Perhekeskus pääkuva

Navigaatiovalikko

Perhekeskus, sisältö

Perhekeskus

Perhekeskus on verkostomainen toimintamalli, joka tarjoaa tukea perheiden arkeen, vanhemmuuteen ja perhe-elämän solmukohtiin.

Perhekeskus on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu palvelujen kokonaisuus.

Vanhemmuus on lapsen ja aikuisen välinen ihmissuhde. Välillä vanhemmuus voi olla raskasta ja haasteellista. Aikuisella on omanlainen suhde lapseen ja jokaisen lapsen suhde läheisiinsä on yksilöllinen. Lapsella voi olla merkityksellisiä ja kiinteitä suhteita moniin aikuisiin. Perhekeskuksen palvelut auttavat perheitä, kun arki tuntuu kuormittavalta, perheessä on esimerkiksi erotilanne tai muuten uusi elämäntilanne edessä.

Alta löydät tietoa kunnan palveluista sekä linkkivinkkejä Siun soten ja järjestöjen sivuille.

Perhetyö

Perhetyö on keskustelua ja ohjaamista vanhemmuuteen ja arjen sujumiseen liittyvissä asioissa. Perhetyöllä tuetaan perheen toimintakyvyn vahvistumista ja perheen vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on perheen elämänhallinnan ja omien voimavarojen tukeminen ja arjessa selviytymisen vahvistaminen.

Lue lisää: www.siunsote.fi/perhetyo

Apua ja tukea erotilanteissa

Parisuhteesta eroaminen on usein raskas tilanne. Erilaisten ajatusten ja tunteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin vaan voit luottamuksellisesti käsitellä kokemuksiasi asiantuntijoiden kanssa ja siten edesauttaa sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen. Jos eroon liittyy haasteita ja perheeseen kuuluu lapsia, voi eroauttamisella edistää sovinnollista eroa niin, että lapsilla säilyy yhteys ja suhde molempiin vanhempiinsa.

  • Ensi- ja turvakotiliiton sivuilta löydät paikkakuntakohtaista tietoa erotilanteeseen liittyvissä asioissa: www.apuaeroon.fi
  • Myös Joensuun alueen ev.lut. seurakunta tarjoaa apua parisuhteen ja perhe-elämän ongelmiin tai tukea erotilanteessa. Puolisot voivat tulla keskustelemaan perheneuvojan kanssa yhdessä tai erikseen. Keskustelut ovat maksuttomia. Ajanvaraus p. 050 430 8472, perheneuvonta.joensuu@evl.fi

Kohtaamispaikka, hyte-sisältö

Liperin kohtaamispaikka Kota

Liperin perheiden kohtaamispaikka Kota on kaikille perheille avoin tila, jossa voi viettää aikaa rennon ja vapaamuotoisen yhdessäolon merkeissä. Tiloissa toimii kootusti lapsiperheiden tukipalveluita kuten järjestöjä, perhetyö, varhaiskasvatus ja seurakunta, joiden apua kuka tahansa voi hyödyntää.

Kota on matalan kynnyksen paikka, jossa saa vertaistukea, juttu- ja leikkiseuraa. Kodassa on erilaisia tapahtumia, kerhoja ja ammattilaisten vierailuja.

Osoite:

Viljatie 1 (yläkerta), 80400 Ylämylly

Aukioloajat ja tapahtumat:

www.facebook.com/liperinkota

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ikiliikkujat pyrkii lisäämään liikuntaa yli 65-vuotiaiden arjessa

Ulkoiluystävän tuella liikkeelle – Ikiliikkujat pyrkii lisäämään liikuntaa yli 65-vuotiaiden arjessa

Liperissä ryhdytään kouluttamaan vertaisohjaajia ja ulkoiluystäviä, jotka voivat rohkaista ikäihmisiä liikkumaan.

Kolmivuotiseksi suunnitellun Ikiliikkujat-hankkeen kohderyhmänä ovat etenkin yli 65-vuotiaat liperiläiset. Hankkeessa koulutetaan vertaisohjaajia ja ulkoiluystäviä, jotka voivat rohkaista ikäihmisiä liikkumaan matalalla kynnyksellä.

Tavoitteena on saada yli 65-vuotiaat liperiläiset liikkumaan nykyistä enemmän. Se voi tarkoittaa esimerkiksi lisääntynyttä arkiaktiivisuutta tai osallistumista ohjattuihin tai omaehtoisiin liikuntaharrastuksiin.

Liikunnan lisäämisessä hyödynnetään Liperin vahvuuksia, kuten luontoa ja ulkoilureittejä sekä aktiivisia kyläyhdistyksiä ja kyläläisiä. Toiveena on kehittää yhteistyötä kyläyhdistysten kanssa ja löytää liikuttajia kyläyhdistyksistä. Kun liikuttajat löytyvät ikäihmisille läheltä ja ovat parhaassa tapauksessa "tuttuja omalta kylältä", on kynnys liikkumaan lähtemiseen mahdollisimman matala.

Hankkeen aikana järjestetään myös luontoliikuntatapahtumia. Tarkoitus on myös tarkastella kunnassa jo toimivia vertaisohjattuja liikuntaryhmiä sekä tuoda kunnan toteuttamaa liikuntaneuvontaa paremmin ikäihmisten tietoisuuteen.

Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle valtionavustusta liikunnallisen elämäntavan paikallisista kehittämisavustuksista. Hankkeen taustalla on valtakunnallinen Ikiliikkuja-ohjelma.

Ikäihmisiä allasjumpassa, lähikuvassa naisen kasvot, mies taaempana

Lisätietoja antaa:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute