Usein kysyttyjä kysymyksiä varhaiskasvatuksesta pääkuva

Navigaatiovalikko

Usein kysyttyjä kysymyksiä varhaiskasvatuksesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä varhaiskasvatuksesta

Vastaamme tällä sivulla meille usein esitettyihin kysymyksiin varhaiskasvatuksesta. Jos et löydä vastausta mieltä askarruttavaan kysymykseen, ota yhteyttä palvelusuunnittelijaan.

Tämänhetkinen tuntiluokka ei enää riitä, miten voimme muuttaa tuntivarausta?

Voitte muuttaa tuntivarausta täyttämällä eDaisyssa muutosilmoituksen. Tuntivarauksen muutos astuu voimaan aikaisintaan seuraavan kalenterikuukauden alusta. Tuntivarausten muutokset tehdään aina vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Meillä on tuntivarauksena 150 h/kk, mutta tässä kuussa hoitotunteja kertyy vain 135. Hyvitetäänkö tämä meille?

Tuntiperusteisen laskutuksen pohjana on maksupäätökseen vahvistettu tuntiluokka. Laskutus vahvistetaan käytettyjen tuntien mukaan, kuitenkin siten, ettei niin sanotusti käyttämättä jääneitä tunteja hyvitetä. Jos tuntiluokka ylittyy, maksu menee seuraavan tuntiluokan mukaan.

Olemme puolisoni kanssa eroamassa ja aiomme järjestää lapsen asumisen vuoroviikoin. Miten tämä vaikuttaa varhaiskasvatuksen järjestämiseen?

Huoltajat sopivat yhdessä, mikä kokonaistuntivaraus on riittävä. Maksun perusteena olevan kokonaistuntivarauksen tekee se huoltaja, jonka luona lapsella on virallinen osoite. Myös maksupäätös vahvistetaan sille huoltajalle (ns. lähivanhemmalle). Täytättehän eDaisyssa muutosilmoitus-lomakkeen, jolla ilmoitatte muuttuneet perhetiedot.

Meillä on vakiohoitoaika ma-pe klo 8-16, mutta usein tarvitsemmekin hoitoa vain klo 9-15. Tuleeko tästä muutoksesta ilmoittaa päiväkodille?

Kyllä, sillä hoitoaika vaikuttaa muun muassa henkilöstön mitoitukseen sekä ruokatilauksen tekoon ja sitä kautta ruokahävikkiin.

Unohdin ilmoittaa hoitoajat ennen kuin ne lukittuivat sunnuntai-iltana. Kenelle voin ilmoittaa ensi viikon hoitoajat?

Voit ilmoittaa hoitoajat suoraan päiväkodin esihenkilölle, mahdollisimman pian.

Mistä löydän parhaiten tietoa varhaiskasvatuksen ajankohtaisista asioista?

Daisy on varhaiskasvatuksen virallinen viestintäkanava, jonne päivittyvät kaikki ajankohtaiset tiedotteet. Lisäksi tiedotamme kunnan nettisivuilla ja some-kanavilla.

Yhteystiedot

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute