Kulttuuri ikäihmiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Ikäihmiset, sisältö

Ikäihmiset

Ikäihmisille suunnattu virkistys- ja kulttuuritoiminta on Liperin kulttuuritoiminnan keskiössä.

Ikäihmisten neuvosto toteuttaa niin kutsuttua KUHA-hanketta, jonka avulla toteutetaan kulttuuritapahtumia vanhuspalvelulaitoksissa asuville vanhuksille.  KUHA-hanketta ei käynnistetä vuonna 2021.

Ikäihmisten neuvoston tiedot löydät tästä.

Muita ikäihmisten neuvoston toteuttamia tapahtumia ovat erilaiset luentotilaisuudet ja virkistysretket.

Liikenneluotsin vinkki ikäihmisten turvalliseen liikkumiseen

 • Kohti vuoden pimeintä aikaa - näkyvyys kuntoon! Lue tärkeää asiaa pimeällä liikkumisesta tästä.
 • Katso Liikenneturvan vinkit turvalliseen pysäköintiin tästä.
 • Pysy pystyssä talvikelillä. Liikenneturva muistuttaa liukastumisten ehkäisemisestä, lue lisää tästä.
 • Valkeat maisemat ympäröivät liikenteessä - kiinnitä huomio havainnointiin, lue lisää tästä.

Vuoden senioriteko

2021 Liperin Sydänyhdistys

Perustelut: 

Liperin Sydänyhdistys ry on perustettu vuonna 1972. Järjestössä on noin 350 jäsentä ja toimintaa on kaikissa Liperin kolmessa taajamassa sekä Käsämässä. Toiminta on monipuolista ja kiinnostavaa.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu jakaa tietoa sydänterveydestä ja hyvinvoinnista sekä järjestää virkistystoimintaa. Yhdistys järjestää luentoja, kursseja sekä vertaistoimintaa. Iso osa toiminnasta on liikuntapainotteista ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa toimintaa. Liperin Sydänyhdistys järjestää kulttuurimatkoja, sydänallasjumppia, joogaa, sydänkahvilatoimintaa, ulkoliikuntaa ja terveysmittauksia.

Lisäksi yhdistyksellä on kuntosaliryhmä, lentopallokerho ja lavatanssiryhmä. Sydänyhdistys on aktiivisesti mukana vanhusten viikon järjestelyissä. Yhdistys tekee työtä sen eteen, että kukaan sydänsairastunut ei jäisi yksin sairautensa kanssa ja että yhä harvempi sairastuisi sydänsairauksiin.

2020 Liperi-Seura, Liperin hieno historia -luentosarja

2019 Perhekoti Jäntti-Ratilainen

2018 Suomen Punaisen Ristin Liperissä toimivat osastot

Vaara-kirjastojen kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät terveydellisistä syistä tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa.

Käytettävissä on koko Vaara-kirjastojen aineisto: kirjat, lehdet, äänikirjat, isotekstiset kirjat, selkokirjat, musiikki- ja kielikurssiäänitteet, Celia-äänikirjat sekä elokuvat. Kotipalvelu on asiakkaalle maksutonta.

 Asiakkaan tulee täyttää ilmoittautumislomake ja palauttaa se kirjastoon. Tulostettavan lomakkeen voit avata tästä linkistä.

Liperin kirjastojen osalta Kotipalvelusta antaa lisätietoja Arja Kiiskinen, p. 050 330 4017. Voit lukea tarkemmin Kotipalvelusta myös Vaara-kirjaston verkkosivuilta!

Ikäihmisten neuvoston muistiot, kulttuuri, sisältö

Ikäihmisten neuvoston muistiot

Voit avata tai ladata alta ikäihmisten neuvoston muistiot. Muistiot löytyvät myös Neuvostot ja toimikunnat -sivulta, jonne pääset joko edelläolevasta linkistä tai jokaisen sivun alareunassa olevasta valikosta.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Asiakirjat
Näytetään tulokset 1 - 10 / 11
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Kulttuuri ikäihmiset katso myös nämä

  Uutisen lisäys (ylläpito)

  angle-left Syyslomaviikon ohjelmaa lapsille ja nuorille

  Syyslomaviikon ohjelmaa lapsille ja nuorille

  Syyslomaviikon ohjelmassa on lanit, patikointia, retki kylpylään, lastenelokuva ja lastenkonsertti.

  Tule mukaan syyslomaviikon tapahtumiin! Liperin kunta järjestää syyslomaviikolla 17.-22.10.2022 monipuolista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

  Myös Liprakan uimahallissa tapahtuu syyslomaviikolla. Katso Liprakan syyslomaohjelma täältä.

  Lanit Ylämyllyllä

  Verkkopelitapahtuma 12-17-vuotiaille nuorille Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä. Tapahtuma alkaa maanantaina 17.10. klo 17 ja päättyy tiistaina 18.10. klo 10. Pelipaikkamaksu 5 €. Ilmoittautumiset Nuorten Liperi -sivustolla: www.nuortenliperi.fi. Lisätiedot: Petri Raatikainen, p. 040 821 8307.

  Retki Tuusniemen Rotkolaaksoon

  Liperin nuorisotyö järjestää yhdessä Liitoon-hankkeen kanssa keskiviikkona 19.10. retken Tuusniemen Rotkolaaksoon. Retki on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille. Ohjelmassa on pientä patikointia ja eräruuan valmistusta nuotiolla. Retki on maksuton. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 14.10. mennessä Pauliina Sormuselle, p. 040 673 5106.

  Retki Vesileppikseen

  Tule mukaan kylpylä Vesileppikseen keskiviikkona 19.10. Matkaan lähdemme Ylämyllyn Shelliltä klo 8 ja ajamme Liperin ja Viinijärven kautta Vesileppikseen. Lähtö takaisin kohti Liperiä klo 14.30. Kyytimaksu 5 €. Ilmoittautumiset 16.10. mennessä Nuorten Liperi -sivustolla: www.nuortenliperi.fi. Lisätiedot: Petri Raatikainen, p. 040 821 8307.

  Lasten elokuva Punainen

  Elokuva kertoo 13-vuotiaasta Mei-tytöstä, joka herää yhtenä aamuna jättimäiseksi punapandaksi muuttuneena. Punainen on hurmaava kunnianosoitus tyttöydelle ja ylistys ystävien väliselle sekä samalla myös äitien ja tyttärien keskinäiselle yhteydelle. Suomeksi puhuttu, K7. Vapaa pääsy.

  Näytökset:

  • Torstaina 20.10. klo 13 Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä
  • Perjantaina 21.10. klo 13 Liperin Penttilä-salissa

  Mimmit lastenkonsertti

  Riemastuttava lastenyhtye Mimmit esiintyy Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä lauantaina 22.10. klo 15. Konserttiin on vapaa pääsy.

  Kolme värikästä anime-tyylistä hahmoa, jotka pitelevät Nuorten Liperi -kylttiä.

  Yhteystiedot

  Riitta Linkola

  Vapaa-aikaohjaaja
   0400 585 539
  riitta.linkola@edu.liperi.fi
  Koivutie 4, 83100 Liperi

  SOME painikkeet

   

  Sivu arviointi ja palaute