Lomituspalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

Lomituspalvelut sisältö

Lomituspalveluiden ajankohtaiset asiat

Liperin kunta tuottaa lomituspalvelut Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien sekä Joensuun ja Outokummun kaupunkien alueella.

Maatalousyrittäjän vuosiloman hakeminen vuodelle 2022

Lomituspalveluja käyttävän maatalousyrittäjän on haettava lomituspalveluja kirjallisesti paikallisyksiköltä. Hakemuksesta ja sen liitteistä on käytävä ilmi lomituspalvelun myöntämiseksi tarvittavat tiedot. Vuosilomaa koskeva hakemus on tehtävä maatalousyrityksittäin paikallisyksikön määräämän hakuajan kuluessa. Lomahakemuksen ja tilantiedot pääset täyttämään henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla lomitusnetissä: https://www.mela.fi/fi/asiointipalvelut

Vuosiloman 2022 hakuaika päättyy 30.11.2021.

LPL 18 § (30.12.2015/1663), LPL 23 a §(30.12.2015/1663).

Paikallisyksikön palveluita käyttävän maatalousyrittäjän on hakemuksessa ilmoitettava aiotut vuosiloman ajankohdat kunkin maatalousyrittäjän osalta. Maatalousyrittäjällä on oikeus täydentää tai muuttaa hakemustaan määräajan päätyttyäkin. Lomahakemuksen yhteydessä lomituspyynnöt kannattaa tehdä koko vuoden ajalle. Lomavaraukset viedään maatalouslomittajien työlistoille saapumisjärjestyksessä.
 

Turkistuottajien lomituspalveluiden hakeminen vuodelle 2022

Lomituspalveluja haetaan siltä paikallisyksiköltä, jonka toimialueella turkistuottaja pääasiallisesti harjoittaa turkiseläintuotantoa. Hakemus on tehtävä turkistiloittain kirjallisesti lomituspalvelujen vastaanottamista edeltävän kalenterivuoden lokakuun loppuun mennessä.

Paikallisyksikön on otettava tutkittavakseen myös määräajan päätyttyä saapunut hakemus, jos hakemuksen myöhästymiselle on ollut painavia syitä eikä haettuihin lomituspalveluihin kuuluvia töitä ole vielä aloitettu. (13 § (30.12.2015/1664))

Turkistuottajan oikeutta lomituspalveluihin vuonna 2022 on haettava kirjallisesti 29.10.2021 mennessä.

Lomituspalvelut pyritään turvaamaan

Toivomme asiakkaidemme suosivan sähköistä asiointia ja puhelinasiointia, kiitos!

Lomituspalveluissa kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan sähköistä asiointia: https://www.mela.fi/asiointipalvelut/ tai sopia puhelimitse tapaamisesta klo 9-15 välillä p. 040 167 9100 lomatoimistoon. Tähän numeroon voit myös lähettää sijaisapua koskevat liitteet. Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää lomitus@liperi.fi näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa myös maataloudessa työskentelevien arkeen.

Vuosilomia ja sijaisapua sekä tuettua maksullista lomitusta lomittajatilanteen mukaan kannattaa ja voi pitää turvallisin mielin myös poikkeuksellisessa tilanteessa. Me lomituspalveluissa teemme kaikkemme, että tiloilla keskeytymätön tuotanto pystytään turvaamaan.

Melan Välitä viljelijästä -projekti

Pohjois-Karjalan alueen Välitä Viljelijä projektityöntekijän henkilöesittely Marjaana Olenius 

Lomituspalvelujen hakeminen

Lomituspalveluja käyttävän maatalousyrittäjän on haettava lomituspalveluja kirjallisesti paikallisyksiköltä. Hakemuksesta ja sen liitteistä on käytävä ilmi lomituspalvelun myöntämiseksi tarvittavat tiedot. Vuosilomaa koskeva hakemus on tehtävä maatalousyrityksittäin paikallisyksikön määräämän hakuajan kuluessa.

LPL 18 § (30.12.2015/1663), LPL 23 a §(30.12.2015/1663).

Paikallisyksikön palveluita käyttävän maatalousyrittäjän on hakemuksessa ilmoitettava aiotut vuosiloman ajankohdat kunkin maatalousyrittäjän osalta. Maatalousyrittäjällä on oikeus täydentää tai muuttaa hakemustaan määräajan päätyttyäkin. Lomahakemuksen yhteydessä lomituspyynnöt kannattaa tehdä koko vuoden ajalle. Lomavaraukset viedään maatalouslomittajien työlistoille saapumisjärjestyksessä.

----------

Lomituspalvelujen yhteystiedot

Posti- ja käyntiosoite:

Liperin kunta, Lomituspalvelut
Jäkäläpolku 2 A 2, 80400 Ylämylly

Avoinna arkisin klo 9.00-15.00

Sähköposti: lomitus@liperi.fi

Päätöksenteko, neuvonta, laskutus:

Lomituspäällikkö Salla Heinonen, p. 040 105 4040, salla.heinonen@tohmajarvi.fi

Asiakaspalvelu, lomituspyynnöt ja hakemukset sekä työnjohto:

Puhelinaika ma–pe klo 12.00–15.00
Ilomantsin, Joensuun, Kontiolahden, Liperin alueet puh. 040 630 5899
Outokummun ja Polvijärven alue: puh. 040 1679 100

Lomitusnetti

Suosittelemme asioimaan lomitukseen liittyvissä asioissa sähköisesti Lomitusnetin kautta. Käyttöön tarvitset vain internetyhteyden ja henkilökohtaiset pankkitunnukset. Lomitusnetin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Lomitusnetissä

  • näet maatilan tiedot ja voit ehdottaa niihin muutoksia
  • voit tarkistaa lomitusvarauksesi, toteutuneet lomituksesi ja lomasaldosi
  • voit tehdä hakemukset ja lomituspyynnöt, jotka näkyvät heti reaaliajassa lomatoimistossa.

Mela

Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela koordinoi ja valvoo lomitustoimintaa Suomessa. Melan verkkosivuilla on kattavasti tietoa lomituksesta.

 

Yhteystiedot

Ilomantsi, Joensuu, Kontiolahti ja Liperi

Outokumpu ja Polvijärvi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute