Oppilashuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Oppilashuolto sisältö

Oppilashuolto

Oppilashuolto toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla. Se edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja ehkäisee ongelmien syntymistä.

Oppilashuolto jaetaan yhteisölliseen ja yksilölliseen oppilashuoltoon. Se toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla, ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä ja täydentää oppilaan saamaa yleistä, tehostettua tai erityistä tukea.

Oppilashuolto edistää myös koko kouluyhteisön hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllistä toimintaa, parantaa ympäristön esteettömyyttä ja lisää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää yhteisöllistä oppilas- tai opiskelijahuoltoa. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Se vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja turvallisuutta. 

Koulukohtaisen oppilashuoltotyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa tehtävää varten perustettu oppilashuoltoryhmä. Ryhmään voivat kuulua rehtori, erityisopetuksen edustaja, opettajat, oppilashuollon palveluiden työntekijät, huoltajien edustaja ja kutsuttaessa alueella toimivat muut asiantuntijat.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokousmuistiot ovat julkisia ja niitä voit lukea koulujen kotisivuilla.

Yksilöllinen oppilashuolto

Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Se tarkoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, psykologi- ja kuraattoripalveluita, monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa sekä tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yksilökohtainen oppilashuolto edistää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

Yksilökohtainen oppilashuolto on suunnitelmallista ja monialaista yhteistyötä, johon voi kuulua opetustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, oppilas ja hänen huoltajansa sekä muut tarvittavat tahot. Asiantuntijaryhmä kutsutaan koolle, kun lapsen fyysisestä, psyykkisestä tai sosiaalisesta hyvinvoinnista herää huolia. Yksilökohtainen oppilashuolto perustuu vapaaehtoisuuteen, eli sitä varten tarvitaan huoltajan suostumus.

Oppilashuollon suunnitelmat, toteutumisen ja arvioinnin kirjaamme oppilashuoltokertomukseen ja potilastietojärjestelmään tai asiakastietojärjestelmään. Näitä salassa pidettäviä tietoja luovutetaan vain hyvin perustellusta pyynnöstä. Oppilashuoltokertomuksista muodostuu oppilashuoltorekisteri.

 

Oppilashuolto katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Viinijärven koulun suunnittelutyö alkaa käyttäjien kuulemisella

Viinijärven koulun suunnittelutyö alkaa käyttäjien kuulemisella

Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset luonnokset valmistuvat elokuun lopulla.

Viinijärven koulun peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeen toteutussuunnittelu on alkanut. Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu Suunnittelutoimisto Pauli Nuutinen Ky Joensuusta.

Muut toteutussuunnittelijat ovat:

  • Rakennesuunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu Oy
  • Lvi-suunnittelu: Insinööritoimisto Kurkinen Oy
  • Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Kemppinen Oy
  • Rakennusautomaatio: Granlund Oy
  • Palokonsultti: Sitowise Oy

Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset luonnokset valmistuvat elokuun lopulla ja rakennuslupakuvat sekä alustava kustannusarvio marras-joulukuussa. Rakentamisen aikataulu tarkentuu loppuvuodesta 2023 tai alkuvuodesta 2024. Rakentamisen urakkakilpailutuksen mahdollistavat urakkalaskentakuvat valmistuvat maaliskuun 2024 loppuun mennessä.

Viinijärven väistötilat on otettu suunnitelman mukaisesti käyttöön ja koulutyö on päässyt hyvin käyntiin uusissa tiloissa.

Käyttäjien ajatuksia kuullaan suunnittelutyöpajassa toukokuussa

Suunnittelutyö alkaa kuulemalla käyttäjien ensimmäisiä ajatuksia ja toiveita suunnittelutyöpajassa torstaina 25.5.2023. Kun suunnitelmaluonnokset alkavat hahmottua, kuullaan käyttäjiä vielä matkan varrella.

Työpajapäivä pidetään Viinijärven koulun väistötilojen kielten luokassa klo 12–16. Alkupuolella kuullaan oppilaskunnan hallitusta, keittiön, siivouksen ja opetuksen henkilöstöä sekä päiväkodin ja kirjaston henkilökuntaa. Järjestöjen ja kyläyhdistysten edustajat sekä vanhemmat ovat tervetulleita kuulemiseen klo 15–16.

Hyvinvointialueen toimijoiden kuuleminen järjestetään erikseen sovittuna ajankohtana Teamsin välityksellä kesäkuussa.

Paperista leikattu rivi ihmishahmoja.

Lisätietoja

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute