Pääkuva kadut ja liikenne

Navigaatiovalikko

Kadut ja liikenne sisältö

Kadut ja liikenne

Liperissä on erinomaiset liikenneyhteydet - meille pääset maata pitkin, vesistöjen kautta tai vaikka lentäen.

Liperin kunta sijaitsee valtateiden 9 ja 23 varrella. Joensuun lentoasema sijaitsee Liperin kunnan puolella ja myös junaliikenne palvelee matkustajia ja rahtia. Pyöräliikenteen verkon pituus on Liperin kunnan alueella noin 60 kilometriä.

Liikenneviraston Nestori-lossi liikennöi ympäri vuorokauden Liperin ja Rääkkylän välisessä Arvinsalmessa. Lauttareitin pituus on 430 m. Aluksen taukoajat voit tarkistaa Kymen Saaristoliikenne Oy:n sivuilta.  

Katujen kunnossapito on jaettu kunnan ja tontinomistajien velvollisuuksiin. Kunnassa on myös yksityisteitä, joiden kunnossapitoa hoitavat tiekunnat.

Vt 9 parantaminen välillä Välikangas-Honkalampi

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii tiesuunnitelmaa valtatiellä 9 välillä Välikangas-Honkalampi Liperissä. Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja sujuvuuden parantaminen rakentamalla eritasoliittymä Ylämyllyn kohdalle sekä nykyisen 2+2-kaistaisen osuuden jatkaminen Ylämyllylle asti.

Sähköautojen pikalatauspisteet

Liperin kunnan ylläpitämät sähköautojen pikalatauspisteet löytyvät Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön paikoitusalueelta (Laavupolku 2, Ylämylly) sekä Liperin koulun paikoitusalueelta (Koulutie 2, Liperi).

Latauspisteet toimivat mobiilisovelluksella, tarkemmat ohjeet löytyvät suoraan latauspisteiltä.

Kadut ja liikenne ländäri kuvallinen nosto

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kaikille avoin K13-tilaisuus koskien nuorten paikkaa torstaina 24.11.

Kaikille avoin K13-tilaisuus koskien nuorten paikkaa torstaina 24.11.

Seuraava K13-miitti pidetään Ylämyllyn nuorisotalolla (Laavupolku 2) torstaina 24. marraskuuta klo 18–20. Tilaisuudessa on tarkoitus luoda yhteisiä pelisääntöjä nuorten paikan toiminnalle ja keskustella edelleen paikkaan liittyvistä toiveista, kysymyksistä ja huolista.

Liperin kunta järjesti torstaina 10.11. keskustelu- ja tutustumistilaisuuden Ylämyllylle suunnitellulla nuorten paikalla. Paikalla oli runsaasti alueen asukkaita, nuoria ja muita asiasta kiinnostuneita. Kiitämme aktiivisuudesta ja osallistumisesta.

Toivomme, että keskustelua edelleen käydään – seuraava kaikille avoin K13-miitti pidetään Ylämyllyn nuorisotalolla (Laavupolku 2) torstaina 24. marraskuuta klo 18–20. Tilaisuudessa on tarkoitus luoda yhteisiä pelisääntöjä nuorten paikan toiminnalle ja keskustella edelleen paikkaan liittyvistä toiveista, kysymyksistä ja huolista.

Olemme vastaanottaneet alueen asukkaiden allekirjoittaman vetoomuksen. Huolta herättää muun muassa paikan läheisyys rautatiehen sekä toiminnasta mahdollisesti muodostuva melu.

Paikan perustaminen ja sijainti lähti nuorten itsensä aloitteesta. Nuorten toiveissa oli ajanviettopaikka, joka ei ole aivan Ylämyllyn taajaman keskustassa. Erillistä moposuoraa ei ole suunnitteilla eikä tulossa. Esimerkiksi Liikenneturva on ilmaissut, ettei se suosittele moposuorien perustamista.

Nuoria istumassa penkillä älylaitteet käsissään, kuva rajattu sylistä alaspäin

Lisätietoja antavat:

Yhteystiedot

Kaavatiet ja katuvalot

Pekka Tapio

infrapäällikkö
 050 563 6226
pekka.tapio@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Joukkoliikenne

Pellervo Hämäläinen

Talousjohtaja
 050 464 6663
pellervo.hamalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute