Museot pääkuva

Navigaatiovalikko

Museot, sisältö

Museot Liperissä

Museoiden kautta löydät linkin menneisyydestä tähän päivään. Liperin kunnan alueella olevat museot kertovat alueen kehittymisestä ja maailman muutoksista.

Liperi-seuran museot

Liperi-Seura ylläpitää laajaa maaseutumuseota Liperin kirkonkylällä, Koulukuja 1. Museokokonaisuuteen kuuluvat Tähkä-halli, Tuomelan tupa, vanha kuntatupa, tuulimylly, riihi, apteekkimuseo, Enwald-kotimuseo ja maatalousmuseo. Museot ovat avoinna kesäisin.

Komperon museo

Liperi-Seuran Komperon alaosasto ylläpitää omaa museokokonaisuutta Viinijärven Siikakoskella, osoitteessa Kontkalantie 33. Museokokonaisuuteen kuuluvat muun muassa asuintupa, sepän paja, aitta, navetta, nuottakota ja savusauna. Museo on avoinna kesäisin.

Automuseo Myllyn Vanhat Autot

Automuseo Myllyn Vanhat Autot valittiin Suomen vuoden automuseoksi vuonna 2017. Museossa on esillä yli 200 ajoneuvoa, joista suurin osa on henkilö-autoja. Lisäksi on yli sata erilaista moottoripyörää sekä mopoja, traktoreita ja kuorma-autoja. Myös museon mittava pienoismallikokoelma on näkemisen arvoinen. Museo on avoinna vain kesäisin osoitteessa Ylämyllyntie 87 b, Ylämylly.

Ylämyllyn Wanha Automuseo

Ylämyllyn Wanha Automuseo sijaitsee Välikankaalla Automuseonpolulla. Pohjois-Karjalan Automobiilikerho ry:n ylläpitämän museon kalusto koostuu pääosin paikallisten harrastajien omistamista ajoneuvoista.

Mummon MaalaisMuseo ja Parren Paronin PienoisRautatie

Lammun pihapiiristä löydät useammankin vierailukohteen, sekä mahdollisuuden majoittua! Mummon MaalaisMuseossa on kattava kokoelma koti-, maa- ja metsätalouteen liittyviä tavaroita menneiltä vuosilta. Samassa pihapiirissä sijaitsee myös pitkän keräilyharrastuksen tuloksena koottu Parren Paronin PienoisRautatie. Mummon MaalaisMuseo ja Parren Paronin PienoisRautatie sijaitsevat osoitteessa Parrenmäentie 17.

Parviaisen kotimuseo

Museoon on koottu Parviaisen suvun, lähinnä kotitalouden, esineistöä vuosien varrelta. Kotimuseo sijaitsee Viinijärvellä, osoitteessa Kontkalantie 20 A (katso sijainti). Tarkemmat tiedustelut numerosta 040 707 4803.

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute