Ilmoita mittarilukema pääkuva

Navigaatiovalikko

Ilmoita mittarilukema sisältö

Ilmoita mittarilukema

Vesimittarin lukema ilmoitetaan vesihuoltolaitokselle kerran vuodessa. Siirrymme toukokuussa 2024 Vesitilin käyttöön. Jatkossa lukema ilmoitetaan Vesitilin lomakkeen kautta.

Lue vesimittarin lukema kerran vuodessa ja ilmoita se vesihuoltolaitokselle. Vesihuoltolaitos lähettää asiakkailleen mittarinluentakortin vuosittain.

Voit ilmoittaa vesimittarin lukeman netissä Vesitilin lomakkeen kautta tai postittaa luentakortin kantaosan vesihuoltolaitokselle.

Vesitilin kautta voit ilmoittaa mittarilukeman sähköisesti ja tarkastella laskujasi sekä vedenkulutustietojasi. Tarvitset kirjautumista varten asiakas- ja käyttöpaikkanumeron, jonka löydät vesilaskun selitekohdasta. Katso esimerkki alta:

Kuvakaappaus vesilaskun mallipohjasta

Jos et ilmoita mittarilukemaa määräaikaan mennessä, vesihuoltolaitos käy lukemassa mittarisi. Käynnistä perimme hinnaston mukaisen maksun, jonka lisäämme seuraavaan vesilaskuusi.

Mikäli mittarin lukema jää kokonaan saamatta, seuraavan vuoden kulutusarviotasi nostetaan 10 prosenttia.

Aiemmin käytössä ollut Kulutus-Web jää pois käytöstä.

Miksi mittarien lukeminen on tärkeää?

Kun ilmoitat vesimittarisi lukeman, päivitämme tietosi ja teemme lukeman perusteella tasauslaskun. Myös uusi vuosikulutusarviosi perustuu luettuun mittarilukemaan.

Jos veden kulutus muuttuu taloudessasi olennaisesti, ilmoita siitä vesihuoltolaitokselle, niin päivitämme vuosiarviosi.

Vesimittarin toimintaa kannattaa seurata myös muulloin kuin vuosittaisen mittarin lukemisen yhteydessä. Näin voit huomata ajoissa esimerkiksi kiinteistössä olevan piilovuodon.

Taloyhtiöiden vesimittarit

Rivi- ja kerrostalojen huoneistokohtaisten vesimittareiden lukemia ei tarvitse ilmoittaa vesihuoltolaitokselle. Isännöitsijä hoitaa päämittarin lukeman ilmoittamisen.

Maksut

Perusmaksu:

  • Vesi 48,00 €/liittymä/vuosi + 24 % = 59,52 €/liittymä/vuosi
  • Jätevesi 60,00 €/liittymä/vuosi + 24 % = 74,40 €/liittymä/vuosi

Käyttömaksu:

  • Vesi 1,80 €/m³ + alv 24 % = 2,23 €/m³
  • Jätevesi 3,02 €/m³ + alv 24 % = 3,74 €/m³

Liittymismaksu:

Laitoksen vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä peritään liittymismaksu. Liittymismaksu sisältää tonttijohdon rakentamisen vahvistetulla toiminta-alueella tontin rajalle saakka.

Liittymismaksu peritään, kun liittymissopimus liittyjän ja kunnan laitoksen kesken on allekirjoitettu tai sopimuksen palauttamiseksi ilmoitettu määräaika on umpeutunut.

Vesihuoltolaitoksen taksa löytyy osana elinympäristöpalveluiden maksuja ja taksoja alla olevasta liitetiedostosta.

Laskutus

Saat veden kulutuksesta vuosittain kolme arviolaskua ja yhden tasauslaskun, joka perustuu ilmoittamaasi vesimittarin lukemaan. Tasauslasku sisältää myös uuden kulutusarvion mittarinlukupäivän ja vuodenvaihteen välille. Arviolaskut perustuvat kiinteistön edellisen vuoden vedenkulutukseen.

Laskutusvälit ja ajankohdat:

  • tammi–maaliskuu: laskutus maaliskuun alussa
  • huhti–kesäkuu: laskutus kesäkuun alussa
  • heinä–syyskuu: laskutus syyskuun alussa
  • tasaus-/arviolaskutus: laskutus marras-joulukuun aikana

Yhteystiedot

Sirpa Nissinen

Toimistosihteeri
 040 630 0695
sirpa.nissinen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute