Sote-palvelut, pääkuva

Navigaatiovalikko

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut, hyte-sivul

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Liperissä järjestää Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun sote.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun sote vastaa Liperin kunnan alueen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestämisestä.

Ajanvaraus palveluihin:

Mielenterveys- ja päihdeasioissa voit ottaa yhteyttä Siun soten hoitokoordinaattoriin. Hoitokoordinaattorit tavoitat numerosta p. 013 330 2145 arkisin klo 8:00–15:45.

Siun soten digipalvelut

Hyvinvointialue Siun soten uusissa digitaalisissa palveluissa voit:

  • keskustella reaaliaikaisesti ammattilaisen kanssa
  • saada arvion hoidon tai palvelun tarpeestasi
  • ohjautua tarvitsemasi avun pariin
  • asioida toisen henkilön puolesta.

Tunnistautuneena saat käyttöösi laajan valikoiman palveluja. Tunnistautumiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Yleisiä neuvoja voit kysyä nimettömästi ilman tunnistautumista.

OmaKanta- ja Omaolo-palvelut

OmaKanta on maksuton, valtakunnallinen palvelu. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa kirjautumista, mihin tarvitset verkkopankkitunnukset, varmennekortin tai mobiilivarmenteen.

OmaKannasta näet omat terveystietosi ja reseptisi. Voit myös katsella laboratoriotuloksia, uusia reseptin ja tehdä hoitotahdon. Kirjaudu OmaKantaan turvallisesti kanta.fi-sivuston kautta.

OmaKanta on käytettävissä niin tietokoneella kuin esimerkiksi älypuhelimella ajasta ja paikasta riippumatta.

Omaolo-palvelussa voit tehdä itse oire- ja palveluarvioita. Omaolo tukee oma- ja itsehoitoa sekä auttaa tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin. Myös Omaoloon kirjautuminen edellyttää vahvaa kirjautumista.

Eläinlääkärit ja ympäristöterveys

Liperin ja Outokummun eläinlääkärivastaanoton puhelinnumero on 0100 84501. Vastaanotto sijaitsee Liperin Käsämässä, Silmutie 11 C.

Palvelunumerossa ajanvaraus- ja neuvonta-aika on arkisin klo 8–9. Tämän jälkeen kiireellisissä potilastapauksissa voit jättää viestin vastaajaan.

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys palvelee kuntalaisia ja toiminnanharjoittajia elintarvikevalvonnan, terveydensuojelun sekä eläinlääkintähuollon neuvonta- ja ilmoitusasioissa Siun soten alueella.

Pelastuspalvelut

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos vastaa osana hyvinvointialue Siun sote maakunnan ensihoidon, pelastustoiminnan, turvallisuuskoulutusten ja -tarkastusten tuottamisesta.

Hätänumero 112 on tarkoitettu tilanteisiin, joissa epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan vaarassa.

Hätänumeroa ei ole tarkoitettu kyselyihin, tiedusteluihin, tai kiireettömien ja vaarattomien asioiden ilmoituksiin.

Löytöeläimet

Heinäveden, Liperin, Outokummun ja Polvijärven alueen löytöeläimet toimitetaan Liperin Lemmikkihoitolaan.

Liperin Lemmikkihoitolan verkkosivu
Sotkumantie 19 a, 83430 Liperi
p. 040 152 2052

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute