Poissaolot pääkuva

Navigaatiovalikko

Poissaolot sisältö

Poissaolot

Poissaolojen syyt on tärkeää ilmoittaa koululle.

Seuraamme kouluissa tarkasti lasten poissaoloja ja niiden syitä. Vastuullasi on huolehtia, että lapsesi käy säännöllisesti koulua.

Sairauspoissaolot

Ilmoita lapsesi sairastumisesta ensimmäisenä poissaolopäivänä joko luokanopettajalle Wilman kautta tai puhelimitse kansliaan. Kuittaa poissaolo Wilmaan mahdollisimman pian, ellet ole sopinut muuta opettajan kanssa.

Lapsesi tehtävänä on selvittää omatoimisesti poissaolopäivinä saadut koulutehtävät ja tehdä niitä mahdollisuuksien mukaan. Tervehdyttyään lapsi selvittää yhdessä opettajan kanssa, mitä asioita koulussa on käyty sairaspäivien aikana. Lapsi voi saada tarvittaessa tukiopetusta.

Luvalliset poissaolot ja lomat

Ano luvallista poissaoloa tai lomaa kirjallisesti etukäteen Wilmassa.

Enintään kolmen koulupäivän mittaiset vapautukset koulutyöstä myöntää opettaja. Pidemmät poissaololuvat myöntää rehtori kirjallisen ja allekirjoitetun anomuksen perusteella.

Opettaja antaa lapsellesi ennen lomaa tehtävät, jotka lapsen tulee tehdä ennen kouluun palaamista. Loman takia opiskelussa jälkeen jääneelle oppilaalle annamme tukiopetusta harkinnanvaraisesti. Tukiopetusta annetaan ensisijaisesti erityistä tukea tarvitseville ja esimerkiksi pitkistä sairastapauksista johtuviin tilapäisiin oppimisvaikeuksiin.

Opettajat kirjaavat kaikki poissaolot Wilmaan tunnin tarkkuudella. Kuittaathan opettajan merkitsemät poissaolot mahdollisimman pian. Jos olet ollut itse yhteydessä opettajaan, opettaja merkitsee itse poissaolon luvalliseksi.

Luvattomat poissaolot

Mikäli lapsesi on luvattomasti poissa koulusta, opettaja ottaa sinuun yhteyttä syyn selvittämiseksi ja sovitte, miten poissaolo korvataan. Keskustelemme luvattomista poissaoloista myös lapsesi kanssa. Luvattomiin poissaoloihin annamme tukiopetusta harkinnanvaraisesti.

Mikäli luvattomat poissaolot jatkuvat, keskustelemme asiasta viipymättä huoltajien kanssa ja ohjaamme oppilaan tarvittaessa oppilashuollon tuen piiriin.

poissaolot katso myös nämä

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute