
  • pankkitilin numero

Sähköisen hakemuksen liitteet voivat olla valokuvia tai skannattuja tiedostoja, kunhan niistä saa selvää.

Voit toimittaa myös kesätyösetelin ja kaikki liitteet paperisena osoitteella: Liperin kunta, ostoreskontra, PL 400, 83101 Liperi.

Jos sopivaa työntekijää ei löydy, voit olla yhteydessä työllisyyspalveluihin, katso yhteystiedot sivun lopussa.

Autamme mielellämme kesätyöntekijän etsinnässä!

Hyödyllisiä linkkejä:

Laki nuorista työntekijöistä

Laki nuorista työntekijöistä 998/1993 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

Valtioneuvoston asetus nuorille työntekijöille erityisen haitallisista ja vaarallisista töistä

Valtioneuvoston asetus nuorille työntekijöille… 475/2006 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille työntekijöille vaarallisten töiden esimerkkiluettelosta

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille… 188/2012 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille työntekijöille sopivien kevyiden töiden esimerkkiluettelosta

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus nuorille… 189/2012 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®

Kesätyöseteli katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Yhteisöllistä asumista Liperiin -teemaillassa tutustutaan perhekotien toimintaan

Yhteisöllistä asumista Liperiin -teemaillassa tutustutaan perhekotien toimintaan

Tilaisuuteen ovat tervetulleita sekä perhekotitoiminnasta asiakkaan näkökulmasta kiinnostuneet että perhekotiyrittäjyyttä harkitsevat.

Liperissä maaliskuussa järjestettävässä Yhteisöllistä asumista Liperiin -teemaillassa tutustutaan asiantuntijoiden johdolla perhekotien toimintaan ja siihen, mitä perhekotiyrittäjäksi ryhtyminen vaatii. Tilaisuuteen ovat tervetulleita sekä perhekotitoiminnasta asiakkaan näkökulmasta kiinnostuneet että perhekotiyrittäjyyttä harkitsevat.

Teemailta järjestetään tiistaina 28.3.2023 klo 17 Liperin koululla (Koulukuja 2, Liperi). Yleisöpysäköinti on Liperin Penttilän museoalueen ympäristössä.

Pyydämme ilmoittautumiset tilaisuuteen tarjoilujen vuoksi torstaihin 23.3. mennessä: Heikki Soininen, p. 040 037 3948 tai sähköpostitse heikki.soininen@liperi.fi.

Teemaillan ohjelma:

  • Mikä ihmeen perhekoti, yrittäjä Aino Palovesi, Metka Paapola
  • Milloin ja miten perhekotiin pääsee, palvelujohtaja Marke Varis, arjen tukipalvelut, Siun sote – Pohjois-Karjalan hyvinvointialue
  • Minustako perhekotiyrittäjä, yritysneuvoja Jaana Karppanen, Lipertek Oy ja maaseutujohtaja Pertti Iivanainen, Liperin kunnan maaseutupalvelut
  • Mitä tiloilta ja olosuhteilta vaaditaan, terveystarkastaja-elintarviketarkastaja Päivi Karinen, Siun sote – Pohjois-Karjalan hyvinvointialue
  • Perhekoti vapaaehtoistyön sekä kesätyön näkökulmasta: keskustelua

Ikäihmisten ammatillinen perhekoti on monin paikoin vielä vieras käsite, eikä ihme, sillä niitä on vain kourallinen koko Suomessa. Ammatillinen perhekoti on yksityinen ympärivuorokautisia sosiaalipalveluja tarjoava yritys, jossa perhehoitaja toimii yrittäjänä. Toimeksiantosuhteisia perhekoteja sen sijaan on useampia.

Ammatillinen perhehoito edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon alan tutkintoa tehtävän hoitoon sekä aluehallintoviraston lupaa toiminnan perustamiseen. Lisäksi ammatillisesta perhehoidosta haaveilevan on käytävä ennakkovalmennus ja perustettava yritys, jolla on y-tunnus.

Toimeksiantosuhteiseksi perhehoitajaksi voi ryhtyä tehtävään sopiva henkilö, joka on käynyt ennakkovalmennuksen ja jolla on perhehoitajan tehtävään tarvittavat valmiudet. Toiminnan aloittamiseen tarvitaan hyvinvointialueen hyväksyntä. Mitään tiettyä ammatillista koulutusta ei vaadita.

”Toimeksiantosuhteisissa perhekodeissa hyvinvointialue vastaa perhehoidon järjestämisestä ja sen valvonnasta mutta itse perhehoitajina toimivat tuiki tavalliset pohjoiskarjalaiset aikuiset”, kertoo palvelujohtaja Marke Varis Siun sotesta.

Asukkaaksi perhekotiin voi tulla kahta väylää: joko hyvinvointialueen viranhaltijan tekemän palvelutarpeenarvioinnin kautta tai suoraan itsemaksavana ilman välikäsiä mistä päin Suomea tahansa. Perhekotipalvelua voi myös ostaa itsemaksavana asiakkaana lyhyillekin jaksoille esimerkiksi omaisten loman ajaksi.

Aino Palovesi toimii perhekotiyrittäjänä liperiläisessä Metka Paapolassa. Yrittäjä jakaa kotinsa ja arkensa 4-5 ikäihmisen kanssa.

”Elomme on kuin missä tahansa muussakin kodissa. Ikäihmiset osallistuvat kotimme askareisiin ja ovat innokkaita esimerkiksi pyykkien ripustamisessa ja perunoiden kuorimisessa. Yhdessä tekeminen ja osallisuus omien kykyjen mukaan nostaa heidän elämänlaatuaan ja pitää elämän mielekkäänä. Näin jokainen kokee olevansa tarpeellinen ja tärkeä”, Palovesi kuvailee.

Alhaalta otettu kuva ihmisistä, jotka ojentavat kädet alas yhteen.

Lisätietoja antaa

Yhteystiedot

Tuija Naumanen

Toimistosihteeri
 050 528 3554
tuija.naumanen@liperi.fi
Ylämyllyntie 62B, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute