Usein kysyttyjä kysymyksiä varhaiskasvatuksesta pääkuva

Navigaatiovalikko

Usein kysyttyjä kysymyksiä varhaiskasvatuksesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä varhaiskasvatuksesta

Vastaamme tällä sivulla meille usein esitettyihin kysymyksiin varhaiskasvatuksesta. Jos et löydä vastausta mieltä askarruttavaan kysymykseen, ota yhteyttä palvelusuunnittelijaan.

Tämänhetkinen tuntiluokka ei enää riitä, miten voimme muuttaa tuntivarausta?

Voitte muuttaa tuntivarausta soittamalla, laittamalla tekstiviestin tai sähköpostia palvelusuunnittelijalle, katja.penttinen@liperi.fi tai numeroon 0400 428 397. Tuntivarauksen muutos astuu voimaan aikaisintaan seuraavan kalenterikuukauden alusta. Tuntivarausten muutokset tehdään aina vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Meillä on tuntivarauksena 160 h/kk, mutta tässä kuussa hoitotunteja kertyy vain 135. Hyvitetäänkö tämä meille?

Tuntiperusteisen laskutuksen pohjana on maksupäätökseen vahvistettu tuntiluokka. Laskutus vahvistetaan käytettyjen tuntien mukaan, kuitenkin siten, ettei niin sanotusti käyttämättä jääneitä tunteja hyvitetä. Jos tuntiluokka ylittyy, maksu menee seuraavan tuntiluokan mukaan.

Olemme puolisoni kanssa eroamassa ja aiomme järjestää lapsen asumisen vuoroviikoin. Miten tämä vaikuttaa varhaiskasvatuksen järjestämiseen?

Mikäli varhaiskasvatuksessa olevan lapsen asumisesta on sovittu ns. vuoroasuminen (esim. viikko/viikko tai 2 viikkoa/2 viikkoa) ja molemmat huoltajat asuvat Liperin kunnassa, voidaan varhaiskasvatuksen paikkapäätös tehdä molemmille perheille. Tällöin viikoittaisten hoitoaikojen ilmoittaminen on kummallekin huoltajalle mahdollista.

Halutessanne lapselle 2 perhettä/paikkapäätöstä, tulee palvelusuunnittelijalle toimittaa molempien huoltajien allekirjoittama sopimus lapsen vuoroasumisesta sekä etävanhemman yhteystiedot.

Huoltajat sopivat yhdessä, mikä kokonaistuntivaraus on riittävä. Maksun perusteena olevan kokonaistuntivarauksen tekee se huoltaja, jonka luona lapsella on virallinen osoite. Myös maksupäätös vahvistetaan sille huoltajalle (ns. lähivanhemmalle).

Meillä on vakiohoitoaika ma-pe klo 8-16, mutta usein tarvitsemmekin hoitoa vain klo 9-15. Tuleeko tästä muutoksesta ilmoittaa päiväkodille?

Kyllä, sillä hoitoaika vaikuttaa muun muassa henkilöstön mitoitukseen sekä ruokatilauksen tekoon ja sitä kautta ruokahävikkiin.

Unohdin ilmoittaa hoitoajat ennen kuin ne lukittuivat tiistai-iltana. Kenelle voin ilmoittaa ensi viikon hoitoajat?

Voit ilmoittaa hoitoajat suoraan päiväkodin esihenkilölle, mahdollisimman pian.

Mistä löydän parhaiten tietoa varhaiskasvatuksen ajankohtaisista asioista?

TinyApp-sovellus on varhaiskasvatuksen virallinen viestintäkanava, jonne päivittyvät kaikki ajankohtaiset tiedotteet. Siksi sovellusta kannattaa seurata aktiivisesti. Jos sovelluksen toimimisessa on ongelmia, ota yhteyttä osoitteeseen support@tinyapp.biz

Myöntääkö Liperin kunta palveluseteliä?

Ei, Liperin kunta maksaa hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaisesti kuntalisää yksityisiin päiväkoteihin.

Yhteystiedot

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute