Navigaatiovalikko

Moottorikelkkareitit, sisältö

Liperin moottorikelkkareitit

Liperin kunnan alueella kulkee maalla yli 35 kilometriä Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistyksen hallinnoimia kelkkauria. Ura kulkee Liperin kirkonkylältä Salokylän kautta Ylämyllylle. Ylämyllyltä pääset uria pitkin Huhmariin tai Pyhäselän jäälle, joista voit jatkaa matkaa muiden alueiden kelkkaurille tai reitistöille. Liperin kirkonkylä ja Ylämyllyn taajama tarjoavat erinomaiset lähtöpaikat urastolle ja monipuoliset palvelut kelkkaurien läheisyydessä.

Pohjois-Karjalan virkistysreitistöyhdistys ry on 12 kunnan ja noin 50 eri matkailupalveluyrityksen sekä kelkkailukerhon muodostama maakunnallinen yhteenliittymä, joka hallinnoi kelkkaurastoa ja huolehtii niiden kunnosta. Uraston kunnossa pitoa rahoitetaan kelkkailijoilta perittävillä uralupamaksuilla.

Liperin kunnan alueella toimii kelkkakerhona aktiivinen Liperin moottorikerho ry. Harrastuskerhon lajeina ovat moottorikelkat ja moottoripyörät, sekä moottoriurheilu yleensä.

Lisätietoja:

Yhteystiedot:

Facebookissa Liperin Moottorikerho ry

Pj. Atso Ahonen p.050 412 5582, vpj. Tomi Rautiainen p.050 540 7015.
 

moottorikelkkareitit katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ikiliikkujat pyrkii lisäämään liikuntaa yli 65-vuotiaiden arjessa

Ulkoiluystävän tuella liikkeelle – Ikiliikkujat pyrkii lisäämään liikuntaa yli 65-vuotiaiden arjessa

Liperissä ryhdytään kouluttamaan vertaisohjaajia ja ulkoiluystäviä, jotka voivat rohkaista ikäihmisiä liikkumaan.

Kolmivuotiseksi suunnitellun Ikiliikkujat-hankkeen kohderyhmänä ovat etenkin yli 65-vuotiaat liperiläiset. Hankkeessa koulutetaan vertaisohjaajia ja ulkoiluystäviä, jotka voivat rohkaista ikäihmisiä liikkumaan matalalla kynnyksellä.

Tavoitteena on saada yli 65-vuotiaat liperiläiset liikkumaan nykyistä enemmän. Se voi tarkoittaa esimerkiksi lisääntynyttä arkiaktiivisuutta tai osallistumista ohjattuihin tai omaehtoisiin liikuntaharrastuksiin.

Liikunnan lisäämisessä hyödynnetään Liperin vahvuuksia, kuten luontoa ja ulkoilureittejä sekä aktiivisia kyläyhdistyksiä ja kyläläisiä. Toiveena on kehittää yhteistyötä kyläyhdistysten kanssa ja löytää liikuttajia kyläyhdistyksistä. Kun liikuttajat löytyvät ikäihmisille läheltä ja ovat parhaassa tapauksessa "tuttuja omalta kylältä", on kynnys liikkumaan lähtemiseen mahdollisimman matala.

Hankkeen aikana järjestetään myös luontoliikuntatapahtumia. Tarkoitus on myös tarkastella kunnassa jo toimivia vertaisohjattuja liikuntaryhmiä sekä tuoda kunnan toteuttamaa liikuntaneuvontaa paremmin ikäihmisten tietoisuuteen.

Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle valtionavustusta liikunnallisen elämäntavan paikallisista kehittämisavustuksista. Hankkeen taustalla on valtakunnallinen Ikiliikkuja-ohjelma.

Ikäihmisiä allasjumpassa, lähikuvassa naisen kasvot, mies taaempana

Lisätietoja antaa:

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute